Diyarbakırspor Yönetimi Bursaspor Maçında Olay Çıkmasını İstemiyor

Diyarbakırspor Kulubü başkanı Çetin Sümer, Cumartesi günü sahalarında oynayacakları Bursaspor maçıyla ilgili taraftarların sağduyulu davranmaları gerektiğini belirtti.

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Ali Gaffar Okkan Tesisleri'nde İHA'ya özel yaptığı açıklamada, Bursaspor ile oynanacak maça gelen taraftarların Bursa'da yaşanan olayları bir tarafa bırakmalarını istedi. Sümer, Diyarbakır halkının sağduyulu davranması gerektiğini de ifade ederek, "Diyarbakırspor yönetimi olarak halkımızı sağduyuya davet ediyoruz. Bizler şiddet yanlısı bir kulüp olarak anılmak istemiyoruz. Bu manada Bursaspor taraftarlarına kontenjan olarak yüzde beşlik seyirci kapasitesi ile ilgili yer ayırdık. Tabi bir güvenlik kurulunun alacağı bir karara istinaden taraftarların gelip gelmeyeceği konusu bizi ilgilendirmez. Netice itibariyle ilgili konuyu biz ele alamayız. Güvenlik kurulunun kararı neyse odur. Biz kendilerine yer ayırdık hazırdır. Buraya gelirlerse stadyum içerisinde kesinlikle bir olay çıkmayacağı garantisini verebiliriz. Bizler Diyarbakırlı olarak bir sevgi şehri olarak anılıyoruz. Misafirperverliğimizle övünüyoruz. Hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın iyi bir maç olacağı
kanaatindeyim. Bursaspor şampiyonluk yolunda ilerleme kaydediyor. Bizde ligin alt sıralarından kurtulma çabası gösteriyoruz. Bu açıdan iyi bir müsabaka olacağı kanaatindeyim. Her iki takımada başarılar diliyorum. Biz hiç bir zaman şiddet yanlısı bir kulüp değiliz. Bununla ilgili Diyarbakırspor yönetimi olarak 30 gündür vermiş olduğumuz demeçlere bakılırsa ne demek istediğimiz anlaşılır" dedi.
Teknik Direktör Güvenç Kurtar ile Salı gününden bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sümer, tecrübeli çalıştırıcıyla bugün resmi imzayı atacaklarını dile getirdi.