2010 Jordan Brand Classic, İstanbul'daki Basketbol Kampına Ev Sahipliği Yapacak

NIKE, Inc.'in bir birimi olan Jordan Brand, bu yılki Jordan Brand Classic etkinlikleri kapsamında, Avrupa'daki en başarılı basketbol yeteneklerini belirlemek üzere 6-7 Mart tarihlerinde Türkiye'de gerçekleştireceği basketbol eğitim kampının bu yıl dördüncüsüne İstanbul ev sahipliği yapacak.

Türkiye'deki kampa Avrupa genelinden en başarılı 40 oyuncu katılacak. Bu 40 oyuncu önümüzdeki Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Jordan Brand Classic'teki Uluslararası Turnuvada yer alabilmek için iki gün boyunca antrenman yapıp birbirleriyle yarışacak. Bu kamptan sadece 15-16 yaşlarındaki en iyi 10 oyuncu ve yakın bir tarihte dünyanın geri kalanından seçilecek altı oyuncu New York City'deki takıma katılma şansını elde edecek. Jordan Brand Classic International takımının tam kadrosu Nisan ayında açıklanacak.

Jordan Brand International Genel Müdürü Gentry Humphrey "Dördüncü yılda da Jordan Brand Classic, Avrupa çapında seçkin oyuncularla bu eğitim kampına ev sahipliği yaparak tüm dünyadaki erişim alanını arttırmaya devam edecek. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan İstanbul; bu sporcuların en başarılı antrenörlerden eğitim almaları ve dünyanın en ünlü basketbol arenası New York City Madison Square Garden'da maç yapabilmeleri için birbirleriyle rekabet etmelerine mükemmel bir platform oluşturmaktadır" dedi.

İstanbul'daki basketbol kampının ilk gününde hem ABD'den hem Avrupa'dan yıldız teknik direktörlerle antrenmanlar gerçekleştirilecek. İkinci günün en önemli olayı, kampın iki All-Star ekibinin açıklanması olacak ve mücadele sahada devam edecek. Avrupa kampının sonucunda New York City'de ülkelerini temsil edecek 10 'En Değerli Oyuncu' seçilecek.

Jordan Brand Classic Kamp Programı:
6-7 Mart İstanbul, Türkiye
17 Nisan Cumartesi Jordan Brand Classic (New York)
Üç maçtan oluşan Jordan Brand Classic Turnuvası, saat 15:30'da yerel maçla başlayacak, 17:30'daki Uluslararası Maçla devam edecek ve ESPN2'de yerel olarak yayınlanacak saat 20:00'deki All-American maçıyla sona erecek. (Not: Saatler Doğu Standart Dilimi'ne göre verilmiştir.)
Yakın zamandaki Jordan Brand All-American maçlarında Chris Paul, Carmelo Anthony, LeBron James, Amar'e Stoudemire, Dwight Howard ve Kevin Durant gibi NBA starlarının yanı sıra John Wall (Kentucky), Xavier Henry (Kansas), Patrick Patterson (Kentucky), DeMarcus Cousins (Kentucky), Derrick Favors (Georgia Tech), Greg Monroe (Georgetown), Sherron Collins (Kansas)Willie Warren (Oklahoma) gibi NCAA'da ön plana çıkan oyuncular yer almıştı.