Yıldırım 'sahte çürük'ten şikayetçi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kendisinden 10 milyon TL sızdırmaya çalıştıkları öne sürülen sahte çürük raporu sanıklarından şikâyetçi oldu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok'un tutuklandığı "sahte çürük raporu çetesi" soruşturması kapsamında şikâyetçi olarak ifade verdi. Çete üyelerinin, askeri savcılıktaki bir dosyadan adının çıkarılması karşılığında Yıldırım'dan 10 milyon lira sızdırmaya çalıştığı ileri sürülmüştü. İstanbul Polisi'nin Eylül 2009'da düzenlediği operasyon sonrası gözaltına alınan, 'Karargah Evleri' soruşturmasının Askeri Savcısı Albay Üçok ile Murat Tugay Tepe, Fehmi Suna, Ömer Uçar, Tahir Mete Turan, İsmail Es ve Taylan Özgür Düşko "Rüşvetle çürük raporu sağlayan çetenin üyesi olmak" ve "Suça azmettirmek" iddialarıyla tutuklandı. Şüphelilerden Tepe'nin, askeri savcılıktaki bir dosyadan adının çıkarılması karşılığında Aziz Yıldırım'dan 10 milyon TL sızdırmaya çalıştığı iddia edilmişti. Soruşturma kapsamında aralarında yönetmen, dizi oyuncusu, doktor olmak üzere 52 kişinin müşteki ve tanık olarak ifadesi alındı. Müşteki olarak ifadesi alınanlar arasında eski basketbolcu İbrahim Kutluay da bulunuyor.

GARAJ KAPISINDAN GİRDİ
Soruşturmayla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da dün saat 11.30'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Otomobiliyle Emniyet Müdürlüğü'nün garajına giren Yıldırım, buradan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne çıktı. Müşteki olarak ifadesinin alınması yaklaşık bir saat süren Yıldırım, ifadesinde, "Murat Tugay Tepe'yi ve soruşturmada adı geçen diğer kişileri tanımıyorum. Görüşmem ya da konuşmam olmadı. Benden para talebi olmadı. Ancak bunlar böyle bir plan içindeyseler ve bu teknik takibe takıldıysa adı geçen kişilerden şikayetçiyim" dedi.

(sabah)