Samsunspor'dan Hakem Tepkisi

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 2-1 mağlup oldukları Adanaspor maçı sonrasında sert açıklamalarda bulunarak, 'Maalesef 5'te 5 yapan bir takımı durdurabilme adına bazı girişimler olabilir diye düşünüyorum' dedi

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 2-1 mağlup oldukları Adanaspor maçı sonrasında sert açıklamalarda bulunarak, "Maalesef 5'te 5 yapan bir takımı durdurabilme adına bazı girişimler olabilir diye düşünüyorum" dedi.
Bank Asya 1. Lig'in 25. haftasında oynanan maçta Samsunspor, kendi sahasında Adanaspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçı yöneten Serkan Çınar'ın verdiği kararların ardından saha içerisinde ve tribünlerde gergin anlar yaşanırken, maç sonunda Hüseyin Kalpar, hakeme yönelik sert açıklamalarda bulundu.
Kazanabilme adına sahada ne gerekiyorsa futbolcularının yaptığını, arzu ve isteğin iyi olduğunu belirten Hüseyin Kalpar, "Maalesef 5'te 5 yapan bir takımı durdurabilme adına bazı girişimler olabilir diye düşünüyorum. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. Mücadele edip kazanmak için kendisini ortaya koyan bir takımın yenilmesinde bana göre hakem faktörü güzel rol oynadı. İki takım da temiz bir maç oynarken seyirciye keyif verirken, hakem durup dururken yanlış kararlarla, doğru olmayan düdüklerle hem bizi
çileden çıkarttı, hem de tribünleri ayaklandırdı. Bunlarda aleyhimize oldu" yorumunu yaptı.
Verilmeyen fazla faul, çalınmayan düdük, yanlış kararlar olduğunu vurgulayan Kalpar,
iki takım sahaya yansıttığı güzelliğe çalınan yanlış düdüklerin gölge düşürdüğünü kaydetti.
Samsunspor'da kırmızı kart gören Turgay da iki takımın iyi mücadele ettiğini, ilk yarıda tartışılır, ikinci yarıda ise net bir penaltı olduğunu, kartlar konusunda tartışılacak noktaların bulunduğunu, galip gelemedikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç ise çok zor bir karşılaşmayı kazandıklarını belirtti. Son haftalarda beş maç üst üste kazanmış, seyircisiyle bütünleşmiş muhteşem bir takımı yendiklerini ifade eden Kılıç, "Geçen hafta kaybetmesiydik, şuanda çok daha avantajlı durumda olacaktık. Her zaman olduğu gibi canla başla mücadele ettik. Her iki takımın maçı kazanacak şansları oldu. Ama kazanmasını biz bildik. Sahada son dakikalarda daha çok baskı kurduk. Artık ilk altı için yerimizi garanti etmiş gibi
görünüyoruz. Bütün gücümüzle ligi ikinci sırayı elde etmek için uğraş vereceğiz. İki penaltı bence doğruydu. Beraberlik bize yaramıyordu. İkinci yarıda atak oyuncusu soktuk. Gol atarak görevini yerine getirdi" diye konuştu.
Adanasporlu Fevzi ise iyi hazırlandıkları bir maçı geçen hafta kaybettiklerini, maçtan sonra demorilize olmadan saha çıkıp kazanmayı başardıklarını, artık diğer maçları kazanmak için odaklanacaklarını dile getirdi.