Ortak karar: İkiside olmaz

Dün biraraya gelen G.Saray'ın 18 duayeni ortak bir karar verdi.

Mabeyin Restoran’da tam 2.5 saat görüşen 18 duayen, 27 Mart’taki ‘başkanlık seçimleri’ öncesi şu ortak görüşte birleşti: “Polat’ın davranışları etik değil. Öztürk’ün de çıkışı yanlış. Süren başkan olsun camia da onun altında birleşsin.”

G.SARAY’IN önde gelen 18 ismi, 27 Mart’taki başkanlık seçimi öncesi acil bir toplantı yaparak camiadaki durumu masaya yatırdılar. Dün Altunizade’de bulunan Mabeyin Restoran’da biraraya gelen 18 duayen, öğlen 13.00’ten 15.30’a kadar, başkanlığa aday olan Adnan Polat ile Adnan Öztürk’ü masaya yatırdılar. Polat’ın davranışlarını, Öztürk’ün de fevri çıkışlarını doğru bulmayan duayenler tekrar günmede efsane başka Faruk Süren’i getirdiler.

SÜREN, Ali Dürüst, Ergun Gürsoy, Burak Elmas, Fatih Altaylı, Ahmet Yolalan, İbrahim Çağlar, Osman Hattat, Celal Gürcan, Niyazi Yelkencioğlu, Abdurrahim Albayrak ve camianın önde gelen diğer isimlerinin toplantıdaki ilk ortak kanısı G.Saray’daki yükün çok ağır olduğuydu. Bu yükün kavga ortamında kaldırılamayacağı kararının etrafında birleşen 17 kişi, bu baskıyı kaldırabilecek tek kişinin de Faruk Süren olduğunu belirttiler.

‘KESİN’ DEMİYOR!

BU konuda masada bulunan Süren’e söz hakkı veren diğer isimler, daha önce kesinlikle seçimlere girmeyeceğini söyleyen efsane başkandan “Sadece ölüler ve aptallar karar değiştirmez” cümlesini duyunca heyecanlandılar.

HÂLÂ “Başkanlığa aday olmayacağım” sözünün arkasında duran ama ’kesin’ kelimesinden kaçınan Süren’in etrafında yeni bir oluşum isteyen camiaya Süren’in nasıl yanıt vereceği merak konusu. Fakat “Sadece ölüler ve aptallar karar değiştirmez” diyerek arkadaşlarına umut veren Süren’in doğru bir birleşmede görevden kaçmayacağı biliniyor.

SÜREN toplantıdan sonra ise “Arkadaşlar teveccüh ettiler. Planım belli. Birleştirmek, destek olmak” dedi.

GÖREVDEN KAÇMAM!

Toplantıda tüm görüşlere açık olduğunu söyleyen efsane başkan Faruk Süren, “Başkanlığa aday olmayı düşünmüyorum. Ama G.Saray için hiçbir zaman görevden kaçmam” diyerek birleşmenin ilk olumlu sinyallerini verdi.

POLAT: PUSLU HAVA ARTIK DAĞILDI

“Geleceğimiz aydınlandı. Bitmiş stadımız, birleşmiş şirketlerimiz ve Riva’yla 2. yüzyılımıza sağlam bir G.Saray olarak giriyoruz.”

ÖZELLİKLE son 2 yılda yaptığı transferlerle maddi zorlukların geride bıraktığını açık bir şekilde göz önüne seren G.Saray’da başkan Adnan Polat, “Puslu hava dağıldı” diyerek taraftarına maddi müjdeyi verdi. Polat, G.Saray Dergisi’ndeki yazısında şu ifadeleri kullandı:

“KULÜBÜMÜZÜN üzerinde başlangıçta var olan puslu hava artık dağıldı. Geleceğimiz aydınlanmıştır. Bu artık, hamasi bir söz değil, belgelenmiş bir gerçektir.

STAT ile şirket birleşmesinin tamamlanmasıyla ve Riva gibi bir projeyle 2. yüzyılımıza sağlam bir G.Saray olarak giriyoruz.

2010 içinde yepyeni, önü açılmış, geleceği parlak bir dünya kulübü olarak G.Saray’ın dünya sahnesinde gücünü hissettirmeye başlayacağını hep birlikte göreceğiz.

Riva arazisi 200 milyon $

G.SARAY yönetim kurulu üyesi Işın Çelebi, Riva arazisinin değerinin 200 milyon dolara çıktığı belirtti: “Riva bir tarla halindeydi ve tekrar imar izinleri alındı. Yaklaşık 30 kurumdan izinler ve imzalar alındı. Toplam imza sayısı 150’den fazladır. Tarla halindeyken 70-75 milyon dolar değerindeydi. Bunu 200 milyon dolara çıkarttık.

BİR de projenin hayata geçtiğini ve o bölgeden 3. Boğaz Köprüsünün geçtiğini düşünürseniz, rakamın ne kadar yükseleceğini görürsünüz.”

Vatan