Beşiktaş'ın beş taşı imzaladı

Beşiktaş iç transferde atağa geçerek 5 önemli futbolcusuna imza attırdı.

Siyah-beyazlı takımda İbrahim Üzülmez, Yusuf ve Uğur ile 1’er yıl, Rüştü Reçber’le 2 yıl, İbrahim Toraman ile de 3 yıllık anlaşma yapıldı. Daha önce imza atacağı açıklanan Hakan Arıkan’la son anda pürüz çıktığı için sözleşme askıya alındı.

Geçen sezon özellikle Gökhan Zan’da başı ağrıyan Beşiktaş bu sezon hamleyi erken yaptı. Yönetim mayıs ayını beklemeden iç transfer görüşmelerinde mutabakata vardığı 5 futbolcu ile sözleşme yenilediler. Nevzat Demir Tesisleri’ndeki imza törenine Asbaşkan Serdal Adalı ile Futbol Komitesi üyeleride bulundu.

ÜZÜLMEZ&YUSUF’A AYNI TARİFE

Daha önce yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılan isimlerden Kaptan İbrahim Üzülmez 500 bin lira garanti ve maç başı 20 bin liraya 1 yıllık imza attı. Yine 1 senelik sözleşme imzalayan Yusuf da aynı, Kaptan gibi 500 bin lira garanti paranın yanı sıra oynadığı her maç için 20 bin lira ekstra alacaklar.

KALECİ RÜŞTÜ’YE 1 MİLYON EURO

2 yıl daha devam diyen Rüştü’ye 1 milyon euro garanti para verilecek. Uğur İnceman’ın 300 bin euro alacağı öğrenilirken, İbrahim Toraman 3 milyon liralık mukavele yaptı. Öte yandan kaleci Hakan Arıkan’ın da dün imza atması bekleniyordu. Son anda çıkan pürüz nedeniyle Hakan törene katılmadı.

Futbolu Beşiktaş’ta bırakmak istiyoruz

Sözleşme yenileyen 5 futbolcu da aynı dilekte bulunurken, “Hocamız ve yönetim bize güvendi. Şampiyon olup, teşekkür edeceğiz” dediler

Kartal’da dün 5 futbolcu sözleşme yenilerken hepsi aynı duyguları ifade etti.

İbrahim Üzülmez: “10 yıl önce geldiğimde iki hedefim vardı. Biri devamlı oynamak, biri futbolu burada bırakmak. İmza attığım için mutluyum.”

İbrahim Toraman: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübüme hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyacağım.”

Rüştü: Her şeyimle Beşiktaş’a hizmet etmek için buradayım. Yeni yönetim mali tablo içinde yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söyledi. Para konusunda her şeyi onlara bıraktık. Bu konuda sıkıntımız yok.”

Yusuf: “Kalmamızda hocanın güveninin etkisi oldu. Geçen yılki başarıyı tekrarlayıp şampiyonluk istiyoruz.”

Uğur İnceman: “Burada olmaktan mutluyum. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde başarıların üzerine yenilerini ekleyeceğiz.”

Futbolcularımız fedakarlık yaptı

Asbaşkan ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, “İç transfer görüşmelerinde futbolcularımızın hepsi parasal anlamda büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Önümüzdeki sezon hepsinden büyük işler bekliyoruz. Rüştü’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisinin sadece kaleci olarak değil, ileride antrenör olarak kulübe hizmet edeceğine inanıyorum. Bundan sonra parasal dengeyi bozacak transferler yapmayacağız. Hakan ve Serdar Özkan ile de görüşeceğiz” diye konuştu. Asbaşkan Alaattin Aykaç da “Yabancı konusunda arayıştayız, ama anlaştığımız bir isim yok” dedi.

Golcü Batuhan’a psikolojik destek

Beşiktaş’ın problem çocuğu Batuhan Karadeniz’in 2-3 hafta içinde idmanlara başlayıp, takıma katılacağı belirtildi. Yönetici Sinan Vardar, genç futbolcuyu kazanmak istediklerini belirterek, “Kendisiyle konuştuk. Bir psikologdan destek alacak. O bizim için önemli bir oyuncu. Bursa maçında şampiyonluk golünü atmak istiyor” dedi.