Lyon sahasında Bordeaux ile kapışacak

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları bugün başlıyor. Saat 21.45'te Fransız ekibi Lyon sahasında başka bir Fransız takımı Bordeaux ile karşılaşacak. Fransa 1. Ligi'nde şampiyonluk için kıyasıya mücadele veren Bordeaux ve Lyon, kozlarını Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de paylaşacak.

Üst üste 7 kez Fransa 1.Lig şampiyonluğu elde eden Lyon geçen sene şampiyonluğu Bordeaux’a kaptırarak herkesi şaşırtmıştı. Bu sene de Fransa’da şampiyonluk için kıyasıya mücadele eden iki ekip bu kez Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

LYON BU KEZ YARI FİNALE ÇIKMAK İSTİYOR


Şampiyonlar Ligi’nde bugüne kadar 3 kez çeyrek final oynayan fakat yarı finale henüz çıkma başarısı gösteremeyen Lyon, bu kez ayağına gelen fırsatı kaçırmak istemiyor.

Lyon'da sakat savunma oyuncuları François Clerc ve Cleber Anderson dışında eksik bulunmuyor.

BORDEAUX BU MAÇA AYRI ÖNEM VERİYOR


Hafta sonu oynana Fransa Lig Kupası finalinde Marsilya’ya 3-1 yenilen Bordeaux, bugün oynayacağı maçı düşünerek Marsilya karşısında takımın önemli oyuncularını riske atmamaş ve otoriteler tarafından oldukça eleştrilmişti.

Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, 2 gün önceki Marsilya maçından sonraki açıklamasında ''Lyon maçına hazırlanırken kupa finali oynamak kolay olmadı. Lyon maçını salı günü oynamamız çok iyi, çünkü hayal kırıklığını üzerimizden atabiliriz'' dedi.
Blanc, takımının Marsilya ile oynanan kupa finalinde 2-0 yenik duruma düşmesinin ardından takımın en önemli oyuncuları arasında gösterilen Yoann Gourcuff ve Marouane Chamakh'ı oyundan alarak, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçına önem verdiğini göstermişti.
Bordeaux'da ise kart cezalısı orta saha oyuncusu Alou Diarra'nın yokluğu teknik direktör Blanc için sorun oluşturuyor. Bordeaux'da savunma oyuncusu Marc Planus da sakatlığı nedeniyle maçta görev alamayacak.

MAÇ KADROLARI:

LYON
Lloris
Reveillere
Cris
Toulalan
Cissokho
Pjanic
Makoun
Gonalons
Govou
Delgado
Lisandro Lopez

BORDEAUX
Carrasso
Chalme
Henrique
Ciani
Tremoulinas
Sane
Fernando
Plasil
Gourcuff
Wendel
Chamakh

Bu mücadelenin rövanşı 7 Nisan Çarşamba günü Bordeaux'da oynanacak.

Lyon - Bordeaux eşleşmesinin galibi, yarı finalde Bayern Münih-Manchester United eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.