Real Madrid'den inanılmaz galibiyet

İspanya 'La Liga'nın 25.hafta mücadelesinde Real Madrid evinde 2-0 geriye düştüğü maçta Sevilla'yı 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Sevilla 10. dakikada Xabi Alonso'nun kendi kalesine ve 52. dakikada Ivica Dragutinovic'in attığı gollerle 2-0 öne geçerken, ev sahibi ekip Real Madrid ise 60. dakikada Cristiano Ronaldo ve 64. dakikada Sergio Ramos'un kaydettiği gollerle eşitliği sağladı.

Hollandalı orta saha oyuncusu Van der Vaart'ın 90+1. dakikada attığı golle Real Madrid sahadan 3-2 galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonucun ardından Real Madrid puanını 62'ye çıkartıp Barcelona'dan liderliği devralırken, Sevilla ise puanını 43 puanda kalıp 4. sırada kaldı.

İspanya La Liga'nın 26. haftasında Real Madrid deplasmanda Valladolid ile karşı karşıya gelirken, Sevilla ise sahasında Deportivo ile mücadele edecek.

Zevkli bir mücadeleye sahne olan mücadele ev sahibi ekip Real Madrid'in istediği gibi başlamadı. Mücadelenin henüz 10. dakikasında Xabi Alonso'nun ters vuruşundan dolayı 1-0 yenik duruma düşen Real Madrid, ikinci yarın başlarında da Dragutinovic'in frikiğine engel olamadı.

Real Madrid ceza sahasının biraz dışından serbest vuruş kazanan Sevilla'da topun başında geçen Dragutinovic, çok sert bir vuruş yapmamasına rağmen topu ağlara göndermeyi başardı. Dragutinovic'in vuruşunda yere seken top Casillas'ı şaşırttı ve ağlarla buluştu.

Seyircisinin önünde 2-0 geriye düşüp adeta şok yaratan Real Madrid, art arda bulduğu gollerle maça bir anda denge getirdi. Mücadelenin 60. dakikasında sol taraftan Marcelo ile gelişen Madrid atağında, Marcelo'nun yerden içeriye kestiği top, Sevilla savunmasına çarpıp Ronaldo'nun koşu yoluna düştü ve o sırada topa hareketlenen Ronaldo 60. dakikada sol ayağı ile yaptığı düzgün vuruşla farkı bire indirdi 1-2.

Golden sonra ataklarını yoğunlaştıran Real Madrid eşitlik golünü 64. dakikada Ramos'un kafasından buldu. 55. dakikada Arbeloa'nın yerine oyuna dahil olan Van der Vaart'ın sol köşeden kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Sergio Ramos kafa vuruşunda topu ağlara gönderdi ve takımına eşitliği getirdi 2-2.

Real Madrid maça dengeyi getirdikten sonra rakip kalede ataklarını sıklaştırırken, sayısız fırsatlar kaçırdı. Özellikle Higuain ile önemli fırsatlar yakalayan Real Madrid, bunları değerlendiremezken, 3 topuda direkten döndü. Karşılaşmanın 63. dakikasında oyuna sonradan dahil olan Guti'nin çektiği şut üst direten geri dönerken, Gonzalo Higuain'in 69. dakikada çektiği şut sol direkten, 73. dakikada çektiği şut ise üst direkten döndü.

Son dakikalarda Sevilla kalesine tüm hatları ile yüklenen ve inanılmaz fırsatlardan yararlanamayan Real Madrid, aradığı golü 90+1. dakikada Van der Vaart ile buldu. Sağ kanattan gelişen Real Madrid atağında Sergio Ramos'un arka direğe ortaladığı topa Higuain kafayı vurdu. Higuain'in kafa vuruşunda Sevilla kalecisi Palop'tan seken topu kale ağızında bulunan Hollandalı orta saha oyuncusu Rafael Van der Vaart ağlara gönderdi ve maçın sonucunu belirledi 3-2.

LİDERDİK KOLTUĞUNU KAPTILAR


Sahadan 3-2'lik galibiyet ile ayrılan Real Madrid bu sonucun ardından puanını 62'ye yükseltti ve Almeira deplasmanında 2-2 berabere kalan Barcelona ile puanını eşitledi ve averaj farkından dolayı İspanya La Liga'da liderlik koltuğunu Barcelona'dan devraldı. İspanya La Liga'da Barcelona'nın 45 averajı bulunurken, Real Madrid'in ise 47 averajı bulunuyor.

REAL MADRID
1 Casillas
4 Ramos
18 Albiol
19 Garay
2 Arbeloa(55. dakika Van der Vaart)
8 Kaka(75. dakika Raul)
10 L. Diarra(55. dakika Guti)
22 Xabi Alonso
12 Marcelo
9 Ronaldo
20 Higuain

YEDEKLER
13 Dudek
6 M. Diarra
7 Raul
14 Guti
21 Metzelder
23 Van der Vaart
24 Granero

SEVILLA
1 Palop
24 Konko(20. dakika Adriano)
15 Stankevicius
3 Dragutinovic
18 Navarro
2 Fazio
8 Zokora
7 Navas
16 Capel(46. dakika Kanoute)
25 Perotti
19 Negredo(75. dakika Duscher)

YEDEKLER

5 Duscher
6 Adriano
12 Kanoute
13 Varas
14 Escude
21 Acosta
23 Lolo