Hido'lu Toronto Play-off'a kalma mücadelesini sürdürdü

Milli Basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Toronto Raptors dün gece Detroit Pistons'u 111-97 yenerek Play-off'a kalma mücadelesini sürdürdü.

Chicago Bulls’a mağlup olarak Doğu Konferansı’nda play-off’a kalan son takım olma yolunda avantajı rakibine kaptıran Toronto Raptors, Detroit Pistons’a konuk oldu.

Andrea Bargnani ve Amir Johnson’ın etkili oyunuyla sonuca giden Kanada temsilcisi, rakibini 111-97’lik skorla kazanmasını bildi.

Toronto, normal sezondaki son maçında New York Knicks’le kendi sahasında karşılaşacak. 8. sıradaki Bulls ise; Boston Celtics’le sahasında, Charlotte’la ise deplasmanda karşılaşacak. Kanada ekibinin play-off’a kalabilmesi için son maçını kazanması ve Chicago’nun ise bir maçını kaybetmesi halinde tekrar play-off için avantak sağlayacak.

Toronto’da bir önceki maçta 19 ribaundla kariyer rekoru kıran milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 21 dakika süre aldığı karşılaşmayı 8 sayı – 8 ribaund ve 4 asistle tamamladı.

Maçı toplam 37 asistle noktalayarak bu sezonki en iyi performansına imza atan Raptors, karşılaşmaya istediği başlangıcı yapamadı. Ben Gordon’ı durdurmayı başaramayan Kanada ekibi, ilk çeyreği 26-24 geride bitirdi.

İkinci periyotta Andera Bargnani’nin hücumda ön plana çıkmasıyla birlikte sürücü koltuğuna oturan Raptors, öne geçerek farkı 15 sayıya kadar çıkarttı. Pistons Villanueva’nın sayılarıyla ayakta kalmaya çalışırken, Raptors soyunma odasına 58-46 üstün bitirmesini bildi.

Üçüncü çeyrekte de skor üretmekte zorlanmayan Toronto, son çeyreğe 89-72 önde girdi. Amir Johnson-Bargnani ikilisine çağre bulamayan Detroit, son çeyrekte de farkı eritemedi ve maçı 111-97 kazandı.

Toronto’da Andrea Bargnani 33 sayı – 7 ribaundla yıldızlaşırken, Amir Johnson da 26 sayıyla kariyer rekoru kırdı. Kenardan gelen Jarrett Jack de 15 sayı – 12 asistle oynadı.

Detroit’te ise Ben Gordon 24 sayı – 6 sayı – 4 asist – 2 top çalmayla, Charlie Villanueva 16 sayı – 6 ribaundla, Tayshaun Prince de 17 sayı – 5 ribaund – 3 asistle salondan ayrıldı.