Hakkã‚rili Çocuklar Taş Değil Gol Atacaklar

Türkiye'yi Almanya'da temsil edecek olan Hakkârili çocuklardan oluşan futbol takımının seçmelerine başlandı.

Hakkâri'de sık sık yaşanan toplumsal olaylarda polise taş atmakla gündeme gelen Hakkârili çocuklar Merkezi Ağrı'da bulunan Anadolu Spor Akademisi, Baran Yetenek Avcıları Derneği ve Ağrı Valiliği işbirliği ile hazırlanan bir proje kapsamında Almanya'da düzenlenecek olan U-11 ELBTAL CUP Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Turnuvaya katılacak olan takımda oynayacak çocukları belirlemek üzere Erzurum'dan Hakkâri'ye gelen Anadolu Spor Akademisi Proje Genel Koordinatörü Özcan Şimşek ve berindeki 2
antrenör seçmelere başladı. İlki dün Yüksekova ilçesinde yapılan seçmeler Hakkâri merkezde devam ediyor. Yaklaşık 400 çocuk sabah saatlerinde Şehir Stadyumu'nda toplandı.
Antrenörlerin nezaretinde forma dağıtılan çocuklar, çift kale maç yaparak yeteneklerini sergiledi. Yaklaşık 2 gün sürecek seçmeler sonunda Türkiye'yi temsil edecek 14 kişiden oluşan bir takımın oluşturulacağı belirtildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Anadolu Spor Akademisi Proje Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, çocukların bir memleketin bir ulusun savaşını durdurabilecek kadar önemli bir niteliğe sahip olduğunu söyleyerek "Böyle bir projenin içinde bulunmak bizim için mutluluk verici bir durum.
Anadolu Spor Akademisi Avrupa Birliği ile yapılacak bir proje kapsamında Sayın FIFA Başkanı Sepp Blatter'i İsviçre'de ziyaret ettik bize sonsuz destek vereceğini ve bu projenin arkasında olacağını söylemesi üzerine bu projeyi başlattık. Baran Yetenek Avcıları Derneği Başkanı Dilek Yeşilbaş bu uygulamayı Hakkâri'de hayata geçirmek için bize başvurdu. Bizde yaptığımız değerlendirme sonucu bu projeyi Hakkâri'de yaptık iyi ki de yapmışız. Yüksekova ve merkezde yaptığımız seçmelerde buradaki çocukların ne kadar
ihtiyacı olduğunu gördük inşallah devlet büyüklerimizde bunları görür. Bu meselenin ne kadar ciddi olduğunu bilmek lazım. Ben her zaman söylerim bütün meseleler çocuklarda biter. Çocuklar bir memleketin bir ulusun savaşını durdurabilecek kadar önemli bir niteliğe sahiptirler. Biz çocuklarımıza bu anlamda çok büyük bir değer veriyoruz. İnşallah Hakkâri'ye Hakkâriliye sahiplik anlamında bir katkımız olur Hakkâri'de olmaktan çok mutluyuz" dedi.
Baran Yetenek Avcıları Derneği Başkanı psikiyatri uzmanı Dr. Dilek Yeşilbaş ise "Dernek olarak her zaman Hakkârili çocuklara sahip çıkmaya ve onlara için iyi bir şeyler yapmaya çalıştık. Anadolu Spor Akademisi projesi de bu anlamda bizim için çok büyük bir fırsat oldu. Tekliflerimizi kabul ederek bizi projeye dahil ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Amaç burada çocuklarımızın hayatı adına bir şeyler yapmak. Biz onun için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.
Seçmeler sonunda 1999 doğumlu miniklerden oluşturulacak takımın, İstanbul'da Riva Milli Takım Tesislerinde bir hafta kampa gireceği ve burada Türkiye'nin büyük takımlarının alt yapı takımları ile antrenman maçları yaptıktan sonra Almanya'ya uçacağı bildirildi. Daha önce gündeme polise taş atmakla gelen Hakkârili çocuklar Almanya'da 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde U-11 ELBTAL CUP Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil ederek dünya devleriyle karşılaşacak.