Messi Barcelona'yı kurtaramadı

İspanya 'La Liga'da 25.hafta mücadelesinde Barcelona deplasmanda Almeria ile 2-2 berabere kalarak liderlik koltuğunu ezeli rakibi Real Madrid'e kaptırdı.

Ev sahibi ekip 12. dakikada Domingo Cisma'nın kafa golüyle maçta öne geçti. Yediği golün ardından ataklarını sıklaştıran ve oyunu rakip yarı alana yığan Barcelona, 42. dakikada Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi'nin akıl dolu frikiğiyle beraberliği buldu ve maçta ilk 45 dakika 1-1 berabere sona erdi.

Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola'nın, hakem tarafından tribüne gönderilmesi, ilk yarının dikkat çekici olaylarından biriydi.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Barcelona oyuna hakim taraf olsa da ev sahibi Almeria zaman zaman tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. 55. dakikada öne geçme şansını kullanamayan Almeria, 57. dakikada aradığı golü buldu. Carles Puyol, soldan gelen yerden ortayı kornere atmak isterken meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi ve ev sahibi ekip skoru 2-1'e getirdi.

Barcelona, yediği ikinci golün şokunu atlatmaya çalışırken bu kez de Zlatan İbrahimovic'in kırmızı kart görmesiyle işini daha da zora soktu. İsveçli yıldız 60. dakikada, rakibine yaptığı sert hareket sonrası doğrudan kırmızı kart gördü.

Katalan devi, 10 kişi kalmasına rağmen oyundaki hakimiyetini rakibe kaptırmadı ve kurduğu baskıların karşılığını 66. dakikada Messi'nin beraberlik golüyle aldı. Almeria defansının hatasını affetmeyen Arjantinli yıldız, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Beraberlik golünün ardından Messi, Pedro ve Xavi ile gollük pozisyonlar yakalayan Barcelona galibiyet golünü yakalayamadı ve karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.