Maskeli Hidayet De Toronto'yu Kurtaramadı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 13 karşılaşmayla devam edilirken milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun maskeyle oynadığı maçta Toronto Raptors, Atlanta Hawks'ın konuğu oldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 13 karşılaşmayla devam edilirken milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun maskeyle oynadığı maçta Toronto Raptors, Atlanta Hawks'ın konuğu oldu.
Doğu Konferansı'nda play-off'lara katılma mücadelesi veren milli basketbolculardan Hidayet Türkoğlu'nun takımı Toronto Raptors, deplasmanda konuk olduğu Atlanta Hawks'a mağlup oldu.
Philips Arena'da yaklaşık 20 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada Atlanta Hawks'ın konuğu olan Toronto Raptors rakibine 107-101 mağlup oldu. Önceki gece yüzüne aldığı darbe nedeniyle hastaneye kaldırılan milli yıldız Hidayet Türkoğlu, Atlanta karşısında sahaya maskeyle çıktı. Milli basketbolcu ilk 5 başladığı karşılaşmada 38:47 dakika süre aldı. Hidayet bu süre içerisinde karşılaşmayı 9 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma ile tamamladı. 4/9 genel şut ortalaması ile oynayan Hidayet, üç sayılık
atışlarda ise 1/5 isabet sağladı.
Bu sezonki 41. yenilgisini alan Toronto'da Sonny Weems ve Amir Johnson attıkları 18'er sayıyla takımlarının en skorer isimleri oldular. İtalyan oyuncu Andrea Bargnani'nin 15 sayı ile oynadığı maçta oyuna kenardan dahil olan Jarrett Jack ise 13 sayıyla karşılaşmayı noktaladı. Toronto'nun, Doğu Konferansı'ndaki son play-off biletini kapmak için yarıştığı Chicago Bulls ise New Jersey Nets'e iki uzatma sonunda 127-116 yenildi. Bu sonuç Toronto'nun ümitlerini sürdürdü.
Geceyi galibiyetle kapatan Atlanta Hawks ise 1997/1998 sezonundan beri ilk kez normal sezonda 50 galibiyete ulaştı. Atlanta'da oyuna kenardan dahil olan Jamal Crawford attığı 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Joe Johnson'un 18 sayı attığı Atlanta'da Josh Smith 17 sayı, 10 ribaunt, Al Horford ise 12 sayı, 15 ribaunt ile 'double-double', yaptılar.
Atlanta, Toronto karşısında ilk çeyreği 25-14 geride kapatmasına karşın, ikinci çeyrekte rakibini 45-22 geride bırakarak maçı kopardı.
NBA'de heyecan TSİ sabaha karşı oynanacak 8 karşılaşmayla devam edecek.