Bursaspor'dan olaylar hakkında değerlendirme

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, hiç kimsenin tahmin etmediği bir maç yaşadıklarını belirterek, 'Bizim dileğimiz bu maçı oynayıp da kazanmaktı' dedi.

Maçtan sonra uçakta gazetecilere açıklama yapan Başkan Yazıcı, "Ben bugüne kadar Türkiye'de kendi bilgim dahilinde böylesine bir maç yaşamadım. Bursaspor her maça galibiyet için çıkıyor. Bunu da geçmiş maçlarda gösterdi" diye konuştu.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ''Futbol adına hiç yaşanmasını istemediğimiz, bundan sonra da sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar oldu. Gönül isterdi ki bugün oynadığımız karşılaşmanın iyi taraflarını size izah edeyim. Psikolojik olarak çok yıprandık. Futbol adına hiç yaşanmasını istemediğimiz, bundan sonra da sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar oldu. Bundan sonraki süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı ne olacak bilemiyorum, ama artık bu maçı unutmak istiyoruz.
Allah'a şükür şu anda Bursa'ya döndük. Artık bu maçı bir kenara bırakıp bence bizim için yine çok önemli olan Kasımpaşa maçını düşünmek zorundayız ki; o da bizim için bir final karşılaşması. O yüzden yine söylüyorum, artık bu maçı unutup Kasımpaşa'yı düşüneceğiz. Futbol oynamak için spor adına hiçbir ortam yoktu. Yazık, sonuçta baktığımız zaman bu işten en büyük zararı yine Diyarbakırspor görecek, Diyarbakır halkı görecek. Belki saha kapanacak, belki birkaç maç seyircisiz oynayacaklar. O yüzden onlara da
yazık oldu açıkçası. Ama sonuçta Allah'a, evimize döndüğümüz için şükrediyoruz. İnsanları da tahrik etmek istemiyorum. Yaşadık geçti. Orada emniyet bize geldi, daha taraftarlar dağılmadan bizi çıkarmak istedi. Çünkü taraftarlarda, 'hakem içeri girdi. Bir 15-20 dakika bekler, ortam yatışır tekrar maç devam eder' düşüncesi vardı. Halbuki biliyorsunuz yeni kurala göre hakem içeri girdiğinde bir daha dışarı çıkmıyor. İşte taraftarın beklentisinden faydalanıp emniyet güçleri bize 'hemen çıkalım' dedi. Orada bir
televizyon kanalı olayları canlı yayınlayınca, bizim oradan ayrılışımızdan herkesin haberi oldu. O yüzden maalesef kötü niyetli insanlar organizasyon yaptılar ve yolda bir hayli bir sıkıntıyla karşılaştık. Yine de şükrediyorum. Diyarbakır'daki emniyet görevlilerine de buradan teşekkür ediyorum. Onlar çok büyük sorumluluk aldılar, büyük fedakarlıklar yaptılar ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bizi uçağa kadar getirdiler'' şeklinde konuştu.

ÖMER ERDOĞAN: "KEŞKE BU OLAYLAR OLMASAYDI. OLDUKÇA ÜZGÜNÜZ"
Yeşil-beyazlı takımın kaptanı Ömer Erdoğan ise, "Maçın ardından üzerimizi değiştirmeden iki gruba ayrılarak polis minibüslerine bindirildik. Minibüsün yolu Diyarbakırspor taraftarlarınca kesildi. Atılan taşlar sebebiyle aracımızın camları kırıldı. Kaza atlattık. Ancak şoförün yerinde müdahalesiyle kazadan kurtulduk. İki yıl Diyarbakırspor'da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Olaylar Diyarbakırspor Kulübü'ne büyük zarar verecektir. Keşke bu olaylar olmasaydı. Oldukça üzgünüz''
diye konuştu.
Genç yetenek Sercan Yıldırım'da ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarların hem sözlü, hem de fiili saldırısına maruz kaldıklarını belirtti. Maçın gergin geçeceğini tahmin ettikleri, ama bu kadarını da beklediklerini kaydeden, Sercan, "Batalla çok şaşkındı. Bunun dışında Turgay Bahadır oldukça etkilenmişti. Yüzü bembeyaz olmuştu. Doğrusu olaylardan etkilenmemek mümkün değil. Bu olayların Türkiye'de yaşanması hoş değil. Sporda şiddetin olması hiç güzel değil'' dedi.
Maçın başından, iptal edildiği bölüme kadar sahaya sürekli yabancı maddelerin atıldığını kaydeden Turgay, emniyet güçlerinin yoğun çabası sonucu stattan sorun yaşamadan ayrıldıklarını, havaalanına da sorunsuz bir şekilde ulaştıklarını kaydetti.