Bayan Tenis Milli Takımı Mısır Yolunda

Federasyon Kupası'nda Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa-Afrika 3

Federasyon Kupası'nda Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa-Afrika 3. Grup elemelerinde heyecan 21-24 Nisan'da Mısır'da yaşanacak. Kahire'deki Smash Tenis Akademisi'nin toprak kortlarında oynanacak olan turnuvada Bayan Tenis Milli Takımı ile birlikte sekiz takım bir üst gruba çıkmak için mücadele verecek.
Bayan Tenis Milli Takımı sporcuları, kaptan Duygu Akşit Oal yönetiminde geçtiğimiz hafta ilk kampı Beşiktaş'taki Conrad Otel kortlarında gerçekleştirdi. Oal, kampın hayli faydalı geçtiğini belirtirken, geçtiğimiz yıl düştükleri 2. Gruba tekrar yükseleceklerine inandığını söyledi. Takımının sürekli turnuva oynayan tenisçilerden oluşmasının avantaj olduğuna değinen Akşit Oal, İpek Şenoğlu'nun deneyiminden, takımın yeni üyesi Başak Eraydın'ın ise dinamizmine kadar geniş bir skalada yararlanmak istedikleri
kadroyu özellikle beş oyuncudan oluşturduğunu ifade etti.
Türk Milli Takımı, Mısır'daki mücadelesinde Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Şenoğlu, Başak Eraydın ve Melis Sezer ile yer alacak. Dört takımdan oluşan grupların belirlenmesi için kura çekimi 20 Nisan'da yapılırken, grupta ilk iki sırayı alan ekipler çapraz olarak play-off maçı oynayacak ve serinin galipleri 2. Gruba yükselecek.
Türkiye'nin de yer aldığı 3. Grup'ta Cezayir, Mısır, İzlanda, Malta, Moldova, Fas ve İrlanda Milli Takımları yer alıyor.