Güneş'le Parlayanlar

Trabzonspor'da futbola küsme noktasına gelen bir çok oyuncu teknik direktör Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle adeta yeniden doğdu

Trabzonspor'da futbola küsme noktasına gelen bir çok oyuncu teknik direktör Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle adeta yeniden doğdu. Deneyimli teknik adam, gelecek sezon takım olgusunu ve takım değerlerini taşıyabilecek oyuncuları kadroda tutacak.
Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Kayserispor'a son dakikada yediği golle 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da sonuç moralleri bozsa da oynanan futbol gelecek adına umut verdi. Zirvede yer alma adına büyük bir avantaj kaybeden Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, takımı hedeflerine ulaştırmanın yanından gelecek yıl çalışacağı oyuncular konusunda da bilgi sahibi oluyor. Kalan haftalarda oyuncularının performanslarını en üst seviyeye çıkarma yolunda büyük bir çaba harcayan deneyimli teknik
adam onları daha yakında görme ve tanıma fırsatını iyi değerlendirmeyi planlıyor.
Belçikalı teknik direktör Hugo Broos'tan enkaz devralan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk olarak takımın moral değerlerini yükseltme adına çalışmalar yaptı. Oyuncularıyla sürekli görüşmeler yapan deneyimli teknik adam hem takımı hem de oyuncuların kendi değerlerini nasıl yükseltebilecekleri yönünde yönlendirici oldu. Bunun semeresini futbola küsme noktasına gelen bazı oyuncularını kazanarak aldı.
Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle birlikte Trabzonspor hem ekonomik yönden kazanç elde ederken hem de futbolu küsme noktasına gelen bir çok yıldız oyuncuyu da kazandı. Geldiği ilk günlerde kendisine verilen 4 Milyon Euro'luk bonservis bedeli ile eleştirilen Brezilyalı oyuncu Alanzinho, oynadığı futbolun tatmin edeci düzeyde olmaması nedeniyle ağır yorumlarla karşı karşıya kalmıştı. Broos döneminde ise yedek soyundurulan ve futbola küsme noktasına gelen Alanzinho, Şenol Güneş'in gelişiyle yeniden
parladı ve takımın vazgeçilmezlerinden olurken, yabancı oyuncular arasında takımda kalacak isimlerin ilk başında geliyor.
Broos döneminde ilk 11'de forma şansı pek fazla bulamayan Giray ise Güneş'in gelmesiyle birlikte savunmanın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer aldı. Egemen, Giray, Song, Giray değişiklikleri yerini Song, Egemen değişikliklerine bıraktı. Sahada verdiği mücadele ile herkesin beğenisini kazanan Serkan Balcı da, Güneş'in gelişiyle performansı üst seviyeye çıkan oyuncuların başında geliyor. Broos döneminde istediği düzeye bir türlü gelemeyen tecrübeli oyuncu Şenol Güneş'in en çok güvendiği oyuncuların
başında geliyor.
Güneş'in gelişiyle parlayan ancak son dönemlerdeki agresif tavırlarıyla takıma zarar vermeye başlayan Engin Baytar duraklama dönemine girdi. Deneyimli teknik adam oyuncusunu kazanmak için yoğun çaba harcıyor.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinden sonra takımın en büyük kazançlarından biri ise kaleci Onur oldu. Yaptığı kurtarışlarla büyük beğeni kazanan genç kaleci uzun yıllar Trabzonspor'un kalesini koruyabileceğini herkese gösterdi.
Gelecek sezon takımı taşıyabilecek isimlerle birlikte olacaklarını her fırsatta dile getiren tecrübeli teknik adam, takım olgusunu, takım değerlerini sahiplenecek oyuncu kadrosunu oluşturma adına kalan haftalarda oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçı ve lig maçları büyük bir önem taşıyor. Güneş, bu maçlar sonrası gelecek sezonun Trabzonspor'un da şekillendirmiş olacak.