Kasımpaşa, Ankaragücü'nü 2 Golle Geçti

Turkcell Süper Lig'in 29

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında sahasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti. Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımını İspanya'nın ünlü takımı Barcelona'ya benzeterek, "Türkiye'nin Barcelona Kasımpaşa'dır" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Vural, alınan bu galibiyetle sezona oldukça kötü başlangıç yapan Kasımpaşa'nın unutulduğunu hatırlatarak, "Bugünkü galibiyet bizi oldukça rahatlatttı. Aldığımız galibiyetle alt sıralarla irtibatımızı kopardık. Futbolcularım göstermiş olduğu performansla bu takımı buraya kadar getirdiler. Ben bu takımı Türkiye'nin Barcelanası Kasımpaşa'dır. Böyle bir ünvanla ifadelendirmek istiyorum" dedi.
Kasımpaşalı futbolcu Yekta Kurtuluş, bundan sonra oynayacakları tüm maçları kazanarak ligin üst sıralarına doğru tırmanmayı hedeflediklerini belirtti.
Barış Başdaş da kimsenin kendilerinden böyle bir başarı beklemediğine dikkat çekerek, "Sezonun ilk 4 haftası çok kötüydü. Kimse bu takımdan böyle bir başarı beklemiyordu. Kalan son 5 maçımızı kazanarak ligi en iyi yerde tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.
Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre ise mağlubiyetin hiçbir zaman hoş karşılanmadığını belirterek, "Bu maç öncesinde oyuncularımız ayakları yere basmıyordu. Kasımpaşa mağlubiyetiyle kendimize döndürdüğünü düşünüyorum. Rakip bir maçın bize 10 dakika olmadığını gösterdi. İyi oynayıp kazanmasını bildiler" şeklinde konuştu.
Ankaragücü'nün başarılı futbolcuları Sapara ve Koray da ilk 15 dakikada iyi futbol oynamalarına rağmen Kasımpaşa'nın maça daha iyi konsantre olduğunu ve galibiyeti hakettiklerini söyledi.