Bucaspor Hedefe Kilitlendi

Bank Asya 1. Lig'de Bucaspor kendi evinde ağırladığı Orduspor'u 3-2 mağlup etti.

Bucaspor taraftarları maç boyunca takımlarına tam destek verdiği gözlenirken, bir grup Orduspor taraftarı da Bucaspor stadında takımlarına destek verdiler. 2-0 mağlupken skoru 3 -2 yapan Bucaspor, hakem Mete Kalkavan'ın son düdüğü çalmasıyla Süper Lig hedefine bir adım daha yaklaştı. Maç sırasında Bucasporlu bir taraftar statta pankart açtırarak sevgilisine evlenme teklifinde bulundu.

Aldıkları galibiyetten ötürü mutlu olduğunu ifade eden Bucaspor'un tecrübeli çalıştırıcısı Özcan Kızıltan, "Adana maçından sonra kendi sahamızda oynamak önemliydi. Avantajı devam ettirmek için bu galibiyeti almamız gerekiyordu. Sona yaklaştıkça camiadaki baskı artmaya başladı. Baskı, stresin maça yansıması sonucu skor 2-0 oldu. Ama 2-0'dan maçı çevirebilecek bir takımız. Oyuncularım kazanmak için herşeyi yaptılar. Kendilerine teşekkür ederim. Bizim için her hafta ayrı bir final. Bu oyuncular her zorluğu
kolaya çevirebilecek oyuncular. Kendilerini yürekten kutlarım. Samsun maçında Bekir ve Yılmaz kart cezalısı ancak her oyuncu bu takım için elinden geleni yapar" dedi.
Takımının aldığı galibiyette mutlak başarısı olan Bucaspor'un tecrübeli golcü oyuncusu Mehmet Batdal ise "Geçen hafta zorlu bir maçı kazandık. O maçın önemi için bu maçı kazanmalıydık. Çalıştık ve kazandık. Zor bir maçtı. Maç boyunca üzerimizde stres vardı. Bu stresi atlattık ve futbola yansıttık. Galibiyeti aldık" diye konuştu.

Attığı gol ile takımını galibiyete taşıyan Bucaspor oyuncusu Sercan Kaya da "Adana maçının önem kazanması için bu maçı almalıydık. Bu galibiyet inanmışlığın galibiyeti. Arkadaşlarıma teşekkür ederim. Böyle devam edip Süper Lig'e çıkmak istiyoruz" dedi.
Aldıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduğu gözlenen Orduspor Teknik Direktörü Ahmet Akcan, "Bize yakışmayan basit goller bu mağlubiyeti hazırladı. Ancak oynanan oyun bize gelecek için ışık tutuyor. Bulunduğumuz kötü durumdan kurtulacağız. Oyun başında savunma yapsaydık daha kötü sonuçlar alabilirdik. Buca gibi bir takımı kaleden uzak tutma anlayışı ile oynadık. Attıkları goller basitti. Oyun geneli Bucaspor'dan üstündük" şeklinde konuştu.
Orduspor oyuncusu Emre Özkan, "Biz buraya Kazanmak için gelmiştik. Maçın baskı altında geçeceğini biliyorduk. Top oynamaya çalıştık. İki gol attık ama deplasmanda Bucaspor gibi bir takıma yenildik. Bazı şeyleri kendimizde aramalıyız. Skoru koruyamadık. Önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.