Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale hangi takımlar çıkacak ?

Bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkacak ilk 4 takım belli olacak. Şampiyonlar Ligi'nin iddialı takımlarını zor maçlar bekliyor.

Bugün saat 21.45'te Arsenal İngiltere'de Portekiz temsilcisi Porto'yu ağırlayacak. İlk Maçı Porto kendi evinde 2-1'lik skorla kazanmıştı. Premier Lig'de şampiyonluk şansı azalan Arsenal, Porto'yu yenerek adını çeyrek finale yazdıran taraf olmak istiyor.

Bugünün diğer bir karşılaşması Fiorentina ile Bayern Münih arasında İtalya'da oynananacak. İlk maçta şansız şekilde rakibine 2-1 yenilen Fiorentina, sahasında Alman ekibi Bayern Münih'i devirerek çeyrek finale adını yazdırmak istiyor.

Bayern Münih ise yıllardır şampiyonlar Ligi'nde başarı elde edememe alışkanlığını bu maç ile sona erdirmek istiyor. Alman ekibinin en büyük kozu hiç şüphesiz Frank Ribery. Dünyanın önde gelen kulüplerinin transfer listesinde yer alan Fransız oyuncunun geleceği adeta bu maça bağlı. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih bu sene başarı elde edemezse yıldız oyuncunun takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YARIN 2 DEV İSİM VEDA EDECEK

Yarın oynanacak maçlar adeta nefes kesecek. Manchester United deplasmanda 3-2 yendiği rakibi AC Milan'ı bu kez İngiltere'de ağırlayacak. Kırmızı Şeytanlar ilk maçta elde ettiği avantajlı skoru koruyup Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme hesapları yapıyor. Manchester United'da Carrick, O'Shea, Brown, Evans, Anderson, Giggs ve Owen'ın oyanayamayacak olması İtalyan devi AC Milan'ın iştahını kabartıyor. AC Milan'da ise eksik futbolcu bulunmuyor. İtalyan ekibi tam kadro İngiltere'de çeyrek final bileti için mücadele edecek.

Günün en çekişmeli maçı ise Real Madrid ile Lyon arasında oynanacak. İlk Maçı Fransa'da 1-0 kaybeden yıldızlar topluluğu İspanya'da bu maçın rövanşını almak istiyor. Madrid'deki en büyük sorun Xabi Alonso ve Marcelo'nun oyanayamayacak olması. Lyon ile bugüne kadar 5 kez karşılaşan Real Madrid, deplasmanda oynadığı 3 maçı kaybederken evinde oynadığı 2 karşılaşmada da Fransız ekibiyle berabere kaldı. Real Madrid bu maçı alıp şeytanın bacağını kırmak istiyor.