Trabzonspor Basketbol Takımı, 2. Tura Yükseldi

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-off ilk turu rövanş maçında Trabzonspor, Yeşilyurt'u deplasmanda 78-69 yenerek, seride durumu 2-0 yapıp turu geçen taraf oldu.

Yeşilyurt Spor Salonu'nda oynanan mücadeleden Trabzonspor Basketbol Takımı, Bordo-mavili taraftarların yoğun desteğiyle galip ayrıldı ve 2. tura kalmayı başardı. Trabzonspor, bir üst turda Pertevniyal - Genç Telekom maçının galibiyle karşılaşacak. Pertevniyal, ilk maçta yenildiği Genç Telekom'u kendi evinde 74-64 yenerek seride durumu 1-1 yaparken, iki takım arasında turu geçecek tarafı belirleyecek 3. maç 4 Nisan Pazar günü Ankara'da oynanacak.
Maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Trabzonspor Basketbol Takımı Antrenörü Alaeddin Yakan, Play-off'a kalan bütün takımların güçlü olduğunu belirterek, "Bir çok kişi maçın kolay geçeceğini düşünüyordu ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Rakibimiz de bugün çok ciddi şekilde mücadele etti. Onları kutlamak lazım. Sürekli dediğim gibi maçlar basamak basamak düşünmemiz gerekiyor. Bugün kazanacağımızı düşünüyordum, bizim için sürpriz olmadı. Takımımız tecrübeli bir takım, disiplinli
oynayarak maçı kazanmasını bildiler" dedi.
Bordo-mavili basketbolcu Umut Tınay ise "Bu maç Final-Four'a gitmeden önceki ilk ayaktı. Yeşilyurt takımı iyi mücadele etti ama sonuçta biz kendi gücümüzü biliyorduk. İlk maçta ciddi bir fark yapmıştık. Bugünde kazanarak tur atladık, Şimdi ikinci turdaki rakibimize bakıyoruz" diye konuştu.