Daum'dan futbolcularına şok soru

Fenerbahçe'nin Alman çalıştırıcısı Daum, 7 maçtır kazanamayan oyuncularına 5 soru sordu.

“Neden böyle olduk”, “Beni sevmiyor musunuz”, “Nasıl kazanırız”, “Eksiğimiz nerede”, “Neyi doğru, neyi yanlış yapıyoruz?” 

Antrenörlük kariyerinin en kötü günlerini geçiren Christoph Daum bunalıma girdi... Bir sezonda tarihi hem düzden hem de tersten yazan Alman hoca son birkaç gününü oyuncularıyla birebir görüşmelere ayırdı. 7 maçtır kazanamayan takımını, kazanan takım durumuna getirmek için Samandıra’da çarşambadan beri ’Neyi eksik yapıyoruz, nasıl kazanırız?’ toplantıları yapan Daum, oyuncularından tek tek görüş aldı. İşte Daum’un oyuncularına yönelttiği sorular ve cevapları:

SORU 1 Neden böyle olduk?

YAPILMASI gereken her şeyi yapıyoruz ancak olmuyor. Üst üste oynadığımız maçlar, karşılaşmaların son çeyreklerinde hep oyundan düşmesine neden oldu. Şanssızlıklar da yok değil. Skor avantajımız varken bazı pozisyonları değerlendirsek fark gidecek maçlarda puanlar kaybettik... Bunu kırmalıyız.

SORU 2 Sevmiyor musunuz?

Basında çıkan sizi sevmediğimize yönelik haberlere biz de şaşırdık. Aslında böyle bir şey yok. Sonuçlar kötü olunca bunun gündeme taşınması normal...

SORU 3 Nasıl kazanırız?

Bizlerin de gördüğü eksikler ve hatalarımız var. 5 puanlık fark da kapanmayacak büyüklükte değil. Sonuç olarak dibe vurduk ve bundan daha kötü olamayız. Artık kazanma zamanı. Merak etmeyin elimizden geleni yapacağız.

SORU 4 Eksiklerimiz ne?

Aslında tek eksiğimiz 1-2 maç üst üste kazanamamamız. Bunu başarırsak seri galibiyetler gelecek. Antalya maçı tüm eksiklerimizin bertaraf edilmesi için başlangıç.

SORU 5 Neyi yanlış yapıyoruz?

8’de 8 yaparken sadece G.Birliği, G.Saray ve Bursaspor maçlarında iyi oynamıştık ve kimse memnun değildi. Şimdi iyi oynarken, kaybediyoruz. Ağırlığımızı hissettirmemiz lazım, sakatlarımız da azaldı artık kazanma zamanı. İlk yarıda 8’de 8 yaptığımız gibi, kalan 11 maçtan da galip ayrılacağız.

F.Bahçeli futbolcunun acı itirafı: Nerede o eski DAUM!


‘Üst üste şampiyon olduğumuzda başka bir Daum vardı. Şimdi Samandıra’da rehavet hakim.’

F.Bahçeli olsun olmasın, herkes lige 8’de 8 ile başlayan sarı-lacivertli ekibin 7 maçtır galibiyet yüzü görmeyecek duruma nasıl geldiğini merak ediyor. Herkesin fikri ayrı ama futbolcular bu konuda bir hayli dertli. Daum’la daha önce çalışma fırsatı bulmuş futbolculardan biri, bakın eski ve yeni Daum arasındaki farkı nasıl anlatıyor:

“Üst üste 2 şampiyonluk kazandırdığı dönemde bambaşka bir Daum vardı. İdmanlarda bile kıran kırana mücadele ederdik. Daum aslarla yakından ilgilenirdi. Oyuncu kalitesi daha yüksek, Alex’se daha gençti.

Şimdi ise gevşek bir ortam var. İdmanlarda eski mücadeleden eser yok. Herkes memur gibi; gelip-gidiyor. Arada başkan gelip uyarıyor ama futbolcular bunu kanıksadı. Özellikle yabancılarda sanki ”Paramı alıyorum, kendimi niye üzeyim?“ tarzı bir rahatlık var. F.Bahçe ruhu taşıyan futbolcu sayısı da azaldı. Alex de eski Alex değil. Ve hâlâ bütün takım her şeyi ondan bekliyor. Kişilere her şeyi bağlamak. Temel sorun, Samandıra’daki aşırı rehavet.”