Antalyaspor 1-0 Trabzonspor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 yenildi.

Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında Antalyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İlk maçı evinde 2-0 kazanan Trabzonspor, Antalya Atatürk Stadı'nda oynanan ikinci maçta rakibine 1-0 mağlup olmasına rağmen finale yükselen taraf oldu.

Trabzonspor finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Antalyaspor'un tek golü 42. dakikada Sergei Djiehoua'dan geldi. Tek farklı galibiyet ev sahibi takıma yetmeyince Trabzonspor adını finale yazıdırdı. Antalyaspor ise 1-0'dan sonra yakaladığı net fırsatlardan yararlanamayınca kupadan elenen taraf oldu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki final maçı 5 Mayıs tarihinde oynanacak.

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Ev sahibi Antalyaspor'da sakatlıkları bulunan Batak ve Ali Zitouni, Trabzonspor'da ise Yattara, Tayfun ve Ferhat bu maçta görev yapamadılar. Ömer Aysan'ın ise rahatsızlığından dolayı forma giymedi.

NECATİ, ONUR'U GEÇEMEDİ!

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte ev sahibi Antalyaspor, Trabzonspor'a göre maça daha hızlı başladı. Antalyaspor ilk dakikadan itibaren rakip yarı sahada etikili olmaya çalışırken, en net gol pozisyonunu 11. dakikada yakaladı. Bu pozisyondan savunma arkasına atılan topa koşan Necati Ateş, karşı karşıya durumda meşin yuvarlağı Onur'un üzerine vurunca, takımını öne geçirmeyi başaramadı.

Baskılı oynayan Antalyaspor'da, ilk yarının 27. dakikasında ceza sahası içinde uygun durumda olan Djiehoua'nın şutunu başarılı kaleci Onur harika bir refleksle çıkardı. Daha sonrasında ceza sahası dışına açılan topa Jedinak çok sert vurdu, köşeye giden topu Onur bir kez daha kurtararak adeta kalesinde devleşti.

DEVRE BİTMEDEN DJIEHOUA SAHNEDE

İlk yarının bitimine sayılı dakikalar kala, Trabzonspor ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan forvet oyuncusu Djiehou attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından ilk yarıda başka gol olmayınca, soyunma odasına Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile girildi.

Zorlu karşılaşmanın geri kalan kısmında iki takımda girdikleri gol pozisyonlarından yararlanmadı ve 90 dakika sonucunda Antalyaspor, Trabzonspor'u 1-0 mağlup etmesine rağmen bu skor ev sahibine yetmedi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen takım Trabzonspor oldu.


ANTALYASPOR 1-0 TRABZONSPOR MAÇ SONA ERDİ


90. Dakika Maçta normal süre tamamlandı... 4 dakika uzatma oynanacak.
89. Dakika Trabzonspor'da Selçuk sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı savunmada Erhan ters bir kafa vuruşu yaptı ve top kaleci Ömer'de kaldı.
87. Dakika Trabzon'da Alanzinho yerini Song'a bıraktı.
86. Dakika Trabzon'da rakibini arkadan çeken Gabric sarı kart gördü.
83. Dakika Trabzonspor atağında Cale sağ kanattan ceza sahası içine giren Gabric'e uzun oynadı Gabric topla buluştu içeriye çevirdi ama savunma son anda ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
81. Dakika Antalyaspor'da Serge Djiehoua yerini Veysel Cihan'a bıraktı.
76. Dakika Trabzon'da Burak yerini Gabric'e bıraktı.
74. Dakika Antalyaspor'da Tita sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Onur çıkarak topun sahibi oldu.
72. Dakika Antalyaspor atağında Tita sol kanattan çizgiye indi ceza sahası içine orta yapmak istedi ama savunma son anda müdahele ederek topu kornere gönderdi.
70. Dakika Maçta normal süre için son 20 dakikalık bölüme girildi... Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor...
69. Dakika Antalya'da Sedat yerini Korhan'a bıraktı.
68. Dakika Trabzon rakip ceza sahası dışında kazanılan serbest atışı Selçuk İnan ile kullandı... Bu futbolcunun sert ortasını Antalyaspor savunması kafa ile karşıladı.
66. Dakika Antalyaspor atağında Kerim sağ kanattan arka direğe ortasını yaptı Şenol gelişine sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı
64. Dakika Colman sağdan köşe atışını kullandı... Kale sahasına inen topa Umut kafayı vurdu.. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
60. Dakika Trabzonspor atağında Alanzinho ceza sahası önünden rakibini geçerek içeriye girmek istedi ama savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi
59. Dakika Antalyaspor'da kaleci Ömer ileriye doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek Necati'den önce topu taca gönderdi.
56. Dakika Antalyaspor atağında Şenol sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı
55. Dakika Antalyaspor atağında Necati ceza sahası içine yapılan ortaya dönerek şut vurmak istedi ama savunmada Giray son anda müdahele ederek topu uzaklaştırdı
53. Dakika Alanzinho içeride Umut'u topla buluşturmak istedi. İçeri pasını gönderdi ancak top kimsenin müdehalesi olmadan dışarı çıktı
50. Dakika Antalyaspor 2. gole Necati ile yaklaştı... Sol kanattan gelişen atakta Djiehoua taç atışından gelen topu ceza sahasına hareketlenen Necati'ye bıraktı... Necati dar açıdan önünü boşaltıp şutunu attı... Kademeye son anda giren Colman ayak koyup topu kornere çeldi... Soldan kullanılan köşe atışından sonuç çıkmadı.
49. Dakika Antalyaspor sağdan kazanılan serbest atışı Tita arka direğe kesti... Jedinak yükselip kafayı vurdu... Meşin yuvarlak yandan auta çıktı..
47. Dakika Trabzon sağdan kazanılan serbest atışı kullanmaya hazırlandığı sırada ceza sahası içinde yaşanılan itiş kakışta Antalya'dan Şenol ve Trabzon'dan Burak sarı kart gördüler..
46. Dakika Trabzon'da 2. yarıda Ceyhun yok... Oyuna dahil olan isim Engin Baytar
46. Dakika 2. yarıya Antalyaspor başladı...

ANTALYASPOR 1-0 TRABZONSPOR İLK YARI SONA ERDİ


45. Dakika Maçta ilk yarı Antalya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı..
43. Dakika GOOOOOOOOL (Serge Djiehoua)
40. Dakika Selçuk İnan'ın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Burak Yılmaz kaleyi karşısına aldığı anda uzaktan sert vurdu... Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
34. Dakika Trabzonspor Egemen ile gole yaklaştı... Rakip yarı sahanın ortalarından kazanılan serbest vuruşu Selçuk ceza sahasına ortaladı... Altıpas üzerinde bir anda bomboş kalan Egemen yükselip omuzla karışık kafayı vurdu... Meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı...
31. Dakika Antalyaspor atağında Şenol sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek kafayla topu taca gönderdi.
29. Dakika Antalyaspor'da Tita bu kez sağ kanattan korneri kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Jedinak yükseldi kafayı vurdu ama top az farkla üstten auta çıktı.
28. Dakika Antalyaspor soldan köşe atışını Tita ile kullandı... Kavis alıp kaleye yönelen topu Onur son anda parmaklarının ucuyla ters taraftan kornere çeldi... Sağdan kullanılan köşe atışından da sonuç çıkmadı.
27. Dakika Antalyaspor üst üste 2 pozisyonda gole çok yaklaştı... Sağdan gelişen atakta Tita ceza sahasına pasını bıraktı... Savunmanın arkasında topla buluşan Djiehoua karşı karşıya pozisyonda köşeye vurdu...Onur harika uzanarak topu son anda çeldi... Boşta kalan topu savunma uzaklaştırmak istedi... 18 yayı üzerine açılan topu önüne alan Jedinak yerden köşeye vurdu... Onur bir kez daha müthiş bir hamle ile topu direğin dibinden kornere çeldi.
25. Dakika Antalyaspor atağında Yalçın sağ kanata doğru uzun oynadı ama savunmada Cale araya girerek topu taca gönderdi
24. Dakika Trabzonspor atağında Ceyhun ceza sahası içine arapasını attı ama top doğrudan kaleci Ömer'e geldi.
22. Dakika Antalyaspor atağında Tita sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı Dijehua hareketlendi ama top kaleci Onur'da kaldı
21. Dakika Antalyaspor atağında Tita sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
16. Dakika Antalyaspor'da Yalçın sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Necati yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Onur'da kaldı.
14. Dakika Trabzonspor atağında Burak sol kanata atılan topla buluştu ama hakem Yunus Yıldırım ofsayt kararı verdi.
12. Dakika Antalyaspor soldan kazanılan serbest atışı Tita ile kullandı... Ceza sahasına kavisli gelen topu Onur çıkarak kontrol etmeyi bildi.
10. Dakika Antalyaspor Necati ile gole çok yaklaştı... Soldan gelişen atakta ceza sahasına yerden gönderilen topu Trabzonspor savunması sektirdi... Araya giren Necati karşı karşıya pozisyonda köşeyi görmek istedi... Onur kapanarak iki hamlede mutlak bir gollük pozisyonu çıkarttı..
7. Dakika Serkan ilerideki Umut'a uzun bir pas attı. Umut ile birlikte topa yükselen Yalçın topu taca göndererek savunmasını rahatlattı.
4. Dakika Antalyaspor'da Ertuğrul Alanzinho'yu formasından çekince sarı kartı gördü...
3. Dakika Antalyaspor savunmasından çıkmak isterken Alanzinho Yalçın'a baskı yaparak topu kazandı... Sambacı'nın sol kanada doğru açılan topu topukla Colman'a bırakmak istediği topu kademede Şenol araya girerek uzaklaştırdı...
1. Dakika Karşılaşmaya Antalyaspor başladı... İki ekibe de başarılar...

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, M.Emre Eyisoy, Ekrem Kan

ANTALYASPOR: Ömer, Erhan, Yalçın, Orhan, Şenol, Ertuğrul, Jedinak, Korhan, Tita, Necati, Serge

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Engin, Burak, Alanzinho, Umu