Kayserispor 2-2 Sivasspor

Turkcell Süper Lig'in kapanış mücadelesinde, Kayserispor sahasında küme düşme korkusunu fazlasıyla yaşayan Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.

Sivasspor deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'dan altın değerinde 1 puan aldı. İki ekibin kıran kırana geçen mücadelesi 2-2 berabere sona erdi.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadelede sarı-kırmızılıların golleri 32. dakikada penaltıdan Cangele ve 57. dakikada Makukula'dan gelirken, Sivasspor'un golleri 45+1. dakikada Aydın Toscalı'nın ters kafa vuruşu ve 84. dakikada penaltıdan Mehmet Yıldız ile geldi.

Ev sahibi takımın 13. dakikada Ömer Şişmanoğlu ile bir kafa şutu üst direkten döndü.

Kayserispor bu sonuçla puanını 47'ye yükseltip 8. sırada kalırken, son iki maçında olduğu gibi zorlu Kayseri deplasmanından da 1 puan çıkartan Sivasspor ise puanını 27'ye yükseltmeyi başardı.

KAYSERİSPOR 2-2 SİVASSPOR MAÇ SONA ERDİ

90 dakika: Kayserispor atağında Cangele çalımlarla ceza sahasına girmek istedi ama savunma topa ayak koydu.
85. dakika: Sivasspor'da Kamanan oyundan alındı, yerine İbrahim Dağaşan girdi.
84. dakika: GOOOLLL MEHMET YILDIZ ( PENALTI)
81. dakika: Sivasspor yüklenmeye başladı. Kamanan'ın ceza sahası dışındanm yerden sert şutunda kaleci Süleymanou iki hamlede topun sahibi oldu.
78. dakika: Kayserispor atağında Saidou takımının 3. golünü attı ama maçın hakemi pozsiyonun ofsayt olduğunu işaret etti.
73. dakika: Sivasspor etkili geldi. Ani gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Abdurrahman'ın ön direğe ortasıda kaleci Süleymanou topun sahibi oldu.
70. dakika: Sağ köşeden kullanılan kornerde Cangele kale sahası önüne ortasını yaptı ama savunma Toledo'dan önce topu karşıladı.
66. dakika: Sivasspor çok tehlikeli yerden yayın hemen yanından serbest vuruş kazandı. Cihan'ın çok sert şutunda top farklı şekilde üstten auta gitti.
62. dakika: Sivasspor berabelik arıyor. Sivasspor atağında Yasin sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Hamidou'da kaldı.
61. dakika: Sivasspor atağında Sedat'ın sağ kanattan kale içine ortasında kaleci Süleymanou topun sahibi oldu.
57. dakika: GOOOLLL MAKUKULA
55. dakika: Sivasspor atağında Mehmet Yıldız'ın sağ kanattan ön direğe ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
53. dakika: Ani gelişen Kayserispor atağında Ömer Şişmanoğlu sağ çaprazdan kaleye çok sert vurdu ama top az farkla üstten auta gitti.
50. dakika: Kayserispor atağında Saidou savunmanın arkasına uzun bir pas attı ama kalesini terkeden kaleci Akın topun sahibi oldu.
48. dakika: Kayserispor atağında Mehmet Eren'in derinelemesine gönderdiği topuk pasında Sivasspor savunması topun sahibi oldu.

KAYSERİSPOR 1-1 SİVASSPOR  İLK YARI SONA ERDİ

45. dakika: GOOOLLL CİHAN
45. dakika: Bir tehlikede Sivasspor'dan. Mehmet Yıldız'ın ceza sahası sol çaprazından dar açıdan vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
44. dakika: Kayserispor 2. gole çok yaklaştı. Savunmanın büyük hatasıyla ceza sahası içinde topl buluşan Ömer'in sert şutunda kaleci Akın gole izin vermedi.
42. dakika: Kayserispor hafif sol çaprazdan tehlikeli olabiliecek yerden serbest vuruş kazandı. Mehmet Eren'in kavisli ortasında savunma kafayla topu karşıladı.
41. dakika: Sivasspor atağında sol kanattan kullanılan tac atğışı sonrası Cihan röveşata vuruş denedi ama top yandan auta gitti.
39. dakika: Kayserispor atağında sol çaprazda topla buluşan Cangele'nin sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.
37. dakika: Sivasspor'da Mehmet Yıldız hakeme itirazlar sonrası sarı kart gördü.
35. dakika: Kayserispor atağında Cangele'nin sol kanattan arka direğe ortasında savunma kafayla topu karşıladı.
32. dakika: Kayserispor, Ömer'in ceza sahası içinde düşürülmesi sonrasında penaltı kazandı. Topun başına geçen Cangele, çok sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
32. dakika: GOOOLLL CANGELE
( PENALTI)
26. dakika: Sivasspor atağında Sedat sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı, kaleci Hamidou topu almak isterken elinden kaçırdı ve son anda bir kez daha müdahele ederek topu kazandı.
23. dakika: Sivasspor atağında Keita çalımlarla ceza sahası içine sokulmak istedi ama topa ayak koyan Abdullah tehlikeyi önledi.
21. dakika: Sivasspor atağında Heyrettin sol kanattan yerden ortasını yaptı, kaleye paralel olarak giden topa hiç bir futbolcu dokunamadı.
17. dakika: Sivasspor ilk kez etikili geldi. Mehmet'in pasıyla panaltı noktası önünde topla buluşan Abdurrahman'ın sert şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
14. dakika: Kayserispor direğe takıldı. Sol kanattan Cangele'yle ön direğe kullanılan kornerde, Ömer kafayı vurdu ama üst direğe çarpan auta gitti.
12. dakika: Kayserispor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ama maçın haklemi devam dedi.
10. dakika: Kayserispor'da Cangele sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
8. dakika: Kayserispor gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Cangele'nin ceza sahası içine ortasında Ömer kafayı vurdu ama top az farkla yandan auta gitti.
6. dakika: Kayserispor çok tehlikeli yerden ceza sahası çizgisinin hemen yanından serbest vuruş kazandı. Mehmet Eren'in yerden sert şutunda top barajdan döndü.
3. dakika: Kayserispor atağında Cangele çalımlarla ceza sahasına girmek istedi ama savunma topa ayak koydu.
2. dakika: Sivasspor atağında Abrurrahman'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Süleymanou iki hamlede topun sahibi oldu.

STAT Kadir Has
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Muhittin Gürses, Mustafa İspiroğlu
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

KAYSERİSPOR: Souleymanou, Hakan, Aydın, Serdar, Toledo, Shawky, Abdullah, Saidou, Mehmet, Cangele, Makukula
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

SİVASSPOR: Akın, Abdurrahman, Yasin, Sedat, Hayrettin, Musa, Keita, Kadir, Cihan, Erman, Mehmet Yıldız
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal