1. Uluslararası Kuşadası Kupası Başladı

Chelsea, Middlesbrough, Porto, PSV Eindhoven, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli kulüplerin de aralarında bulunduğu takımların katıldığı 1. Uluslararası Kuşadası Kupası maçları başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun Türkiye'de futbolu yaygınlaştırmayı amaçlayan 'HERKES için FUTBOL' projesi kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından Pro-Active Spor Organizasyonu işbirliğiyle ve Adidas'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kuşadası Kupası futbol organizasyonu 4 Nisan tarihine kadar sürecek. İlk gün maçlarında Bursaspor, Chelsea'yı 0-0 biten maçın ardından penaltılarla 3-1, Beşiktaş'ta PSV Eindhoven'i 2-0 mağlup etti.
Kuşadası'nda 7 farklı ülkeden 64 takım, futbolun birleştirici gücü etrafında bir araya geliyor. Elit Kategori grup ve sıralama maçları Özer Türk Stadyumu ve Hotel Adakule çim sahalarında, Premier Kategori grup maçları Kuşadası TFF suni çim sahalarında oynanıyor. Elit kategori final maçları ve ödül töreni ise Özer Türk Stadyumu'nda gerçekleşecek.
Chelsea, Middlesbrough, PSV Eindhoven, Porto, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor'un aralarında bulunduğu 24 takım Elit Kategori'de mücadele ederken, 6'şar takımlı 4 grupta ekipler sahaya 11 kişilik kadrolarla çıkıyor. 1997 doğumlu sporcuların katıldığı kategoride maçlar 25 dakikalık tek devre halinde oynanıyor.
40 ekibin yarıştığı Premier Kategori'ye ise 1998-1999 doğumlu genç sporcular katılıyor. 8'er kişilik kadrolarla oynanan maçlar 20 dakika sürüyor. Bu kategoride ise takımlar 8'erli 5 grupta mücadele ediyor. "HERKES için FUTBOL" kapsamında 12 yaş altı sporculardan oluşan bu kategoride sıralama yapılmayacak. Gençlerin mümkün olduğunca rekabet duygusu ve baskısından uzak kalmaları amacıyla skor tutulmayacak. Takımlar kendi gruplarında yer alan diğer ekiplerle mücadele edecekler.
4 Nisan tarihine kadar 4 gün sürecek turnuvaya grup maçlarıyla başlandı. İlk iki gün, iki kategoride oynanacak grup maçlarının ardından Elit Kategori'de 3 Nisan'da sıralama maçları, 4 Nisan'da ise final müsabakaları gerçekleşecek. Premier kategoride ise grup maçlarına devam edilecek. Final maçlarının ardından düzenlenecek ödül töreniyle turnuva sona erecek.
İlk gün maçlarında Fenerbahçe, Middlesbrough'yu 1-0, Bursaspor Chealsea'yi 0-0 biten maçın ardından penaltılarla 3-2, Beşiktaş ise PSV Eindhoven'i 2-0 mağlup etti. Turnuvada ilk gün alınan diğer sonuçlar ise şöyle:
Middlesbrough: 0 - Fenerbahçe 1, Porto: 1- CSA George Hagi Futbol Akademisi: 1, (Penaltılarla CSA 3-2 galip), TSV Kleinburgwedel: 0 - Anadolu Spor Akademisi: 0 (Penaltılarla Anadolu Spor Akademisi 5-4 galip), Ankaragücü: 1 - Azerbaycan Gebele Futbol Kulübü: 1 (Penaltılarla Azerbaycan Gebele Futbol Kulübü 4-3 galip), İzmirspor: 1- Samsunspor: 2, Buca Genç Futbol Akademisi: 3- Nazilli Belediyespor: 0, Ankaraspor: 3 - Eskişehirspor: 0, Trabzonspor: 0 - Altay: 0 (Penaltılarla 3-2 Altay kazandı),
Middlesbrough: 1 - Ankaragücü: 2, Porto: 1- İzmirspor: 0, PSV Eindoven: 3- Ankaraspor: 0, Altay: 0- Chelsea: 2, Bursaspor: 2 - Anadolu Spor Akademisi: 0, Çanakkale Dardanelspor: 0- Samsunspor: 2, Beşiktaş: 0 - Buca Genç Futbol Akademisi: 1, Nazilli Belediyespor: 3 - Eskişehirspor: 1, Trabzonspor: 2- TSV Kleinburgwedel: 0
Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 1. Uluslararası Kuşadası Kupası'nda geleceğin yıldız adaylarının dört gün boyunca mücadele verdiğini belirterek, "Ülkemizde yeteri kadar maç yapma şansı bulamayan alt yaş kategorisindeki oyuncuların uluslararası bir turnuva deneyimi yaşamalarını amaçlayan turnuva, bu yıl ilk kez düzenleniyor. Turnuva, Kuşadası Belediyesi ve Pro-Active Spor işbirliğiyle gerçekleşiyor. TFF'nin Türkiye'de futbolu yaygınlaştırmayı amaçlayan 'HERKES için FUTBOL' projesi
kapsamında farklı ülkelerden gelen 1280 sporcu futbolun birleştirici gücü etrafında toplanıyor. Turnuvada maçlar Hotel Adakule, Kuşadası Özer Türk Stadyumu ve Karaova'daki TFF sahalarında oynanıyor. 1997 doğumlu sporcuların katılacağı Elit ve 1998-1999 doğumlu sporcuların mücadele edeceği Premier olmak üzere iki ayrı kategoride maçlar gerçekleşiyor. Her iki kategoride de grup maçlarıyla başlayan olan turnuva; 4 Nisan'da Özer Türk Stadyumu'nda yapılacak Elit kategori final maçları ve ödül töreniyle sona
erecek" dedi.
(ZH-EYB-EYB-S)