46. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Start Aldı

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun startı bugün İstanbul'da verildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 2008 yılından bu yana Fransa Bisiklet Turu standartlarında organize edilmesinin ardından, Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından 2. HC kategorisine yükseltilen tur, Prolog yarışıyla başladı. Çatladıkapı'dan başlayan yarışta sporcular, 5.8 kilometrelik parkurda Sirkeci'den dönüp, Ahırkapı'dan Sultanahmet Meydanı'na çıkacaklar.
Bisiklet yarışının startı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İstanbul Valisi Muammer Güler, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Pat Mc Quad ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından verildi. Törende konuşan Bakan Özak, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Türkiye'nin tanıtımı ve turizme katkısı sebebiyle çok önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de öğle saatlerinde finiş noktasında düzenlenecek
ödül törenine katılacağı belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda, yarından itibaren sırasıyla Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve son olarak Antalya-Alanya etapları koşulacak.