Eskişehirspor Galatasaray'ı devirdi

Turkcell Süper Ligi'nin 24.hafta kapanış karşılaşmasında Eskişehirspor sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Eskişehirspor sahadan 2-1 üstünlükle ayrıldı. Galatasaray kaybettiği 3 puanla şampiyonluk yarışında ağır darbe aldı.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada şampiyonluğun güçlü ekiplerinden Galatasaray, Eskişehirspor'a hiç beklemediği bir şekilde yenilerek şampiyonluk yarışında 3 puan kaybetmiş oldu.

Eskişehirspor'un golleri 43 ve 46. dakikalarda Koray'dan gelirken, Galatasaray'ın tek golü 72. dakikada penaltı vuruşundan Elano ile geldi. Eskişehirspor'da Koray attığı iki gol ve ortaya koyduğu hırslı futbol ile maça damga vuran isim oldu.

Bu sezon 4. mağlubiyetini alan Galatasaray 50 puanda kalıp liderliğini sürdürürken, Eskişehirpsor puanını 39'a yükseltti.

ESKİŞEHİRSPOR BUNU HEP YAPIYOR


Galatasaray, Süper Lig'de son 2 sezonda Eskişehirspor ile oynadığı 4 maçta 3 yenilgi 1 beraberlik aldı ve hiç kazanamadı. Geçen sezon deplasmanda rakibine 4-2 yenilen Galatasaray, sahasında da 1-0 mağlup olmuş bu sezon evinde oynanan maçta ise 1-1 berabere kalmıştı. Bugün oynanan maçta da Eskişehirspor sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Galatasaray'ın geçen sezon Süper Lig'de puan alamadığı tek takım Eskişehirspor olmuştu.

GOLDE EL VAR MI?

Eskişehir'de gol perdesini açan isim ilk yarının bitimine 2 dakika kala Koray Aslan oldu. Mehmet Topal'ın hatalı geri pasını kontrol eden Koray, ceza sahası içinde sol ayağının içiyle yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Golün ardından Koray'ın topu kontrol ettiği sırada elini kullandığı yönünde Galatasaraylı oyuncuların yoğun itirazı oldu ama hakem kararını değiştirmedi. 1-0.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI


Eskişehirspor evindeki maçın ikinci yarısına golle başladı. Henüz santra vuruşu yeni yapılmıştı ki, Doğa'nın pasıyla Galatasaray ceza sahasına hareketlenen Koray, ceza yayı üzerinden müthiş bir şut attı ve topu ikinci kez Galatasaray ağlarına gönderdi. 2-0.

ELANO GALATASARAY'I UMUTLANDIRDI

Galatasaray'ı deplasmanda umutlandıran gol Elano'nun penaltısıyla geldi. Giovanni sağ kanattan ceza sahasına girmek isterken Bülent Kocabey'in müdahalesiyle yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. 72. dakikada kullanılan penaltıda topun başına Elano geçti. Brezilyalı oyuncu topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere gönderdi. 2-1.

Maçın geri kalan süresinde başka gol sesi çıkmayınca ev sahibi ekiip sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.