Sezer Badur, Dersini Aldı

Futbol yaşantısı iniş ve çıkışlarla dolu gurbetçi futbolcu Sezer Badur, geçmişte yaptığı hatalardan ders aldığını ve artık sabırlı olmayı öğrendiğini söyledi.

Antakyalı gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak 1984'te Berlin'de dünyaya gelen Sezer Badur, Bordo Mavili taraftarlar tarafından aksiyon filmlerinin ünlü aktörü Van Diesel'e ve Fransız dansçı Salah'a benzetiliyor. Fransız dansçı Salah'ı tanımadığını kaydeden Sezer, "Ancak Van Diesel'i biliyorum. Sivasspor'da yardımcı antrenör Toprak Kırtoğlu, bana sürekli Van Diesel derdi. Saçlarımı kestirmem durumunda aynı ona benzeyeceğimi söylüyordu. Ama saçlarımı kesinlikle ona benzemek için kestirmedim" dedi.
Sezon başında Fenerbahçe ve Trabzonspor'a transferinin söz konusu olduğunu hatırlatan Sezer Badur "Fenerbahçe Özer'den sonra beni de almak istiyordu. Üstelik Daum'un yardımcısı Ayhan Tumani benim kuzenimdi. O da beni transfer etmek istiyordu ama biraz zaman gerektiğini söyledi. Sonrasında menajerim aracılığıyla Trabzonspor'dan teklif geldi. Başkana iyi bir teklif gelmesi durumunda ayrılmak istediğimi söyledim. Kendisi de bunu olumlu karşıladı. O arada Trabzonspor devreye girdi ve transferim gerçekleşti" diye konuştu.

Türkiye macerasının Mustafa Denizli'nin Manisaspor'da teknik adam olması ile başladığını kaydeden Sezer "Manisaspor'da ilk devre arasında kadro dışı kaldım. Sebebi de nişanlandığım dönemde Almanya'ya gitmem için izin verilmemesi karşısında benim, "İzin vermiyorsanız, ben yine giderim, cezam neyse çekerim" demem oldu. Bu konuşma sonrasında bana izin verildi. İzin dönüşü televizyondan kadro dışı kaldığımı öğrendim. Sonrasında ise Eskişehirspor'a kiralık verilmek istendim. O dönem Eskişehirspor A Kategorisi'ndeydi. Türkiye'yi ve ligi iyi tanımadığım için bu teklifi kabul etmedim. Almanya'ya dönmek istedim ama Manisaspor bana izin vermedi. Serbest kalmamın tek yolu amatör bir takımda lisans çıkarmaktı. Öyle de yaptım ve iki yıl amatör takımda forma giydim. Bu dönemde çok düşündüm ve çok hatalar yaptığımın farkına vardım. Menajerimle konuşarak, tekrar bana bir şans tanımasını isteyerek, artık aklımın başıma geldiğini söyledim. Onun Karşıyaka Kulübü'yle iyi ilişkileri vardı. Daha önce bu takıma Murat Tosun'u da benim menajerim getirmişti ve Murat ortaya koyduğu başarılı futbolla Ankaraspor'a transfer olmuştu. Karşıyaka'nın Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, menajerimin teklifini kabul etti. Böylelikle Karşıyaka'ya transfer oldum. İyi bir performans sergileyerek bir sonraki sezon Sivasspor'a orada da kendimi gösterip Trabzonspor'a geldim. Amatör takımda yaşadıklarım bana büyük ders oldu. Artık sabırlı olmayı öğrendim diyebilirim. Fedakarlık yapmadan bir şeyler başarılamıyor" şeklinde konuştu.
Çalıştığı teknik adamları da değerlendiren Sezer "Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'i, Feyyaz Uçar'la da Bülent Uygun'u birbirine benzetiyorum. Jenerasyonları itibariyle bakış açıları birbirlerine benziyor. Denizli ve Güneş, disipline daha çok önem veren teknik adamlar" ifadelerini kullandı.
Beğendiği oyuncuların aynı mevkide oynadığı ünlü futbolcular olduğunu vurgulayan Sezer "Mesela Steven Gerrard, Frank Lampard, Andrea Pirlo ve Clarence Seedorf gibi oyuncuları beğeniyorum. Türkiye'de oyun stilim ve vücut yapım gereği Clarence Seedorf'a benzetiliyorum. Ayrıca Real Madrid'li Xabi Alonso'yu da çok beğeniyorum" açıklamasında bulundu.