Altay İle Bucaspor Yenişemedi

Bank Asya 1

Bank Asya 1. Lig'de Altay ile Bucaspor arasında oynanan İzmir derbisinde galip gelen çıkmadı. Maç öncesi takımlarını desteklemeye gelen her iki takımın taraftarları büyük coşku içinde stat çevresinde toparlandı. Bucaspor takım otobüsü stada girişi sırasında Altay taraftarı tarafından taşlandığı iddia edildi. Otobüsün ön camı kırılırken, güvenlik güçleri olayı kısa sürede yatıştırdı.
İki haftadır İzmir takımları ile karşılaşan Bucaspor iki İzmir takımından sadece 4 puan alabildi. İlk yarı oyuna kontrolü başlayan İzmir ekipleri ilk yarıyı golsüz tamamladı. İkinci yarı oyuna hızlı başlayan Altay, Musa'nın dakika 51'de attığı golle öne geçti. Kontrolü elden bırakmayan Bucaspor, dakika 82'de Onur'un golü ile beraberliği yakaladı. Maçın uzatma dakikalarında Erkan Taşkıran kırmızı kart görürken, Altay taraftarının Bucasporlu Yılmaz'a tepkileri maç sonrasında da sürdü. İzmir ekiplerinden
Altay taraftarının, Bucaspor otobüsüne yönelik hareketi kınanırken maç sonrasında kameraların karşısına geçen Bucaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan olay ile ilgili olarak; "Bugün her şey güzeldi ama bir şey hariç. Otobüsümüzün taşlanmasını beklemiyordum. Bucaspor otobüsüne taş yerine çiçek atılmasını bekliyordum" dedi.
Maç ile ilgili olarak her iki takımı da kutladığını ifade eden Kızıltan, "Bizim için 1 puanda önemliydi. Önümüzde güçlü ama puana ihtiyacı olan ve üstündeki kara bulutları atmak isteyen bir Altay vardı. Biz eski maçlardaki gibi iyi başlayamadık. Kazanmak istedik ama olmadı. Bu maçta beraberlikte iyi. Bugün herkes elinden geleni yaptı. Mutluyuz" şeklinde konuştu.
Bucaspor oyuncusu Onur Çubukçu ise; "İyi bir maçtı. Ama çok iyi oynamadık. 1 puan aldığımız için mutluyuz. İki İzmir takımından 4 puan aldık. Her şeyi harika olan bir şehirde otobüs camlarımız kırıldı. Bu İzmir'e yakışmıyor" dedi.
Bucaspor oyuncusu Bekir Yılmaz da "Bucaspor gibi oynayamadık. Hepimiz şampiyonluğu düşünüyoruz. İki İzmir takımından 4 puan aldığımız için mutluyuz. Takımımızda baskı yok çok rahatız. Ama bugün ki oynanan oyunda baskının etkisi yok. Sezon sonu şampiyon olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Aldıkları beraberliğin kendileri için yeterli olmadığını ifade eden Altay Yardımcı Antrenörü Recep Umut ise; "Kazanmamız gerekiyordu. Kazansaydık ilk altıyı garantilemiş olurduk. Oyuncularımız elinden geleni yaptı. İki takımda kontrollüydü. İkinci yarıya çok iyi başladık. Oyun kontrolümüzü elimize aldık. Kaçırdıklarımız pozisyonlar bunların neticesidir. En kısa zamanda bize gereken en iyi puanları toplayıp, ligi bitirmek istiyoruz. Bucaspor'u tebrik ederim. Bucaspor otobüsünü taşlayan kişilerin Altay
taraftarı olduğuna inanmıyorum" dedi.
Altay'ın genç oyuncusu Okay Yokuşlu ise; "Çok Çalıştık. Bu maç İzmir derbisi olduğu için çok önemliydi. Galibilet için çok çalıştık. Çok gol kaçırdık ama duran toptan çok gol yedik. En yakın zamanda play-off'a kalarak yola devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.