Selçuk Aydın İstanbul'da Ringe Çıkacak

Avrupa Şampiyonu ve Kıtalar Arası Orta Sıklet boks şampiyonluğunu elinde bulunduran Selçuk Aydın, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Dünya Şampiyonluğu için Amerikalı boksör Luis Collazo ile karşılaşacak.

Orta sıklette dünyada fırtınalar estiren Selçuk Aydın, 5 Haziran'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Amerikalı Luis Collazo ile dünya şampiyonluğu için çarpışacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını açıkladığı karşılaşma Amerika dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin televizyonlarından naklen yayınlanacak. Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen bu önemli spor etkinliği dünya boks arenasında da büyük ilgi çekecek.
Bu önemli organizasyonun 2010 Dünya Kültür Başkenti olarak seçilen İstanbul'un tanıtımına da önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Karşılaşmaya Dünya Boks Konseyi Başkanı Jose Sulaiman'ın yanı sıra dünyaca bir çok ünlü isim de teşvik edecek. Avrupa Şampiyonu ve Kıtalar Arası Orta Sıklet boks şampiyonluğunu elinde bulunduran şampiyon Selçuk Aydın, bu güne kadar çıktığı 19 karşılaşmanın tümünü kazanırken, bunlardan 15'ini nakavtla bitirerek, muhteşem bir başarı grafiği çizmeyi başardı. Amerikalı Luis
Collazo ise bugüne kadar 34 kez profesyonel arenada maç yapmış, bunlardan 15'ini nakavtla olmak üzere 30'unu kazanan Collazo, dünya starlarıyla kıran kırana yapmış olduğu maçlarla isminden çok söz ettirmeyi başardı.