Gençlerbirliği'ni yenen Trabzonspor rahat bir nefes aldı

Yeni yılda yenilgi yüzü görmemesine rağmen, son 3 maçta aldığı beraberliklerle galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Burak, Gabriç ve Umut Bulut'un attığı gollerle rakibi Gençlerbirliği'ni yenerek rahat bir nefes aldı

Yeni yılda yenilgi yüzü görmemesine rağmen, son 3 maçta aldığı beraberliklerle galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Burak, Gabriç ve Umut Bulut'un attığı gollerle rakibi Gençlerbirliği'ni yenerek rahat bir nefes aldı.
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyundan çok alınan galibiyetin sevindirici olduğunu belirterek, "Son üç maçta üç beraberlik, kayıp 6 puan vardı. Maça hazırlanırken milli oyuncularımız yoktu. Oyuna hızlı başladık, pozisyon bulduk ancak 25. dakikada golü yedik ve tablo olumsuz yöne kaydı. İkinci yarının başında rakibimiz bizden daha iyiydi. Son bölümde becerili oyuncularımızın attığı gollerle sonuca gittik. Genelde rakip kalecilerin kalecileri öne çıkardı ancak bu maçta
Onur öne çıktı. Temennimiz ona iş düşmemesi. Bu maça baktığımızda diğer maçların daha farklı bitmesi gerekirdi ama bu maçta 3 puan aldık. Futbol böyle enteresan bir oyun. Sahanın kötü olması teknik oyuncuları olumsuz etkiledi. Pas yüzdemiz düşüktü. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.
Trabzonspor'u tebrik ederek sözlerine başlayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll ise temposu yüksek bir maç izlettirdiklerini belirterek, "Trabzonspor'a servis yapan bir Gençlerbirliği vardı. Defansta bireysel hatalar yaptığımız için mağlup olduk. Futbol hatalar oyunudur. Çok hata yaparsanız yenilirsiniz. İkinci yarının başlangıcından beri peşimizde bir bela var. Yaşadığımız problem kendi problemimiz. Bu kadar iyi oyundan sonra rakibine galibiyeti hediye eden bir takım görüntüsü verdik" diye
konuştu.
Trabzonspor'un hırvat oyuncusu Gabriç, bu maçı hafta içerisinde abisini kaybeden Zafer Yelen için oynadıklarını belirterek, "Özellikle maçın ikinci bölümünde sonuna kadar galibiyet için golü zorladık. Üç aydır devam eden ağrılarım vardı. Bunu üzerimden yavaş yavaş atıyorum. Böyle bir gol atmaya çok ihtiyacım vardı. Golü sağlık ekibimize ve Ünal Karaman'a hediye etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Sahanın başarılı isimlerinden Serkan Balcı ise üzerlerinden son haftalarda kazanamamanın stresi olduğunu belirterek, "Oyunun ikinci yarısında rakibimiz üzerinde baskı kurduk. Golü bulmak için mücadele ettik. Ancak maçın sonuna yaklaşılırken kalecimiz Onur'un yaptığı kritik kurtarışın skoru lehimize çevirdiğine inanıyorum. Onur'un kurtarışının ardından önce Gabriç'in sonra da Umut'un golleriyle maçı kazanmayı bildik. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı" dedi.
Gençlerbirliği'nin forvet oyuncusu Kahe, sahada çok iyi çalışmalarına rağmen basit hatalar yaptıklarını ifade ederek, "Maçın ilk yarısında iyi oynadık ve bunun sonunda da golü bulduk. Yaptığımız basit hatalar sonrası yediğimiz son dakika golleriyle yıkıldık. Ligin ikinci yarısında oynadığımız maçlarda böyle şansız sonuçlar alıyoruz. Çalışarak bunun üstesinde geleceğimize inanıyorum" dedi.
Sandro ise Trabzonspor karşısında iyi futbol oynamaya çalıştıklarını belirterek, "Trabzonspor karşısında maçın ilk yarısında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Skor üstünlüğünü yakalamamıza rağmen bunu yaptığımız basit hatalarla koruyamadık. Buna takılıp kalmayacağız. Bunun bir faydası da yok. Önümüzdeki maçlarda bunu telefi edeceğiz" ifadelerini kullandı.