Okyay İlk Avrupa Sınavına Portekiz'de Çıktı

2010 yarış sezonuna 27-28 Mart tarihlerinde Portekiz'in Braga pistinde yapılan ETCC yarışı ile başlayan Borusan Otomotiv Motorsport, ilk Avrupa sınavını büyük başarı ile tamamladı.

Yarış hafta sonu, 26 Mart günü yapılan testlerle başladı. Sağnak yağmur altında geçen birinci ve ikinci testlerde Borusan Otomotiv Motorsport pilotu İbrahim Okyay, pisti tanımak ve hava şartlarına alışmak için sakin bir tempoda BMW 320si ile piste çıktı. 3.0200 km uzunluğundaki Braga pistinde ilk kez yarışacak olmasına rağmen İbrahim Okyay, yapılan ikinci testte en iyi zamanı yaparak dikkatleri yarış öncesi üzerine çekti.
Cumartesi günü hava koşullarının düzelmesi ile yağmur lastiklerinden, kuru hava lastiklerine geçen ekipler, sabahki ısınma turları seansında tur zamanlarını iyileştirdi. Akşam üzeri yapılan ve Pazar günü yarışın startının sıralamasını belirleyecek olan sıralama turlarında İbrahim Okyay 1:24.553'lük derecesi ile sekizinci sırayı aldı.

İKİNCİ YARIŞTA PODYUMU KAÇIRDI

Pazar günü sabah 8:30'da ısınma turları ile başlayan yarış, kuru havada gerçekleşti. İlk yarışa sekizinci sırada başlayan Okyay ilk turlarda önündeki rakiplerini geçerek altıncılığa kadar yükseldi. Fransız rakibi Michael Rossi'ye karşı büyük mücadele veren Okyay, beşinciliğe çıktı ve ilk yarışını bu pozisyonda bitirmeyi başardı. İlk yarışın galibi İngiliz James Thompson olurken ikinci Tomas Engstrom ve üçüncü Kristian Poulsen oldu.
İkinci yarış, ilk yarışta ilk sekize giren otomobillerin tersten sıralanması esası ile start aldı. Buna göre ikinci yarışa, dördüncü sırada start alma hakkı kazanan Okyay, çok başarılı bir çıkış yaparak startla beraber birinciliğe yükseldi. İlk iki tur İbrahim Okyay'ın liderliğinde geçilirken, sonraki turlarda kendisi zorlayan, ev sahibi pilot Portekizli Cesar Campanico oldu. Pisti çok iyi bilmesinin de avantajı ile İbrahim Okyay'ı geçen Portekizli pilot yarışı kazanırken, Okyay güçlü rakiplerinin önünde yarışı dördüncü bitirerek başarılı bir dereceye imza atmış oldu. Podyumun diğer basamağında ikinci sırada Danimarkalı Kristian Poulsen yer alırken üçüncü sırada James Thompson vardı.

OKYAY: ''HEDEF İKİ YARIŞTA DA İLK BEŞE GİRMEKTİ''

Yarış sonrası İbrahim Okyay şunları söyledi: "iki yarış da, bizim için başarılı geçti. Braga pistinde daha önce hiç yarışmamıştım ve yağan yağmur, kuru havada pist koşullarının nasıl olacağını test etmemize engel oldu. Özellikle ikinci yarışta James Thomson ile sıkı bir üçüncülük mücadelesi yaşadık ve uzun süre Thomson'ın önünde devam ettim. Telsizden gelen direktif ve takım kararı ile dördüncülüğü korumama karar verdik. Çünkü her iki yarışta da hedefimiz ilk beş içinde yer almaktı ve zorlamayarak dördüncülüğü riske etmememiz doğru karardı. Şampiyonada toplamda beşinci sıradayız. Borusan Otomotiv Motorsport ekibi olarak aldığımız bu puanlar bize moral oldu."

Bu sene yenilenen formatı ile FIA'nin Avrupa pistlerindeki popüler serilerinden biri haline gelen ETCC (European Touring Car Cup), üç ayak ve altı yarıştan oluşuyor. İkinci ve üçüncü ayak yarışları Avusturya ve İtalya'da gerçekleşecek.

Borusan Otomotiv Motorsport'un bir sonraki yarışı, 3-4 Nisan tarihlerinde koşulacak olan Türkiye Pist Şampiyonası'nın ilk ayağı İstanbul Park yarışı. Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın sponsorları Castrol, Toshiba ve Ağaçkakan.