Çaykur Rizespor'daki Operasyonun Ardından

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, takımdan gönderilen futbolcuların kafalarında Rizespor'un bitmiş olduğunu belirterek, alacakları iki galibiyetin kendilerini sıkıntılı yerde bırakmayacaklarını söyledi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, takımdan gönderilen futbolcuların kafalarında Rizespor'un bitmiş olduğunu belirterek, alacakları iki galibiyetin kendilerini sıkıntılı yerde bırakmayacaklarını söyledi.
Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, alınan sert bir kararla 4 önemli futbolcunun takımdan gönderilmelerinin nedenlerini açıklarken, sıkıntılı yerden uzaklaşmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirtti.
Kayıhan, Pazar akşamı maçtan sonra yönetim kurulu ile yaptıkları toplantı sonrası karşılıklı fikir alış-verişinde bulunarak 4 oyuncuyu kadro dışı bırakma mecburiyeti hissettiklerini belirterek, "Bunun sonuçlarının ne getirip götüreceğini zaman gösterecek. Kemal, Erhan, Mustafa ve Özgürcan kadro dışı bırakıldı. Bundan sonraki maçlarımızda bizimle olmayacaklar. Bu kararımızda benim görev yaptığımız süre içerisinde antrenman performanslarını maç performansına yansıtamamaları çok büyük etkendir. Hiçbiri ile
şahsi bir problemim yoktur. Kendilerinden çok büyük beklentiler ile kulübümüze gelen bu oyunculardan benim dönemimde beklentilerimi alamadığım için bu arkadaşlarımızla yolarımızı ayırdık" dedi.
Kayıhan, takımdan gönderilen futbolcuların kafalarında Rizespor'un bitmiş olduğunu belirterek, "Bazı arkadaşlarımız maalesef kafalarında Rizespor'u bitirmişler takım olarak bunun da dezavantajlarını yaşıyoruz. Saha içerisinde böyle. Ama başarı grafiklerine baktığımızda takımlarından buraya gelirken hepsi güzel işler yapmış. Ama maalesef bize faydalı olamadılar" diye konuştu.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan ligde kalmak için kalan maçlardan ikisini kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Önlerinde çok önemli Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu maçları bulunduğunu hatırlatan Kayıhan, "İçeride Buca ve tekrar deplasmanda oynayacağımız Kocaeli maçı var. Diğer alınacak sonuçlarla puan barajı düşebilir de yükselebilir de. Onun için biz iki maçı kazanmak zorundayız. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. İki galibiyet bizi sıkıntılı yerde bırakmaz. Galip gelebilmek için her
şeyimizi ortaya koyacağız. Karşıyaka'da bir hoca değişimi oldu. Bu değişimle birlikte bir yükseliş trendi başladı. Geçtiğimiz hafta Mersin gibi bizim de rakibimiz olan bir takımı yendiler. Bu hafta da Play-off şanslarını zorlayacaklar. Bizde rahat bir takım değiliz. Onlardan daha zor bir durumdayız. Rakiplerimiz nasıl oynuyor diye değil biz nasıl kazanırız diye mücadele etmemiz lazım" dedi.