Milan Baros Galatasaray taraftarlarını sevindirdi

Glatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros, 2 hafta içinde takıma dönebileceğini açıklayarak taraftarları sevindirdi.

  Galatasaray ' ın Ç ; ek Golcü ; sü ; Milan Baros , Galatasaray Televizyonu ' nda yayınlanan &ldquo ; Son Pas&rdquo ; programına konuk oldu .

Taraftarlar Milan Baros ' un sakatlığını merak ediyor . En ç ; ok merak edilen Milan Baros ' un ne zaman geri dö ; neceği?

Yaklaşık 7 hafta ö ; nce Almanya ' da bir ameliyat geç ; irdim . Ondan sonra tekrar buraya dö ; ndü ; m ve şu anda tedavim hala devam ediyor . Şu anki durumuma gö ; re 2 hafta sonra takıma katılabilirim .

Genelde yine taraftarların sorduğu bir soru , geç ; irdiği ikinci operasyonu sezon sonu olabilir miydi , kendisi bu konuya bir aç ; ıklık getirebilir mi?

Antalya ' daki devre arası kamp yaparken takıma katıldım . Fakat orada koşulara başladığımda ağrı hissettim . Bu ağrı beni yü ; rü ; tmü ; yordu , koşamıyordum . O yü ; zden Almanya ' ya gitme gereksinimi duydum . Orada MR ç ; ekildi ve kemiğin daha tam kaynamadığı , bu şekilde ameliyat olmadan devem edersem tekrar kırılacağı sö ; ylendi . O yü ; zden ameliyat olma gereği duydum .

Gelen sorulardan yine sakatlandığı karşılaşma olan Fenerbahç ; e maç ; ı ö ; n planda tutulmuş . Fenerbahç ; e maç ; ından ö ; nce sakatlığıyla ilgili bir risk var mıydı yoksa sadece Fenerbahç ; e maç ; ında olan bir sakatlık mıydı diye soruyor taraftarlar .

Sakatlığım Fenerbahç ; e maç ; ında gerç ; ekleşti . Fakat bu sakatlıktan dolayı Emre Belö ; zoğlu ' nu suç ; layamam . Ç ; ok normal bir mü ; dahalede bulundu . Bu tip mü ; dahaleler maç ; iç ; inde oluyor . Oradaki şanssızlığım ayağımın ü ; stü ; ne dü ; ştü ; m ve sakatlandım . Yani tamamen o maç ; la ilgili bir sakatlık , geç ; mişle alakalı bir sakatlık değil .

Galatasaray ' ın form dü ; zeyi son zamanda yine yü ; kseldi . Ö ; zellikle son oynanan Kasımpaşa maç ; ında Jo ' nun ve Giovani ' nin takıma katkıları ve bu anlamda Galatasaray ' ın Milan Baros ' la beraber , Harry Kewell ' in takıma katılmasıyla herkesin merak ettiği hü ; cum hattındaki bu kadar zenginliğin takıma nasıl yansıyacağı . Milan Baros form grafiği aç ; ısından ligin hangi maç ; ında kendisini tam olarak hazır hisseder?

Tam anlamıyla bir maç ; vermem doğru olmayabilir . Ç ; ü ; nkü ; antrenmanlara başladım . Mutlaka fiziksel olarak hazır olmam lazım , iki hafta sü ; recek ç ; alışmalarımızın ardından takımla birlikte ç ; alışabilirim . Ama onun haricinde gü ; ven ç ; ok ö ; nemli futbolda . 4 aydır futboldan uzak kaldım . O gü ; venin tekrar kazanılması gerekiyor . Şu an bence Jo ' nunda , Giovani ' ninde gö ; sterdiği performans ç ; ok iyi dü ; zeyde . Belki ilk zamanlar yedek oturabilirim . Bu benim iç ; in ö ; nemli değil , ö ; nemli olan takımın başarısı . Bu sezon bana ne zaman forma şansı gelirse , takım iç ; in elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şü ; phesi olmasın . Gelecek sezon da en iyi şekilde performansımı sü ; rdü ; rmek istiyorum .

Yeni transferlerle ilgili dü ; şü ; nceleri merak ediliyor . Yeni transferleri tek tek değerlendirebilir mi?

Yaptığımız transferler arasından en ç ; ok Lucas Neill ' i tanıyorum . İngiltere ' de karşılıklı oynadık . Gayet iyi bir defans oyuncu . Ç ; ok gü ; ç ; lü ; ve ayrıca ç ; ok tecrü ; beli . Takıma katıldığından itibaren yediğimiz gol oranı dü ; ştü ; . O yü ; zden ç ; ok ö ; nemli bir transfer diye dü ; şü ; nü ; yorum . Giovani ' ye bakıyorsunuz ç ; ok genç ; bir futbolcu ama ç ; ok yetenekli , ç ; ok sü ; ratli , kabiliyetli bir futbolcu . Bunu da zaten son oynadığı maç ; ta gö ; sterdi . Ç ; ok iyi bir futbolcu olduğunu dü ; şü ; nü ; yorum . Jo , belli bir zaman oynamadı . Mutlaka gü ; venini kazanması gerekiyor . Son maç ; ta penaltıdan bir gol attı . Umarım gü ; venini kazanmasında yardımcı olacaktır . Jo ç ; ok kaliteli bir futbolcu .

Baros ' suz , santraforsuz Galatasaray ' ı nasıl buldu , nasıl değerlendirir?

Bu forvetsiz geç ; irdiğimiz dö ; nemi ç ; ok fazla seyredemedim . Tedavim iç ; in Almanya ' daydım . Ama ö ; zellikle Arda ' yı tebrik etmek istiyorum . Arda ' nın kendi pozisyonu değil ama forvette oynadığı zamanlarda ç ; ok iyi işler yaptı . Genelde kendisi forvet arkası veya kanatlarda oynadığında daha başarılı olan bir futbolcu . Orada da birç ; ok gol attı . Forvetsiz oynadığımız dö ; nemde bile ligde hiç ; maç ; kaybetmedik . O yü ; zden ben de o dö ; nemi ç ; ok iyi geç ; irdiğimizi dü ; şü ; nü ; yorum .

Fenerbahç ; e derbisinde bö ; yle bir şansı olursa , forma giymek ister mi?

Her futbolcu bu tip maç ; larda oynamak ister . Galatasaray- Fenerbahç ; e karşılaşmaları hepimizin bildiği gibi dü ; nya derbilerinden biri . Ben de oynamak istiyorum . Antrenmanlara başlayacağım , antrenmanlara başladıktan sonra hem gü ; venimi kazanmam lazım hem de ayağımla ilgili kafamda hiç ; bir soru işaretinin kalmaması lazım . Fiziksel olarak kendimi hazır hissedersem o maç ; ta oynamak isterim . Umarım o maç ; ı kazanır ve şampiyonluk yolunda ö ; nemli bir adım atarız .

Takıma dö ; ndü ; ğü ; zaman Jo ile birlikte ç ; ift forvet oynama ihtimalini nasıl değerlendirir?

Tek forvet ya da ç ; ift forvet oynamak tamamen hocanın vereceği bir karar . Zaten ne olursa olsun takımda en az 2 forvetin bulunması gerekiyor . Biliyorsunuz Jo Avrupa Ligi maç ; larında oynamadı . Ben de sakattım . Mutlaka forvete ihtiyaç ; duyuluyor . Belki ilerleyen dö ; nemlerde bazı maç ; larda hocamız ç ; ift forvetle oynamamızı ister . Ç ; ift ya da tek forvet oynamak benim iç ; in hiç ; ö ; nemli değil . Jo ile tabi ki beraber oynamak isterim . Belki yedek başlayacağım ve ilerleyen dakikalarda oyuna gireceğim , belki ilk 11 başlayacağım . Bu benim iç ; in ö ; nemli değil . Şu an tamamen odaklandığımız konu Galatasaray ' ın başarısı .

Atletico Madrid maç ; larıyla ilgili dü ; şü ; ncelerini paylaşabilir mi?

Atletico Madrid maç ; ları gibi ö ; nemli karşılaşmalarda oynayamamak beni ü ; zdü ; . Ama sakatsınız yapabileceğiniz bir şey yok . Ö ; zellikle İstanbul ' daki rö ; vanş maç ; ını izlerken daha ç ; ok ü ; zü ; ldü ; m . İspanya ' daki ilk maç ; ta takım olarak gayet iyi oynadık ve iyi bir skorla dö ; ndü ; k . İkinci maç ; ta başarılı olmak ya da olmamak arasındaki ince ç ; izgiyi gö ; rdü ; k . Skor 1-1 ' di ve verilmeyen bir penaltı var . O penaltı verilse belki tur atlayacaktık . Sonrasında gol yedik . Gerç ; ekten ç ; ok enteresan bir maç ; oldu .

Atletico Madrid ' de forma giyen Ç ; ek Milli Takımı ' nda takım arkadaşı Ujfalusi ile konuşma fırsatı buldu mu?

İstanbul ' daki rö ; vanş maç ; ının ö ; ncesinde başarı dilemek adına konuşma yaptık . Kalbim tabi ki Galatasaray ' dan yana ama arkadaşım olduğu iç ; in başarılar diledim . Maç ; tan sonra ise 5 dakika konuştuk .

Bir taraftar , Milan Baros iç ; in , &ldquo ; Takımın en istikrarlı ve disiplinli oyuncuların başında geliyor , bunu neye bağlıyor&rdquo ; diye sormuş

Bir forvet olarak kendinize gü ; veniniz ç ; ok ö ; nemli . Bu tabi ki oynayarak oluyor . Lyon ' da tek forvetli sistemde oynuyorduk . Oradaki hocamız Benzema ' yı tercih ediyordu . Yedek oturduğum iç ; in kendine gü ; ven konusunda sıkıntılar oluyordu . Ama Galatasaray ' a geldiğim zaman oynamaya başladım . Gollerimi atacağımı biliyordum . Bir forvet olarak gü ; veninizi kazanmanız ç ; ok ö ; nemli . Ama golleri tamamen kendinize mal edemiyorsunuz . Ç ; ü ; nkü ; bu bir takım oyunu . Geç ; en sene 20 gol attım . Ama tek başına bunu atamazsınız mutlaka takımın yardımı olması gerekiyor .

Bir başka taraftar ise , &ldquo ; Galatasaray ' da mutlu mu , uzun seneler sarı kırmızılı formayı giymek ister mi ve gelecek sezon yeni stadımızda Şampiyonlar Ligi maç ; ı oynamak ister mi&rdquo ; diye sormuş .

Burada olmaktan ve Galatasaray forması giymekten kesinlikle ç ; ok mutluyum . Galatasaray taraftarı dü ; nyanın en iyi taraftarından biri . Beni ne kadar ç ; ok sevdiklerini biliyorum . Yeni stadımızda tabi ki oynamak isterim . Galatasaray ' la bir sene daha mukavelem var . Sö ; zleşmem bittiği zaman oturulur , konuşulur . Yeni bir kontrat bana teklif edecekler mi bilmiyorum . Bu sonra konuşulacak bir şey . Ama şu an ç ; ok mutluyum . Yeni stadımızın inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor . Orada bir Şampiyonlar Ligi maç ; ında Barcelona ' ya karşı oynamak ç ; ok gü ; zel olur .

Son Kasımpaşa maç ; ında , taraftarlar her golden sonra Milan Baros ' a tezahü ; ratlarda bulundu . Sarı kırmızılı taraftarlar Baros ' u ilk 18 ' de olmasa bile unutmuyor .

Taraftarların size bu kadar bağlı olması ve desteklemesi , bir futbolcu iç ; in ç ; ok ö ; zel ve ö ; nemli bir duygudur . Bu yü ; zden taraftarımıza ç ; ok teşekkü ; r ediyorum . Taraftarın sizi desteklemesi iç ; in iyi bir performans gö ; stermeniz ve işinizi iyi yapmanız gerekir . Bu , Galatasaray ' da forma giydiğim sü ; re zarfında işimi iyi yaptığımı gö ; steriyor . Bir an ö ; nce takıma geri dö ; nmek istiyorum . Hem ben hem de takım arkadaşlarım sezon sonunda bir şampiyonluk yaşayıp , taraftarımızı gururlandırmak istiyoruz . İnanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz . Her maç ; ta bizi destekleyen bizim yanımızda olan bir taraftar grubumuz var . Biz de onlara sezon sonunda bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz .

Unutamadığı bir an ve unutamadığı bir gol var mı?

Bir golcü ; iç ; in her golü ; n anlamı farklıdır ve her gol ö ; nemlidir . Bu gol belki penaltı belki de boş kaleye atılmış bir goldü ; r . Ama gol atmanın duygusu ç ; ok farklıdır . Unutamadığım ana gelince , İstanbul ' da kazandığımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu diyebilirim . Umarım Galatasaray ' da da sezon sonu bir şampiyonluk yaşarım ve bu da benim unutamadım bir an olur .

Oğlu Patrick ' in futbolcu olmasını ister mi?

Bir baba olarak benim iç ; in ö ; nemli olan Patrick ' in sağlıklı olması . İşe gelirsek , kendi kararını kendisi verecektir . Muhakkak futbola yakın olacaktır . Ç ; ü ; nkü ; ilerleyen dö ; nemlerde kendisini maç ; a getireceğim . Belki ilerde futbolcu belki de piyanist olur . Ama ne olursa olsun , buna kendisi karar verecek .

Milan Baros ' un Galatasaray ' ın dışında takip ettiği takımlar ve ligler hangileri?

İngiltere Premier Ligi ' nin dü ; nyanın en iyi ligi olduğunu dü ; şü ; nü ; yorum . Hafta sonu fırsat bulursam İngiltere Ligi ' nden maç ; ları izliyorum . Barcelona ve Real Madrid ise ö ; nem verdiğim iki takım . Onların maç ; ını da izlemeye ç ; alışıyorum . Şampiyonlar Ligi maç ; larını da izlemeye ç ; alışıyorum .

Tü ; rkiye Ligi ' nde şampiyonluk yarışı nasıl geç ; iyor . Galatasaraylı futbolcuların dışında beğendiği bir futbolcu var mı?

Galatasaray ' a transfer olmadan ö ; nce Tü ; rkiye Ligi ' yle ilgili kafamda soru işaretleri vardı . Ama buraya gelince bu soru işaretleri kafamdan kalktı . Kaliteli ve ç ; ok mü ; cadeleci bir lig olduğunu dü ; şü ; nü ; yorum . Bu sezona baktığımızda , Bursaspor , Kayserispor ve Trabzonspor da şampiyonluk yarışının iç ; indeler . Geç ; en sezon Sivasspor ' un oynadığı futbolu hatırlıyoruz . Bu sebeple ç ; ok kaliteli bir lig olduğunu dü ; şü ; nü ; yorum . Her takımın her takımı yenme durumu var . Futbolcu olarak değerlendirirsek , Kayserisporlu Makukula ' yı sö ; yleyebilirim . Makukula Kayserispor ' un ligdeki durumunda ö ; nemli yere sahip . Ç ; ok kaliteli bir futbolcu . Hava toplarında ç ; ok etkili . İsim olarak Makukula ' yı verebilirim .