Real Madrid'in çeyrek milyar avrosu nerede

Real Madrid'in 2009-2010 yılında yaptığı transferlerin bilançocu yapıldı. Gidenler gelenler arasında ne fark var.

  Real Madrid , yazın Florentino Perez ' in başkanlığa geri dö ; nmesinin ardından takımı yeniden yapılandırmak adına 250 milyon avronun ü ; zerinde para harcamış ve bu yü ; zden ç ; okç ; a eleştiriye oklarına hedef olmuştu .

Bir yandan bu eleştirilere devam edilirken , Real Madrid taraftarları bekleyip , yeni transferlerin takıma neler katacağını zaman iç ; erisinde gö ; rmeyi tercih etti . Sezonun bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nü ; n geride kalmasıyla birlikte , sö ; z konusu transferlerin ne denli isabetli olup olmadığı da yavaş yavaş kendi belli etmeye başladı . İsterseniz ö ; ncelikle Real ' in bu yaz yaptığı transferleri bir hatırlayalım , sonra da tek tek değerlendirmelerde bulunalım .

GELENLER : Ezequiel Garay ( Racing Santander - kiralık ) , Alvaro Arbeloa ( Liverpool ) , Kaka ( AC Milan ) , Cristiano Ronaldo ( Manchester United ) , Raul Albiol ( Valencia ) , Alvaro Negredo ( Almeria ) , Xabi Alonso ( Liverpool ) , Karim Benzema ( Lyon ) , Esteban Granero ( Getafe )

GİDENLER : Fabio Cannavaro ( Juventus ) , Javier Saviola ( Benfica ) , Jordi Codina ( Getafe ) , Javi Garcia ( Benfica ) , Dani Parejo ( Getafe ) , Gabriel Heinze ( Marsilya ) , Klaas-Jan Huntelaar ( AC Milan ) , Alvaro Negredo ( Sevilla ) , Wesley Sneijder ( Inter ) , Arjen Robben ( Bayern Mü ; nih ) , Miguel Torres ( Getafe ) , Michel Salgado ( Blackburn Rovers ) , Ruud van Nistelrooy ( Hamburg )

Cristiano Ronaldo : A

Henü ; z tam anlamıyla Manchester United ' dayken ' Dü ; nyanın En İyi Futbolcusu ' ö ; dü ; lü ; ne layık gö ; rü ; lmesini sağlayan performansına ulaşamadıysa da ligde 17 , Şampiyonlar Ligi ' nde de 7 gol atarak bu sezon takımın en ç ; ok gol atan iki isminden biri oldu . Ronaldo ayrıca hiç ; uyum sorunu yaşamaması ve 94 milyon avroluk transfer bedeli yü ; zü ; nden herhangi bir baskı hissetmemesi nedeniyle de takdiri hak ediyor .

Alvaro Arbeloa : A-

Arbeloa , transfer edildiğinde , defansta gü ; venilir bir yedek olabileceği dü ; şü ; nü ; lü ; yordu . Ancak Marcelo ' nun sol bekte bekleneni verememesi ve Manuel Pellegrini ' nin savunmayı yeniden şekillendirmesi sonrası Arbeloa , ilk 11 ' de oynama şansını ele geç ; irdi . Dü ; nyada en ç ; ok gö ; ze batan bek oyuncularından biri olmasa da son derece gü ; venilir bir isim ve bu sezon Real Madrid ' in gö ; rü ; nmez kahramanlarından biri .

Raul Albiol : B+

Eski Valencia ' lı oyuncu , Real Madrid ' e sessiz sedasız uyum sağladı . Şu ana kadar gö ; z kamaştırıcı bir performans sergilemediyse de , Pepe ' nin yokluğunda savunmada ciddi bir hata yapmadan oynadı ki Real ' in son yıllarda en ç ; ok başını yakanın savunma oyuncularının yaptığı bireysel hatalar olduğu dü ; şü ; nü ; ldü ; ğü ; nde bunun ö ; nemi daha net ortaya ç ; ıkıyor .

Xabi Alonso : B+

İlk gü ; nlerde biraz uyum sorunu yaşayan ve kendini kabul ettirmekte zorlanan Alonso , son zamanlardaysa formunun zirvesine ç ; ıkmaya başladı . Varlığı Real Madrid iç ; in ö ; ylesine ö ; nemli bir hal aldı ki , takımının Şampiyonlar Ligi ' nde Lyon ' a elenmesini , ç ; oğu kişi tarafından onun ikinci maç ; ta cezası nedeniyle oynayamamasına bağlandı . Florentino Perez , onu ilk başkanlık dö ; neminde de transfer etmek istemişti ve bu sefer transferi gerç ; ekleştirebilmek iç ; in fazladan 10 milyon avro harcamak zorunda kaldı ama bu yatırımın semeresini verdiği gö ; rü ; lü ; yor .

Kaka : B

Brezilyalı yıldızın aldığı eleştiriler hayret verici . Bu belki de 66 milyon avroluk transfer bedelinden kaynaklanıyor . Kaka , Milan ' daki ç ; izgisine henü ; z ulaşamadıysa da 7 asistle bu alanda takımının lideri , sekiz golle de en golcü ; ü ; ç ; ü ; ncü ; oyuncusu konumunda . Fizik olarak daha iyi bir duruma geldiğinde , yeniden Dü ; nya ' nın En İyi Oyuncusu ö ; dü ; lü ; nü ; alığı zamanki oyunu ortaya koymaması iç ; in hiç ; bir sebep yok .

Ezequiel Garay : B

Arjantinli oyuncu şu ana kadar savunmada sakat olan Pepe ' den doğan boşluğu başarıyla doldurdu . Hatta duran toplarda takımına hü ; cum anlamında da katkı yaptı . Tabii onun başarısında , normalde kendisinden hiç ; bir şey beklenmeyen bir oyuncuya gü ; venip forma veren teknik heyetin de hakkını teslim etmek lazım .

Esteban Granero : B-

Genç ; oyuncudan ç ; ok şeyler bekleniyordu ancak sezonun ilk zamanlarında ilk 11 ' de forma şansı bulmakta zorlandı . Ancak son aylarda , ö ; zellikle de sakatlıkların artması sonrasında beklediği fırsatı yakaladı ve istikrarlı bir oyun ortaya koyarak takıma ö ; nemli katkıda bulundu .

Karim Benzema : D

Fransız oyuncunun La Liga ' ya uyum sağlaması zaman aldı . Bu sü ; re iç ; inde sık sık yedek kulü ; besinde oturunca beklediği tempoyu da yakalayamadı . Bu sezon şu ana kadar sekiz gol atmış olması aslında kö ; tü ; değil ama 35 milyon avroluk bir oyuncu iç ; in yeterli gö ; rü ; lmü ; yor .

Alvaro Negredo : D

Aslında Negredo ' yu eleştirmek ç ; ok da doğru değil zira kendisi bu sezon hiç ; bir resmi maç ; ta Real formasını giyemedi . Ancak sezon ö ; ncesi hazırlık dö ; neminde de dişe dokunur bir performans ortaya koyamamıştı ve Real Madrid ' in onu Sevilla ' ya gö ; ndermesi de doğru bir karar olarak değerlendirilebilir .

GENEL NOT : B

Birç ; ok olumsuz yorum ile eleştiriye ve takımın Şampiyonlar Ligi ' nde beklentileri karşılayamamasına rağmen Real Madrid yaz transfer dö ; neminde hiç ; de kö ; tü ; bir iş ç ; ıkarmış gibi durmuyor . Yeni transferlerin ç ; oğu beklenenden de fazlasını verdi ve bu bile yazın nasıl bir devrim gerç ; ekleştirildiğini gö ; steriyor . Bu sezon şu anda tek kulvarda yollarına devam ediyor olsalar bile ortada yapılmış bir yatırım var ve bilindiği gibi yatırımların karşılığını vermesi biraz zaman alır .