Ş.Urfaspor ligden çekilmeyi düşünüyor

Şanlıurfaspor-Tokatspor mücadelesinin hakemlerini TFF ve MHK Başkanlığı'na şikayet etti. Başkan Habip Aslan, haksızlıklar devam ederse ligden çekilme kararını alacaklarını ifade etti.

  Şanlıurfaspor Kulü ; p Başkanı Habip Aslan , Tü ; rkiye Futbol Federasyonu ' na ve Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı ' na gö ; nderdiği faksta maç ; ın hakemlerinin taraflı davrandığını ve olayların ç ; ıkmasına neden olduğunu dile getirdi .

Aslan yazısında , ' Şanlıurfaspor ' a karşı yanlı hakem hataları devam ediyor . 28 . 03 . 2010 tarihinde oynadığımız Şanlıurfaspor-Tokatspor maç ; ının orta hakemi Ferhan Kestanlıoğlu ( İzmir Bö ; lgesi ) Şanlıurfasporun bariz penaltısını vermeyerek devam ettirdiği pozisyon da bariz ofsayt olan golü ; vererek seyirciyi kışkırttığı gibi Şanlıurfaspor ' un hakkını da gasp etmiştir .

Ulusal basına da yansıdığı gibi yeşil sahalarda gö ; rmek istemediğimiz hoş olmayan gö ; rü ; ntü ; ler vuku bulmuştur . Oysa seyirci buna rağmen , maç ; bitiminde her iki takımın oyuncularını ayakta alkışlamış , ancak hakemleri de protesto etmişlerdir . Şanlıurfa Gü ; neydoğuda terö ; re bulaşmamış bir kentimizdir . Yine GAP ' ın merkezi olduğu gibi turizmin ve kü ; ltü ; rü ; nde merkezi konumundadır . Nü ; fusu itibarı ile de ü ; lkemizin 10 . bü ; yü ; k ili ve orta doğuya aç ; ılan kapısıdır .

Şanlıurfaspor yö ; netimi olarak başta Valimiz Nuri Okutan ve Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak ü ; zere , bö ; lgemizin hassasiyetlerinin ve kentimizin zenginliklerinin bilinciyle hareket ederek , Şanlıurfa ' da var olan futbol sevgisini ve potansiyelini bü ; yü ; tmek iç ; in bü ; yü ; k bir ç ; aba ve ö ; zveri ile hareket ediyoruz . Ayrıca maç ; larımızı 30 bin kapasiteli Şanlıurfa Arena Stadımızda , Sü ; per Lig takımlarını kıskandıracak bir şekilde ortalama 20 bin futbolsevere oynuyoruz . Yine kentimize gelen tü ; m misafir takımlarını en iyi şekilde ağırlayarak , maç ; ın sonucu ne olursa olsun en gü ; zel şekilde uğurluyoruz . Şanlıurfa ' dan ayrılan misafir kulü ; pler bize teşekkü ; r ederek , ayrıca memnuniyetlerini yazılı olarak da bildirmektedirler . Bu kadar gü ; zelliği ve fair-play ruhunu bir hakemin bozmaya ve hoş olmayan olaylara sebebiyet verme hakkı yoktur ' dedi . Hakem hatalarının ü ; lkenin huzurunu bozduğunu ileri sü ; ren Aslan , ' Gü ; zel ü ; lkemizde demokratik aç ; ılım sü ; reci işlerken bu yanlı hakem hataları ü ; lkemizin huzuru adına bizleri derinden endişelendiriyor . Gü ; neydoğu kenti olan Şanlıurfa ' da ortalama 20 bin seyirciyi kü ; stü ; rmeye ve şer odaklarının ekmeğine yağ sü ; rmeye kimsenin hakkının olmadığını dü ; şü ; nü ; yoruz . Tü ; rkiye Futbol Federasyonu ve MHK ' dan tek isteğimiz , masa başında şampiyonların tespit edilmemesi ve adalet uygulamalarıdır . Bunu istemek Şanlıurfaspor yö ; netimi olarak bizim en tabii hakkımız diye dü ; şü ; nü ; yoruz . Bu şikayetlerimizin gereği yapılmaz ve Şanlıurfaspor ' a karşı bu denli haksız hakem hataları devam ederse , son ç ; are olarak ligden ç ; ekilmeyi dü ; şü ; nü ; yoruz . Bugü ; ne kadar yapmış olduğumuz yazılı şikayetlerimizden herhangi bir sonuç ; alınmamış , maç ; larımıza ö ; zellikle İstanbul ve İzmir bö ; lgesi hakemleri atanmıştır ' dedi .

Şanlıurfaspor yö ; netimi ç ; ıkan olaylarla ilgili olarak ü ; zü ; ntü ; sü ; nü ; dile getirdi . Şanlıurfaspor Basın Sö ; zcü ; sü ; Ö ; mer Kapaklı , takımın Tokatspor maç ; ında sayısız gol fırsatlarını değerlendiremediğini , ancak maç ; ın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu ' nun da maç ; ı katlettiğini ifade etti .

Maç ; sonrası biber gazının sıkılmasının yanlışlığına dikkat ç ; eken Kapaklı , ' Valimizin sağduyusu sayesinde ç ; ok bü ; yü ; k olaylar ö ; nlenmiş oldu ' dile getirdi .

Şanlıurfaspor kendi sahasında Tokatspor ' a mağlup olmaktan ç ; ok , maç ; sonrası ç ; ıkan olaylara ü ; zü ; ldü ; . Şanlıurfaspor Basın Sö ; zcü ; sü ; Ö ; mer Kapaklı , maç ; ı yö ; neten İzmir Bö ; lgesi Hakemi Ferhan Kestanlıoğlu ile yardımcıları Cevdet Kö ; mü ; rcü ; oğlu ve İbrahim Bozbey ' in 90 dakika sü ; resince Şanlıurfaspor ' u katlettiğini belirterek , ' Herkes yü ; zde yü ; z verilmeyen penaltı noktasına takıldı . Evet penaltımız verilmedi . Penaltı verilseydi Tokat kalecisi Ergin ' de kırmızı kart gö ; recekti . Ancak Hakem 90 dakika sü ; resince takımımızın her girişimini engellemek iç ; in ellerinden geleni yaptı . Şanlıurfaspor ' a yö ; nelik son 4 maç ; tır sistemli bir şekilde Hakemler art niyetli yö ; netim ortaya koymaktadır . Tü ; rk Telekom maç ; ını 5-0 kazanmamıza rağmen Futbol Federasyonu ve MHK ' ya yazı gö ; ndererek bu durumlara dikkat ç ; ekmiştik . Şanlıurfa ' ya gelen ve karşısında 25 bin taraftarı gö ; ren Hakemler , Şanlıurfa GAP Arena ' da bir tuhaf oluyorlar . Her maç ; Hakem hatalarının bizim maç ; a rastlaması gerç ; ekten inanılacak gibi değil . Maç ; tan bir gü ; n ö ; nce Tokat ' ın Belediye Başkanı , Kulü ; p Başkanı , Yö ; netimi ve Basın Mensuplarını Şanlıurfa ' da ağırladık . Maç ; sonrası da kendilerini yolculadık . Futbolcularımızda maç ; ın bitimiyle birlikte Tokatlı futbolcuları tebrik ederek rakiplerini soyunma odasına gö ; tü ; rdü ; . Maç ; iç ; ersinde iki takımda centilmence mü ; cadele etti . Tokatspor ' a başarılar diliyoruz ' sö ; yledi .

' TARAFTAR COPLANDI '

Şanlıurfaspor Basın Sö ; zcü ; sü ; Ö ; mer Kapaklı , taraftarların coplandığını hatırlatarak , ' Bizim aldığımız mağlubiyetten ç ; ok maç ; tan sonra ç ; ıkan olaylardır . Her hafta maç ; larımıza insanlar aileleriyle , ç ; ocuklarıyla geliyor . Maç ; ın bitimiyle birlikte saha dışında bir grup taraftarımızın tepkisi karşısında biber gazının sıkılması maalesef olayların başlamasına neden oldu . Ç ; ok sayıda taraftar coplandı . Bu durum bizi derinden ü ; zdü ; . Valimiz Nuri Okutan bizzat taraftarın iç ; ersine girdi . Polisin biber gazı girişimini engelledi . Ortalığı sakinleştirmek iç ; in gayret gö ; sterdi . Aksi halde olaylar gerç ; ekten bir anda ç ; ığırından ç ; ıkabilirdi . Maç ; tan sonra yö ; netim kurulumuz Futbol Federasyonuna ve Merkez Hakem Kuruluna bir faks ç ; ekerek maç ; ın hakemlerini eleştirdi . Maç ; ı takip eden temsilci ve gö ; zlemci bile defalarca verilmeyen penaltıyı yayıncı kuruluşun kameralarından tekrar tekrar izledi . Kendileri de bizzat bize hakemlerin ç ; ok kö ; tü ; ve yanlı yö ; netim ortaya koyduklarını sö ; ylediler . Verecekleri notla maç ; ın hakemlerinin bu sezonu kapatmış olacaklarını sö ; ylediler . Bundan sonra maç ; ın Hakemi Ferhan Kestanlıoğlu ' nu kendi vicdanıyla baş başa bırakıyoruz . Coplanan , biber gazıyla şoka giren ö ; zellikle ç ; ocukların durumu bizi derinden ü ; zmü ; ştü ; r . Şanlıurfa ' daki tü ; m maç ; lar profesyonel ç ; erç ; evede geç ; mektedir . Bunun en son ö ; rneği Gü ; ngö ; ren ile kendi sahamızda oynadığımız maç ; tır . Yü ; kselme grubundaki tü ; m takımlar Şanlıurfaspor ve yö ; netiminden ö ; vgü ; yle bahsetmektedirler . Şanlıurfaspor olarak Pazar gü ; nkü ; maç ; yö ; netimini ve maç ; tan sonraki olayları hiç ; de hak etmedik . Futbol Federasyonunun ve Profesyonel Ceza Kurulunun bu maç ; la ilgili vereceği kararda adil davranacağını umut ediyoruz . Her maç ; ı 20 bin ile 25 bin taraftar huzurunda oynayan ve Bank Asya 1 . Lig ' i bu kadar ç ; ok isteyen bir kentin takımı maalesef art niyetli hakemler tarafından katledilmektedir . Kalan maç ; larımızda bu tü ; r durumların bir daha tekrarlanmamasını arzu ediyoruz ' dedi .

Ö ; te yandan Ç ; arşamba gü ; nü ; deplasmanda Akhisar ile karşılaşacak olan Şanlıurfaspor , bu sabah uç ; akla İzmir ' e gitti . Şanlıurfaspor kafilesi bugü ; n akşam saatlerinde Akhisar ' da olacak . Salı gü ; nü ; yapacağı tek antrenmandan sonra maç ; saatini bekleyecek .