17 Nisan'da Abd'deki Uluslararası Oyunlara Katılacak 10 Genç Yeteneğin 2'si Türkiye'den

NIKE, Inc.'in bir birimi olan Jordan Brand'in, bu yılki Jordan Brand Classic etkinlikleri kapsamında, Avrupa'daki en başarılı basketbol yeteneklerini belirlemek üzere 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği basketbol eğitim kampının dördüncüsüne bu yıl İstanbul ev sahipliği yaptı.

İki gün süren kamp sonucunda seçilen 10 yetenekli genç basketbolcudan ikisi Türkiye'den seçildi. Tayfun Erülkü ve Talat Altunbey Amerika'daki etkinlikte ülkemizi temsil edecek.
Türkiye'deki kampa Avrupa genelinden en başarılı 40 oyuncu katıldı. Bu 40 oyuncu önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Jordan Brand Classic'teki Uluslararası Turnuvada yer alabilmek için iki gün boyunca antrenman yapıp birbirleriyle yarıştı. Bu kampta seçilen 15-16 yaşlarındaki en iyi 10 oyuncu ve yakın bir tarihte dünyanın geri kalanından seçilecek altı oyuncu New York City'deki takıma katılma şansını elde edecek. Jordan Brand Classic International takımının tam kadrosu Nisan ayında açıklanacak.

Jordan Brand International Genel Müdürü Gentry Humphrey konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Dördüncü yılda da Jordan Brand Classic" Avrupa çapında seçkin oyuncularla bu eğitim kampına ev sahipliği yaparak tüm dünyadaki erişim alanını arttırmaya devam ediyor. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan İstanbul; bu sporcuların en başarılı antrenörlerden eğitim almaları ve dünyanın en ünlü basketbol arenası New York City Madison Square Garden'da maç yapabilmeleri için birbirleriyle rekabet etmelerine mükemmel bir platform oluşturmaktadır" dedi.

İstanbul'daki basketbol kampının ilk gününde hem ABD'den hem Avrupa'dan yıldız teknik direktörlerle antrenmanlar gerçekleştirildi. İkinci günün en önemli olayı, kampın iki All-Star ekibinin açıklanması oldu ve mücadele sahada devam etti. Avrupa kampının sonucunda New York City'de ülkelerini temsil edecek 10 'En Değerli Oyuncu' seçildi.
Yakın zamandaki Jordan Brand All-American maçlarında Chris Paul, Carmelo Anthony, LeBron James, Amar'e Stoudemire, Dwight Howard ve Kevin Durant gibi NBA starlarının yanı sıra John Wall (Kentucky), Xavier Henry (Kansas), Patrick Patterson (Kentucky), DeMarcus Cousins (Kentucky), Derrick Favors (Georgia Tech), Greg Monroe (Georgetown), Sherron Collins (Kansas)Willie Warren (Oklahoma) gibi NCAA'da ön plana çıkan oyuncular yer almıştı.
17 Nisan'da Amerika'da düzenlenecek olan Jordan Brand Classic International'a katılacak isimler ise şöyle:
1- Vasilije Micic Sırbistan
2- Charly Maraux Fransa
3- Marius Grigonis Litvanya
4- TAYFUN ERÜLKÜ TÜRKİYE
5- Francesco Candussi İtalya
6- TALAT ALTUNBEY TÜRKİYE
7- Kyprianos Maragkos Yunanistan
8- Malik Müller Almanya
9- Nikola Jankovic Sırbistan
10- Alexandre Chassang Fransa