Turgay Şeren derbiyi değerlendirdi

Akşam gazetesi yazarı Turgay Şeren bu haftaki yazısında büyük derbiyi değerlendirdi.

  Daha oyunun 1 . dakikası oynanıyordu Giovani dos Santos , Fenerbahç ; e ' nin sağ tarafından sü ; ratle geldi , Sarı-Lacivertli oyuncuları arkasında bıraktı , kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı . Ama kaleye gol denemesi yapması gerekirken abuk sabuk bir vuruşla topu geriye ç ; ıkardı .

Tabi Fenerbahç ; eli Lugano orada bitiverdi ve topu ç ; ıkardı . Daha bitmedi . İkinci yarının 57 . dakikasında yine Santos , Volkan ile kale sahası iç ; erisinde yani 6 metrelik bir alanda hem de cepheden karşı karşıya kaldı .

Olmayacak , yapılamayacak şeyi yaptı . Gol atmak yerine topu auta attı . Tabi Galatasaray ' ın kaç ; ırdığı bu gollerden sonra ; Fenerbahç ; eli Selç ; uk 70 . dakikada santraya yakın bir yerden Galatasaray kalesine gü ; zel bir şut attı . Ne beklerseniz şut ne kadar gü ; zel olursa olsun Franco yü ; rü ; yerek giden bu topu tutmalı . Ama nerede . Bizler gibi Selç ; uk ' un vuruşunu o da seyretti . Ve maç ; ın golü ; oldu . Ali Sami Yen Stadı ilk defa bir oyuncusunu yarım saat yuhaladı .

Bu kaleci Franco ' ydu . Yazılarım okuyanlar hatırlayacak . Franco fena bir kaleci değil ama Galatasaray ' ın kalecisi olamaz . Defalarca yazdım . Ama Galatasaray onu transfer etmişti . Oynatmak zorundaydı , oynattı . Ve dü ; n de en bü ; yü ; k cezayı Franco ' dan gö ; rdü ; .

Galatasaray takımında ne Keita ne Jo ne de Elano hiç ; biri maç ; ı kazanmak iç ; in bir gayret gö ; stermediler . Santos ' u geç ; iyorum , ç ; ü ; nkü ; o zaten maç ; ın neticesini tayin etti .

Fenerbahç ; e ' de kaleci Volkan oyunun sonlarına doğru ç ; ok iyi bir top ç ; ıkardı . Zaten Sarı-Lacivertli takım , bir şey yapacak hali olmayan Galatasaray ' a karşı ö ; zellikle defansa yaslanarak oynadı . Arada bir Gü ; iza Galatasaray defansının arasına sızmaya ç ; alıştı , o kadar .