Barcelona Arsenal ile 2-2 berabere kaldı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Barcelona deplasmanda Arsenal ile karşılaştı. Barcelona 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2 berabere kaldı.

Dün gece oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesi adeta nefesleri kesti. Kupanın iddialı ekiplerinden Barcelona deplasmanda Arsenal ile karşılaştı. İlk yarısında gol sesi çıkmayan karşılaşmanın 2. yarısı adeta gol yağmuru vardı.

2. Yarı başlar başlamaz Barcelona’nın İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic Arsenal kalecisi Almunia’nın üstünden aşırtma bir vuruşla Barcelona’yı 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 58. dakikasında yine sahneye Zlatan Ibrahimovic çıktı. Ibrahimovic ceza sahasına girerken çok sert ve klas bir vuruşla kendisinin ve Barcelona’nın 2. golünü kaydetti.

Maçtan kopmayan İngiliz ekibi Arsenal, 69. dakikada oyuna sonradan giren Theo Walcott’un kaydettiği golle aradaki farkı 1’e indirdi.

Karşılaşmanın 83.dakikasında Arsenal kaptanı Cesc Fabregas rakip ceza sahası içinde Barcelona kaptanı Puyol tarafından düşürüldü. Hakem Massimo Busacca penaltı noktasını gösterdi. Barcelonalı Puyol yapmış olduğu faul nedeniyle kırmızı kartla sahadan atıldı.
Topun başına geçen Cesc Fabregas penaltı vuruşunu gole çevirerek Arsenal’e beraberliği getirdi.

Bu karşılaşmanın rövanşı 6 Nisan tarihinde İspanya’da Barcelona'nın sahası olan Nou Camp'da oynanacak. Bu karşılaşma sonucunda rakibine üstünlük sağlayan ekip adını Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yazdıracak.

MAÇTAN NOTLAR

- İngiliz temsilcisinde 8 sezon forma giyen Fransız golcü Thierry Henry, ilk kez başka bir takımın formasıyla eski taraftarının önüne çıktı. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Henry, 78. dakikada iki gol atan Zlatan Ibrahimovic'in yerine oyuna girerken; Arsenal'li taraftarlar onu ayakta alkışladı.

- Arsenal takımında Andrei Arshavin ve William Gallas karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak sahayı terk etti. Rus golcü Arshavin’in yerinde 27.dakikada Eboue, 44.dakikada sakatlanan Gallas’ın yerine de Denilson oyuna dahil oldu.

- Maçın 44. dakikasında Arsenal'da Cesc Fabregas, Barcelona'da ise 71. dakikada Pique sarı kart görerek cezalı duruma düştükleri için Nou Camp'ta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek. Ayrıca maçın 83. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Carles Puyol rövanş maçında oynamayacak isimler arasıda yer alıyor.

- Barcelona'da sakat Iniesta maçta forma giyemeyedi. Sakatlığı geçen savunma oyuncusu Pique'nin ise maça ilk 11'de başladı. Uzun süren sakatlığı geçen, ancak antrenmanlara yeni başlayan Fransız sol bek Abidal bu maçta kadroya giremedi.