Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları bugün başlıyor

Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadeleleri bugün Lyon – Bordeaux, Bayern Münih – Manchester United maçları ile başlıyor. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkacak olan takımlar 6-7 Nisan tarihlerinde oynanacak rövanş maçlarının ardından belli olacak.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmaları adeta heyecan fırtınasına sahne olacak.

1999 yılındaki Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan iki ekip Bayern Münih ve Manchester United bu kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek. Bu iki güçlü takımdan biri adını yarı finale yazdırırken diğer takım Şampiyonlar Ligi’ne veda etmiş olacak.

Şampiyonlar Ligi’nde günün diğer karşılaşmasında iki Fransız ekibini karşı karşıya gelecek. Üst üste 7 kez Fransa 1.Lig şampiyonluğu elde eden Lyon geçen sene şampiyonluğu kaptırdığı Bordeaux ile Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkmak için adeta savaşacak.

Şampiyonlar Ligi’nin merakla beklenen diğer bir karşılaşması da, yarın akşam İngiltere’de Arsenal ile Barcelona arasında oynanacak. Geçen sene Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanan Barcelona çeyrek finalde İngiltere’nin güçlü ekiplerinden Arsenal ile kozlarını paylaşacak. İspanya La Liga’da şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona bu sene de hem Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hem de La Liga şampiyonluğu elde etmek istiyor. İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal aynı başarıyı Şampiyonlar Ligi’nde de göstermek istiyor.

Şampiyonlar Ligi’nin yarın oynanacak diğer karşılaşması da İtalya ekibi İnter ile Rus ekibi CSKA Moskova karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi 2. tur mücadelesinde İngiliz ekibi Chelsea’yi eleyen Jose Morinho’nun öğrencileri CSKA engelini de geçerek adını yarı finale yazdırmanın planlarını yapıyor.