Rijkaard'ın şampiyonluk hesapları

G.Saray'ın Hollandalı çalıştırıcısı Rijkaard, Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli gibi eline kağıdı kalemi aldı ve hesaplara daldı. Eğer Hollandalı teknik direktörün hesabı tutarsa Galatasaray Süper Ligi şampiyon bitiriyor. İşte o hesap:

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard önceki gün futbolcularına gözdağı verdiği bir buçuk saat süren toplantının ardından yardımcısı Johan Neeskens ve istatistikçi Tolga Demirtaş ile birlikte odaya kapanıp şampiyonluk hesabı yaptılar.

Eline kağıt kalem alan Hollandalı çalıştırıcı, Bursaspor, F.Bahçe ve Beşiktaş'ın son 6 maçını gözden geçirdi. G.Saray'ın oynayacağı son 6 maç için hanesine 18 puan yazarak sarı-kırmızılıları 72 puana yükselten Rijkaard, diğer 3 takımın nerelerde puan kaybı yaşayacağını hesapladı.

UMUDU TRABZON

Bordo-mavililerin bugün Beşiktaş'ı, son hafta ise F.Bahçe'yi yeneceğini öngördü. Bursaspor'a ise G.Saray ve Beşiktaş maçlarında şans vermedi

BURSASPOR, G.SARAY VE BEŞİKTAŞ'A YENİLİR

Önce 61 puan ile liderlik koltuğunda oturan Bursaspor için hesap yapmaya başlayan Rijkaard, yeşil-beyazlı takımın G.Birliği ya da Gaziantep karşılaşmalarından birinden beraberlik çıkaracağını tahmin etti. Hollandalı teknik adam Bursaspor'un kalan maçlarda G.Saray ve Beşiktaş'a yenileceğini, Kayseri'den de bir puan alarak ligi 69 puanla bitireceğini hesapladı. Daha sonra 58 puan ile lig ikincisi F.Bahçe'nin fikstürünü önüne alan Hollandalı çalıştırıcı, F.Bahçe'ye Kasımpaşa ve A.Gücü maçlarında galibiyet şansı tanıdı. Rijkaard sarı-lacivertlilere Beşiktaş ve Eskişehir karşısında beraberlik, Trabzonspor maçında ise yenilgi ihtimali verdi. Ve F.Bahçe'nin karşısına '69 puan toplar' diye yazdı.

Daha sonra 56 puan ile lig üçüncüsü olan Beşiktaş'ın kalan maçlarını değerlendiren Rijkaard, siyah-beyazlı ekibin Trabzonspor'a kaybedeceğini, F.Bahçe ile berabere kalacağını, Sivas ve Diyarbakır maçlarından 4 puan çıkartacağını, Manisa ve Bursa'dan da 3 puan alması durumunda puanını 67'ye yükseltebileceğini hesapladı.

HESAPLAR TUTARSA

Rijkaard bu hesaplamanın ardından yardımcısı Neeskens'e dönerek, "Bize düşen kalan 6 maçı da kazanmak. Futbolun içinde her şey olabilir. Rakiplerimiz bu puan kayıplarını yaşayabilirler. Ligde zayıf takım yok. Herkes herkese karşı puan kaybedebilir. Biz 18 puanı alırsak şampiyon olabiliriz" dedi.

İşte Rijkaard'ın lig sonu tahmini

BURSASPOR 61 PUAN


G.Birliği (D) : 1 Puan

Gaziantep : 3 Puan

G.Saray (D) : 0 Puan

Kayseri : 1 Puan

Ankaraspor : Hükmen

Beşiktaş : 0 Puan

TOPLAM : 69 Puan

***

FENERBAHÇE 58 PUAN

Ankaraspor : Hükmen

Beşiktaş : 1 Puan

Kasımpaşa (D) : 3 Puan

Eskişehir : 1 Puan

Ankaragücü (D) : 3 Puan

Trabzonspor : 0 Puan

TOPLAM : 69 Puan

***

BEŞİKTAŞ 56 PUAN

Trabzonspor : 0 Puan

Fenerbahçe (D) : 1 Puan

Sivassspor : 3 Puan

Diyarbakır (D) : 1 Puan

Manisaspor : 3 Puan

Bursaspor (D) : 3 Puan

TOPLAM : 67 Puan