Mehmet Okur: '2010'a Hazırım'

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, takımının Golden State Warriors'la oynadığı ve 103-94 kazandığı maçtan sonra İHA'ya özel açıklamalarda bulundu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, takımının Golden State Warriors'la oynadığı ve 103-94 kazandığı maçtan sonra İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.
Türk basketbolunu NBA'de başarıyla temsil eden milli yıldız Mehmet Okur, takımının Golden State Warriors'la oynadığı e 103-94 kazandığı karşılaşmada attığı 23 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. ORACLE Arena'da oynanan 19 bin 230 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Mehmet Okur 30:04 dakika süre aldı ve maçı 23 sayı, 7 ribaunt, 1 top kaybıyla tamamladı. Milli basketbolcu 9/15 genel şut ortalaması ile tamamladığı karşılaşmada 1/3 üç sayı ve 4/4 serbest atış ortalaması tutturdu.
Milli basketbolcu karşılaşma sonrası İHA mikrofonlarına önemli açıklamalar yaptı. Mehmet Okur, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'yla ilgili olarak, "Türkiye'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırım. İnşallah, play-off'ları sakatlık yaşamadan geçiririm, en iyi ve hazır şekilde milli takımda performansımı gösteririm" dedi. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın önemine vurgu yapan Mehmet Okur, "Türk basketbolu için önemli bir platform. Birçok dünya yıldızı gelecek. Büyük bir
şov olacak açıkçası. İnşallah biz de 2001'de yaşadığımız Avrupa Şampiyonası finalini, 2010'da da madalya kazanarak devam ettiririz" diye konuştu.
NBA'deki diğer Türk basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova hakkında da konuşan Mehmet Okur, "Hidayet'le görüşüyorum ama Ersan'la fazla görüşme şansım fazla olmuyor. Ama Hidayet'le telefonda sık sık görüşüyorum. Hidayet, bu sene geçen yılki performansından uzak. Talihsiz sakatlıkları ve hastalıklar nedeniyle bir sürü olumsuz etkenle karşılaştı. Ersan ve takımı Milwaukee ise başarılı bir sezon geçiriyorlar ve play-off'a kalmayı garantilediler. Ben, Hidayet ve Ersan Türkiye'yi en iyi şekilde
temsil etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Mehmet Okur, Birleşik Amerikalı basketbolcular ile Dünya Karması basketbolcularını karşı karşıya getiren "Hoop Summit" basketbol maçında 24 dakikada 34 sayı, 13 ribauntluk başarımıyla bu karşılaşmalarda en skorer oyuncu unvanını alan ve NBA'in Alman yıldızı Dirk Nowitzki'nin rekorunu kıran genç Türk basketbolcu Enes Kanter'le ilgili olarak ise, "Enes'le tanışma ve karşılaşma fırsatım olmadı ancak hakkında çok güzel şeyler duyuyorum. İnşallah önümüzdeki sezonlarda onu burada görürüz" dedi.
Milli yıldız yeni doğan çocuğu ile ilgili olarak ise, "Beni olumlu yönde etkiledi. İlk çocuğumuz kızdı ve ikinci çocuğumuzu erkek istiyorduk" diye konuştu.
KİRİLENKO: "MEHMET OKUR MÜKEMMEL BİR ARKADAŞ"
Utah Jazz'ın Rus yıldızı Andrei Kirilenko ise karşılaşma sonrası İHA'ya yaptığı açıklamada, Mehmet Okur'dan övgüyle bahsederek, "Mehmet Okur mükemmel bir insan. Çok iyi bir takım arkadaşı. Aynı zamanda benim komşum. Adeta bir aile gibiyiz" dedi. Kirilenko, NBA'de forma giyen Türk basketbolcular Mehemt Okur, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nun yetenekli oyuncular olduğunu ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın başarılı sonuçlar alacağına inandığını söyledi. Kirilenko ayrıca Türk
basketbolunun sürekli gelişim gösterdiğini de sözlerine ekledi.
KOÇ JERRY SLOAN: "MEHMET OKUR'DAN MEMNUNUM"
Utah Jazz'ın tecrübeli koçu Jerry Sloan ise Golden State karşısında takımının en skorer ismi olan Mehmet Okur'un sakatlığının ardından çok iyi bir geri dönüş yaptığını söyleyerek milli basketbolcunun performansının kendisini memnun ettiğini ifade etti.