Çetin Sümer meydan okudu

PFDK tarafından hak mahrumiyeti cezası bulunan Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Galatasaray ile bugün oynadıkları maçı protokol tribününden izledi.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmadan önce basın mensuplarına bir açıklama yapan Sümer, verilen cezaların kendilerini yıldıramayacağını ifade ederek, "Bu maçı hakkımız olan yerde, protokol tribününde izleyeceğiz. Tekrar ceza verseler bile bunu göze ala ala bu maça ekibimle giriyorum. Böyle bir Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nu hiçe sayıyoruz ve tanımıyoruz. Bizler Diyarbakırspor Kulübü olarak TFF kurumuna saygılı bir kulubüz. Yalnız bu kurumu yönetenler, vermiş oldukları yanlış ve yanlı kararlardan dolayı TFF'nin itibarını sarsmışlardır. Çünkü TFF yönetimi tarafından atanan PFDK ve Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu kararlar bizim canımızı fazlasıyla yakmıştır. Biz kimden hesap soracağız?

Bu mağduriyetimiz cezasız mı kalacak? TFF'nin yönetmelikleri ve cezaları sadece Diyarbakırspor için mi çalışıyor? Bu sezon 8 maç sahamız kapatıldı ve bunun tek sorumlusu bizler gösterildik. Teknik direktörümüze ve yöneticilerimize de sürekli hak etmedikleri, yanlı cezalar verildi. Ama biz yılmadık, onurlu mücadelemize devam ettik. Kimse Diyarbakırspor taraftarının sabrını ölçmeye kalkmasın, bir bölgenin onuruyla oynamak kimsenin haddine değildir. Diyarbakırspor yönetimi olarak yapılan bu yanlışlıkları hazmedemiyoruz. TFF'ye güvencimiz kalmamıştır. Bunun için 30 günlük hak mahrumiyeti cezamı protesto etmek amacıyla Galatasaray-Diyarbakırspor müsabakasını protokol tribününde izleyeceğim. Kasıtını ve maksadını aşan TFF yönetiminin haddini bilmesini ve Diyarbakırspor üzerindeki kirli elleri kaldırmasını istiyoruz" dedi.



Vatan