Çaykur Rizespor 0 - 3 Kardemir Karabükspor

Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor'u evinde 3-0 mağlup ederek lig bitmeden matematiksel olarak Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor'u evinde 3-0 mağlup ederek lig bitmeden matematiksel olarak Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Karabüksporlu futbolcular, maçın bitiş düdüğü ile birlikte şampiyonluk sevincini taraftarları ile paylaştı.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İdiz, "Açık söylemek gerekirse sezon başından beri çok yoğun bir tempoda, çok kararlı bir şekilde çalıştık. Hakikaten yönetimden tüm şehre kadar herkesin bu işte çok emeği geçti. Şehirle etle tırnak gibi olduk. Açık ara önde gittik. Aşağı yukarı belli olan şampiyonluğumuzu matematiksel olarak da garantiledik. Kalan maçlarımızı da en iyi şekilde oynayıp Süper Lig'e yakışan şekilde gideceğiz" şeklinde konuştu.

Kardemir Karabükspor'un golünü atan Yasin ise, çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu yıl müthiş çalıştık. Takım, teknik ekip ve yönetim olarak aramızda güzel bir arkadaşlık var. Taraftarımızda buna inandı. Çok mutluyuz"dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, kazanmayı hak etmediklerini, ancak ligde kalacaklarını belirterek, "Biz bu gün kazanmayı hak etmedik. Mücadele için uğraştık. Ama maalesef yine böyle bir maç yaşadık. Ordu maçında da benzer olayı yaşamıştık. Birazcık gol bölgelerinde benciliz. Bu bencilliğimiz bize dezavantaj getiriyor. Daha doğrusu durumumuzu zora soktuk. İçeride bir maçımız kaldı. Deplasmanda da maçlarımız var. Sonuna kadar bu işi bırakmayacağız. Kovalayacağız. Diğer takımların nasıl matematiksel olarak ligde kalma umudu varsa. Bizimde var. Ama bana göre bu çocuklar bu takımı ligde bırakacaklar. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Yunus ise, artık kaybedecek fazla bir şeyleri kalmadığını, kalan 4 maçta herkesin takımı desteklemesi gerektiğini söyledi.