Manisaspor-denizlispor Maçının Ardından

Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında küme düşmeme mücadelesi veren iki takım Manisaspor ve Denizlispor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadele 0-0 beraberlik ile sonuçlandı. Maçı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da izledi.

Turkcell Süper Lig'de bitime az haftalar kala Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşan Manisaspor ve Denizlispor, gergin bir atmosferde maça başladı. Maçın uzatma dakikalarında Manisaspor tribünlerinden bir taraftar sahaya inerek Denizlispor tribünlerinin önüne kadar geldi. Saha içinde kısa bir kovalamacadan sonra güvenlik güçleri taraftarı sahadan çıkardı. Maçın ardından basın açıklaması yapan Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Türk futbolunda çok üzgün bir gün yaşadıklarını belirterek, "İleride
önemli bir yıldız olacağına inandığımız genç yetenekli futbolcumuz Güray'ın ayağı kırıldı. Bu gerçekten çok üzücü bir durum. Kendisinin bir an öce sahalara dönmesini bekliyoruz. Güray'ın ayağının kırılmasından sonra oyuncularımızda ve sistemimizde dengesizlik oldu. Daha sonra ilerleyen dakikalarda oyunu dengeleyebildik. Manisa'nın ve bizim üstün olduğumuz zamanlar oldu. İki takımda galibiyet alabilirdi. Manisaspor oyunun son 5 dakikasında bizden daha iyi oynadı. Tehlikeli iki atakları var. Biz buraya
galibiyet için gelmiştik. Fakat bizim için 1 puanda önemli. Bizim çok iyi bir fikstürümüz var. Önümüzde Beşiktaş ve Bursaspor gibi çok önemli maçlar var. Onları iyi değerlendirip ligde kalacağımıza inanıyorum" dedi.

Maçın önüne geçen bir olayın olduğunu ifade eden Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, "İstemeden genç bir oyuncunun ayağının kırılması bizi çok üzdü. Ailesine geçmiş olsun. Onlar da çok üzülmüştür. Bir an önce arkadaşımızın futbol sahalarına dönmesini bekliyoruz. Oyun ile ilgili olarak maçın 90 dakikası genelde bizim üstünlüğümüz ile geçti. Belirli periyotlarda goller kaçırdık. Özden kırılma anlarında çok iyi toplar çıkardı. Çok enteresandır ki, biz onların buraya galibiyet için geleceklerini
düşünüyorduk. Fakat son 20 dakika altı pasın içinden dahi çıkmadılar. Duran toplarda 11 oyuncusu ile altı pas içerisindeydiler. İleride kimseyi bırakmıyorlardı. Biz burada 2 puanı iyi oynayarak kaybettik. Önümüzde ki haftalarda Isaac'in takıma gelmesi ile daha farklı olacağız. Burada kaybettiğimiz puanları dışarıda çok rahat alacak bir rakibiz" diye konuştu.

Denizlispor kaptanı kaleci Özden Özgün de, "Maç genelde ortada geçti. İki takımın da puana ihtiyacı vardı. Mücadele üst seviyedeydi. Manisaspor'un son 5 dakikada atakları vardı. Biz buraya yenmeye geldik ama yenemesek te yenilmeyeceğiz dedik. Güray arkadaşımızın ayağı kırıldı. Maçı kazanıp ona armağan etmek istiyorduk fakat olmadı." dedi.

Manisaspor'un savunma oyuncusu Yiğit İncedemir ise bugün takım halinde çok iyi bir mücadele ettiklerini belirterek, "Buradan 3 puan alıp ligde daha rahat konuma gelmek istiyorduk. Çok gol pozisyonumuzda oldu. Şanssızlık mı diyelim kader mi diyelim golü bulamadık. Denizlispor'u da mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Önümüzde 10 maç var oralardan iyi puanlar çıkarıp ligde daha iyi yerlere gelmek istiyoruz" diye konuştu.