Altay-hacettepe Maçının Ardından

Bank Asya 1. Lig'de Altay, sahasında karşılaştığı Hacettepespor'u 2-0 yenerek, taraftarlarını sevindirdi.

Alsancak Stadı'nda oynanan maçta İzmir ekibi, rakibi başkent temsilcisi Hacettepespor'u Şehmuz'un attığı iki golle yendi. Maç sonunda Altay Teknik Direktörü Zafer Bilgetay yaptığı açıklamada kazandıkları galibiyeti Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Altay takımı taraftarlarına hediye ettiklerini söyledi. Bilgetay, "Galip geldiğimiz için mutluyuz. Bizim için seriyi devam ettirmek çok önemliydi. Şampiyonluk yarısında dokuz tane maçımız kaldı. Her maça aynı disiplinle çıktığımız takdirde muhakkak Süper
Lig'e çıkacağımızı düşünüyorum. Bu galibiyeti başta Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile altyapı oyuncularımıza armağan ediyorum. Altay'ın genç oyunucularına armağan olsun. Biz kendi işimize bakıyoruz. Diğerlerinin ne yaptıkları bizim için çok önemli değil. Kendi işimiza bakmak istiyoruz" dedi.

Altay'ın başarılı oyuncularından Şehmuz Özer ise, "Zor bir maçtı. Oyuna iyi başladık. Bu grupta kolay bir maç yok zaten. İyi motive olup önümüzdeki maçlara bakacağız. Takım olarak galibiyetimiz, Altay taraftarlarına hediyedir" diye konuştu.
Hacettepespor Teknik Direktörü Erol Tok ise, Altay'ı tebrik ederek, "Yeteri kadar etkili olamadık. Oyunucularım mağlubiyeti hak ettiler, gereği gibi oynayamadık. Top bizde görünse de golleri Altay attı. Altay gereğini yaptı" dedi.
Hacettepesporlu oyuncu Ufuk Aslan da genç bir takım olduklarını ve kişisel hatalardan ötürü mağlup olduklarını ifade ederek, "Top bizde olmasına rağmen bireysel hatalar yüzünden gol yedik. Ancak ders çıkarttık. Kaybetmeye tahammülümüz yok" diye konuştu.