Barcelona tur umutlarını Nou Camp'a bıraktı

Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçında deplasmanda Arsenal ile karşılaştı. Maçta 2-0 öne geçen Barcelona bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Barcelona 6 Nisan'da Nou Camp'ta oynanacak mücadelede yarı finale yükselmek için Arsenal ile kıyasıya mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçına İngiltere’de Arsenal karşısına İniesta ve Abidal’den yoksun çıkan Barcelona, sahaya Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Messi, Keita, Busquets, Xavi, Pedro, Ibrahimovic ilk 11’i ile çıktı.

Barcelona ilk yarıda rakibine oranla daha iyi oynamasına rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Barcelona, İbrahimovic’in attığı gol ile 1-0 öne geçti. Golü bulduktan sonra daha rahat oynamaya başlayan Barcelona, 58. dakikada İbrahimovic’in attığı golle farkı 2’ye çıkardı.

2-0’dan sonra Arsenal daha fazla risk alarak Barcelona’nın üzerine daha fazla gelmeye başladı. Dakikalar 69’u gösterdiğinde sahneye Walcott çıktı ve farkı 1’e indirdi.

Barcelona bu dakikadan sonra daha fazla defans yapmaya başladı. 84.dakikada Barcelona kaptanı Puyol , Arsenal kaptanı fabregas’ı ceza sahası içinde yere indirince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vurşunu Fabregas kullandı ve takımına 2-2’lik beraberliği getirdi.

Barcelona’da yıldız oyuncu Lionel Messi vasat bir futbol sergileyerek hayal kırıklığı yarattı.

Arsenal’de 8 sezon forma giyen Fransız golcü Thierry Henry, ilk kez başka bir takımın formasıyla eski taraftarının önüne çıktı. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Henry, 78. dakikada iki gol atan Zlatan Ibrahimovic'in yerine oyuna girerken; Arsenal'li taraftarlar onu ayakta alkışladı.

İspanya’da 6 Nisan’da oynanacak rövanş maçında kaptan Puyol ve Pique, cezalı oldukları için Barcelona takımındaki yerlerini alamayacaklar. Böylesine önemli bir maça iki önemli defans oyuncusundan yoksun çıkacak olan Barcelona, zoru başarıp Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale adını yazdırmak istiyor.