Ersan İlyasova Maçın En Skoreri Oldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 5 karşılaşmayla devam edilirken milli basketbolculardan Ersan İlyasova, takımı Milwaukee'nin Los Angeles Clippers'ı yendiği maçta maçın en skorer ismi oldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 5 karşılaşmayla devam edilirken milli basketbolculardan Ersan İlyasova, takımı Milwaukee'nin Los Angeles Clippers'ı yendiği maçta maçın en skorer ismi oldu.
Bradley Center'da 14 bin 321 basketbolseverin izlediği karşılaşmada Los Angeles Clippers'ı konuk eden Milwaukee Bucks rakibini 107-89 yenerek bu sezonki 41. galibiyetini elde etti.
Milwaukee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, Los Angeles Clippers karşısında maça sonradan dahil oldu. Ersan 26:13 dakika süre aldığı mücadeleyi 20 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ile tamamlayarak karşılaşmanın en skorer iki isminden biri oldu. Milli basketbolcu 8/14 genel şut ortalaması ile oynarken, üç sayılık atışlarda 1/5, serbest atışlarda ise ¾ isabet sağladı.
Milwaukee'nin çaylak oyuncusu Brandon Jennings çok yönlü oyununu sürdürmeye devam etti ve Clippers karşısında da 17 sayı, 5 ribaunt, 6 asistle oynayarak galibiyette önemli rol üstlendi.
Milwaukee'ye 18 Ocak'ta imza atan Jerry Stackhouse ise takıma geldiğinden beri üstün performansına bir yenisini daha ekledi. Stackhouse, Clippers karşısında da 16 sayı, 3 ribaunt, 3 asistle oynadı. Milwaukee'nin play-off yarışında rakiplerini geçmesinde büyük pay sahibi olan Stackhouse, takıma geldiğinden beri 25 galibiyet, 9 yenilgi gördü.
41-32 olan Milwaukee Bucks, 2004 yılından beri ilk kez normal sezonu galibiyet yüzdesi olarak 0.500'ün üzerinde bitirmeyi garantiledi.
Bu sezonki 47. yenilgisini alan Los Angeles Clippers'ta ise Drew Gooden 20 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla takımının en etkili ismi oldu.

NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:
Sacramento: 95 - Indiana: 102
Oklahoma City: 111 - Philadelphia: 93
Phoenix: 111 - Chicago: 105
LA Clippers: 89 - Milwaukee: 107
Washington: 94 - Houston: 98

NBA'de normal sezon heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak 13 maçla devam edecek.