'Galibiyet şanslı bir golle geldi'

Galatasaray maçının ortada geçtiğini söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, galibiyetin şanslı bir golle geldiğini ifade etti.

  Fenerbahç ; e ' nin Samandıra Can Bartu Kamp Merkezi ' nde gerç ; ekleştirdiği antrenman esnasında basın mensuplarıyla sohbet eden Daum , aç ; ıklamalarda bulundu . Galatasaray ' ı 1 - 0 yendikleri maç ; ın ardından yaptığı ' Ben bir Tü ; rk antrenö ; r olsaydım ' Evet tam bunu istedik ' derdim . Futbolu biliyoruz , biraz da şans lazım . Selç ; uk denedi , attığı şut da gol oldu . ' Evet Galatasaray ' ı ç ; ok iyi analiz ettim , uzaktan atılan şutlarda sıkıntı yaşıyorlar ' diyebilirdim . Bazı antrenö ; rler , ' Savunmanın arkasına girmeniz lazım gol atmak iç ; in ' der . Tabii ki oraya gireceksiniz yoksa gol atamazsınız . Uzaktan atılan şutlar her maç ; iç ; in ö ; nemlidir . Galatasaray ' ın da uzaktan şutları var . Bugü ; n şans bizden yanaydı . ' Şeklindeki aç ; ıklamalarının yanlış anlaşıldığını ifade ederek , şunları sö ; yledi ;

' Dü ; n sö ; ylediğim şeyler yanlış anlaşılmasın Mehmet Ö ; zdilek , Ertuğrul Sağlam , Mustafa Denizli gibi hocalar yetenekli hocalar . Sü ; rekli bö ; yle konuşan bir hoca var . Yerli hocalar adına aç ; ıklamalarda bulunuyor . Diğer bü ; tü ; n yerli hocalar benim iç ; in ç ; ok değerli ; zaten bir ç ; oğu ö ; ğrencim . Herkesin iyi anlaması iç ; in bunu bir kez daha sö ; ylemek istedim . '

Galatasaray ' a karşı aldıkları galibiyete değinen Daum , ' Şanslı bir goldü ; . Leo Franco , iyi bir kaleci . Topun uzaktan geldiğini gö ; rdü ; ; ancak yere ç ; arpması onun iç ; in sorun oldu . Daha iyi şanslarımız da oldu ofsayt dendi . Elle alındı dendi . Galatasaray ' ın da şansları oldu . Galatasaray ' da da Keita ' nın gü ; zel bir şutu vardı . Şu anda baktığımızda şanslı bir galibiyet almış olduğumuzu sö ; yleyebiliriz ; ama Genç ; lerbirliği maç ; ı da bizim adımıza şanssız geç ; irdiğimiz bir maç ; dı . Bu maç ; la şanssız geç ; irdiğimiz maç ; ları telafi etmiş olduk . Bir de şans diyoruz ; fakat takımın mü ; cadelesi de ç ; ok iyiydi . ' ifadelerini kullandı .

ANDRE SANTOS VE LUGANO ' YA Ö ; VGÜ ;

Alman teknik adam , 5 maç ; tır gol yemediklerini hatırlatarak , ' Andre Santos , dü ; n bizlere iyi bir sol bek olduğunu gö ; sterdi . Lugano da bizim iç ; in anahtar bir oyuncu . Gol yemeden kapadığımız maç ; larda katkısı ç ; ok fazla . ' diye konuştu .

Daum , futbolcularla kişisel konuşmaların yanı sıra grup ç ; alışmaları da yaptıklarını ifade ederek , Galatasaray maç ; ının motivasyonuyla ilgili olarak , şunları sö ; yledi ;

' Galatasaray ' ın sistemi video gö ; rü ; ntü ; leri bu başarıyı getirdi . Farklı takımlar olsa da Manisaspor karşısında da Galatasaray ' a hazırlanır gibi hazırlandık . Bir koç ; olarak ö ; nce biligini ve aklını kullanman lazım . Oyuncularını bir sistem doğrultusunda ç ; alıştırır eğitirsin . Akıldan sonra vü ; cudu hazırlamak ö ; nemli . Manisaspor maç ; ı olduğu iç ; in tam hazırlayamadık . En ö ; nemli olan kalbi hazırlamak lazım . Takımın başarılı olması iç ; in tü ; m camia elinden geleni yaptı . Yö ; neticiler ve Aykut Kocaman , gö ; rü ; şmeleri yaptılar . '

' Bu yolda devam edeceğiz . ' diyen Daum , ' Başarıya ulaşmak iç ; in bu ç ; ok ö ; nemli . Daha ö ; nceki zorlu maç ; lardan ç ; ok iyi ç ; ıktık . Şu anki yolumuz iyi . ' dedi .

MERHUM Ö ; ZHAN CANAYDIN ' A SAYGI

Geç ; tiğimiz hafta başında hayatını kaybeden Galatasaray Kulü ; bü ; eski başkanlarından Ö ; zhan Canaydın ' a dü ; n oynanan olaysız maç ; la saygılı bir şekilde veda ettiklerini dile getiren Daum , ' Yine gö ; rdü ; k ki orada olmasa bile bizimle birlikteydi bunu gö ; rdü ; k . Gö ; rdü ; ğü ; nü ; z gibi ç ; ok duygulandık ö ; zel bir andı . O alkışlar da saygı ifadesiydi . Bu da bize gö ; steriyor ki Fenerbahç ; eli olsun Galatasaraylı olsun Beşiktaşlı olsun hepimiz sonunda aynı yerden geldik aynı yere gidiyoruz . Bu da bü ; tü ; n atmosferi etkiledi . ' ' dedi .

Alex ' in sırtına gelen suyu tü ; m taraftarlara mal etmemek gerektiğini de belirten Daum , şampiyonluk şansıyla ilgili olarak da , ' Değişen bir şey yok hala 4 takım arasında devam ediyor . Son maç ; a kadar bö ; yle devam edecektir ' derken , şampiyonlukta hangi maç ; ı kilit olarak gö ; rdü ; ğü ; yö ; nü ; ndeki bir soruya da ' Her zaman bir sonraki maç ; bizim iç ; in kilit maç ; tır . ' yanıtını verdi .

AYKUT KOCAMAN ' LA SÜ ; REKLİ GÖ ; RÜ ; ŞÜ ; YORUZ

Daum , sportif direktö ; r Aykut Kocaman ' la arasında bir sorun olmadığını sö ; yledi . Her gü ; n toplantılar yaptıklarını dile getiren Daum , ' Her gü ; n toplantım oluyor bunun dışında da ö ; zel toplantılar yapıyoruz . Evime geldi konuştuk . Ç ; ok iyi bir ilişkim ve saygım olduğunu sö ; yleyebilirim . ' şeklinde konuştu .

FENERBAHÇ ; E ' DE UĞUR BORAL , DÜ ; Z KOŞULARA BAŞLADI


Bu arada Galatasaray ' ı 1 - 0 yenerek şampiyonluk yolunda avantajını tazeleyen Fenerbahç ; e , Turkcell Sü ; per Lig ' de hafta sonu Kayserispor ' la yapacağı maç ; ın hazırlıklarına ara vermeden başladı .

Yaklaşık 1 buç ; uk saat sü ; ren antrenmanda dü ; nkü ; karşılaşmada ilk 11 ' de forma giyen oyuncular dü ; z koşu yaparken , diğer oyuncular dü ; z koşunun ardından ç ; ift kale maç ; yaptı .

Ö ; te yandan geç ; irdiği ağır sakatlığın ardından ameliyat olan ve uzun sü ; redir sahalardan uzak olan Uğur Boral , dü ; z koşulara başladı . Galatasaray maç ; ında forma giyemeyen Emre Belö ; zoğlu da dü ; z koşu yaptı .