Arda Turan İçini Döktü

Galatasaray ve A Milli Takım'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi internet sitesinde taraftarlardan gelen soruları yanıtladı.

Galatasaray'ın genç kaptanı Arda Turan, UEFA'nın resmi internet sitesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink hakkında konuşan, kendisiyle ilgili transfer iddialarına cevap veren Arda, Galatasaray'da oynamasını ise "Çocukluk rüyam gerçekleşti" diye niteledi.

UEFA'nın resmi internet sitesine yer alan giriş cümlesinde, "Henüz 23 yaşında hem Galatasaray'ın hem de milli takımının en önemli parçası olan Arda Turan, Guus Hiddink'in gelişiyle 'mükemmel işler' başaracaklarını söylerken kalbinde neden Liverpool'un olduğunu da açıkladı" denildi.

İşte dünyanın birçok bölgesinden Arda Turan'a taraftarların yönelttiği sorular ve milli yıldızın bu sorulara verdiği cevaplar:

Ali Sami Yen'e 24 bin taraftarın önüne çıktığında taraftarların adını bağırması sana ne hissettirdi?
"Çocukluğumdan beri kurduğum hayal gerçekleşmişti. Şimdi ise Galatasaray Kaptanı olarak bir kupa kazanmak istiyorum. Bu sezon ligde şampiyon olmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bir Avrupa Kupası kazanmak en büyük hedefimiz."

Galatasaray'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesi hayal kırıklığıydı. Avrupa'nın büyük takımları ile Galatasaray arasında ne kadar fark olduğunu düşünüyorsun?
"Aslında bizim için de büyük bir hayal kırıklığıydı. Atletico Madrid'le yaptığımız iki maçta da mücadele ettik. Mental ve teknik anlamda Avrupa kulüpleriyle aramızda bir fark olmasa da ekonomik anlamda farklar olduğunu düşünüyorum. Ancak şimdi yeni bir stadyumumuz var ve iyi ekonomik projelerle bu farkı kapatacağımıza inanıyorum. Bizimle büyük Avrupa takımları arasındaki ekonomik fark 5 yılda kapanacak. İstanbul büyük ve mükemmel bir şehir. Futbolcular için çok avantajlara sahip."

Guus Hiddink'in Türkiye'nin teknik direktörü olarak seçilmesi hakkında ne düşünüyorsun?
"Mükemmel bir kariyere sahip ve bize tecrübesiyle çok katkı sağlayacak bir teknik adam. Milli takıma çok faydası olacağına ve onunla mükemmel işler başaracağımıza inanıyorum."

Galatasaray'ın bu sezon ligdeki şampiyonluk şansı hakkında ne düşünüyorsun? Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen'de yenebilecek miyiz?
"Şampiyonluk şansımız şu anda fazla. En yakın rakibimizin 4 puan önündeyiz. Tabii ki derbiyi kazanmak istiyoruz. Bu galibiyet bize şampiyonluk yolunda büyük katkı sağlar."

Fenerbahçe'yle oynayan İstanbul derbilerine çıktığın zaman ne hissediyorsun? 3 büyük İstanbul takımında oynayan futbolcularda nasıl baskı oluyor?
"Futbol Türkiye'deki insanların hayatlarında çok önemli bir yer kaplıyor ve büyük bir çoğunluk 3 büyük takımı tutuyor. Beklentiyle yaşayan insanlarda stres oluyor. Ama sonuçta diğerleri gibi bu da bir futbol maçı."

Bu sezon futbolunu çok geliştirdin bunu neye bağlıyorsun?
Şutlarımı geliştirdiğimi düşünüyorum. Önceleri çok fazla güç harcıyordum fakat bu yeterli olmuyordu. Ancak şimdi ekonomik olarak oynuyorum ve daha etkiliyim."

Seni en çok zorlayan futbolcu kim?
"Bugüne kadar beni en çok zorlayan isim, şu anda Tottenham'da oynayan Hırvat sağ bek Vedran Corluka oldu. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ndeki Hırvatistan'la oynanan çeyrek final maçında ona karşı oynadım."

Diğer yetenekli oyuncularla aradaki temel farkın ne olduğunu düşünüyorsun?
"Açıkçası siz söyleyene kadar yetenekli olduğumu hiç düşünmemiştim. Ancak futbol zekamın mükemmel olduğunu düşünüyorum. Nasıl futbol oynamak gerektiğini biliyorum."

Galatasaray'ın 90'lerde Derwall döneminde yaşayıp daha sonra 2000'de UEFA Kupası'nı aldığı değişim döneminin bir benzerinin şimdi yaşandığını düşünüyor musun?
"Yeni nesil bir Galatasaray. Önümüzdeki 3 ya da 4 yıl bu yeni nesil tecrübe kazanacak. Belki bu nesil bir Avrupa Kupası getirebilir."

Galatasaray'dan ayrılacak olursan formasını giymek istediğin bir takım var mı ve önceliğin hangisi olur?
Tabii ki ben de yurt dışında oynamak istiyorum. Ancak bu yönetimimizin kararı. Liverpool'un, geleneği ve yapısı beni her zaman etkilemiştir. Avrupa'da Liverpool taraftarıyım. Eğer Avrupa'ya gidersem Liverpool'a gitmek isterim."

Galatasaray'da en çok hangi oyuncuyu izleyerek kendini geliştiriyorsun? Örneğin Hakan Şükür ve Georghe Hagi gibi.
"Yalnızca Hakan Şükür ve Hagi değil; Arif Erdem, Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Okan Buruk, Ümit Davala gibi birçok isimden çok şey öğrendim. Sahada stilleri farklıydı belki ama onlardan çok şey öğrendim. Onların çalışmaları bana çok şey kattı."
Frank Rijkaard sana neler kattı?
"Rijkaard'la birlikte gün be gün kendime daha çok güveniyorum. Frank Rijkaard mükemmel ve sakin bir adam. Ondan çok şey öğreniyorum."

Geçenlerde forvet oynadın ancak sana göre en iyi performans sergilediğin bölge neresi?
"Öncelikle orta sahanın solunda oynadım şimdi ise forvet arkası oynuyorum. Bence takım için nerede faydalıysam orada oynamalıyım"

Bundan sonraki 5 yıllık süreçte kendini nerede görüyorsun ve bu hedefini gerçekleştirmek için ne yapıyorsun?
"Benim rüyam bir gün Avrupa'nın en üst düzey takımlarından birisinde oynamak. Ancak hayatınızda kurduğunun planlar her zaman olmuyor. Bazen bu planlara ulaşamıyorsunuz. Bu benim rüyam. Şimdi sadece futbolumu oynuyorum."