Galatasaray Fenerbahçe derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbinin galibi Fenerbahçe oldu.Galatasaray dün Fenerbahçe' yi sahasında ağırladı. Galatasaray - Fenerbahçe maçında Selçuk'un muhteşem golü Fenerbahçe' yi gülen taraf yaptı. İşte Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin özeti ve Galatasaray - Fenerbahçe maç fotoğraf galerisi

  Turkcell Sü ; per Lig ' in 27 . hafta derbi mü ; cadelesinde ezeli rakibi Fenerbahç ; e ' ye 1-0 yenilen Galatasaray ' da , Teknik Direktö ; r Frank Rijkaard , yediği hatalı golle maç ; ın gü ; ndemindeki isim olan kaleci Leo Franco ' nun hedef gö ; sterilmemesi gerektiğini belirterek , şampiyonluk yarışında işlerinin zorlaştığını sö ; yledi .

Karşılaşma sonrası dü ; zenlenen basın toplantısında konuşan Rijkaard , ' Bu mağlubiyet sonrası yapılabilecek en kolay şey , bir kişiyi suç ; lamak . Biz takım olarak maç ; ı kaybettik . Franco ' ya yü ; klenmemek lazım . Ç ; ok ciddi iki pozisyonumuz da var ama değerlendiremedik . Kalecilik ç ; ok zor bir iş ' dedi .

Galatasaray ' ın girdiği pozisyonlardan birini dahi gole ç ; evirmesi halinde , şu an farklı şeylerin konuşuluyor olacağını ifade eden Hollandalı ç ; alıştırıcı , ' Maç ; ın kalitesini veya futbolcuların kalitesini konuşabiliriz . Ben takımımın iyi mü ; cadele ettiğini dü ; şü ; nü ; yorum . Ç ; ok ciddi pozisyonlar bulduk . Biri gol olsaydı , bunları konuşuyor olmayacaktık . Takımımda konsantrasyon aç ; ısından problem olduğunu dü ; şü ; nmü ; yorum ' diye konuştu .

Rijkaard , savunma oyuncusu Servet ' in bir basın mensubuna yaptığı aç ; ıklamanın hatırlatılması ü ; zerine , ' Sahada farklı şekillerde mü ; cadele edebilirsiniz . Yü ; reğinizle oynayıp , ç ; ok ç ; alışıp , ç ; ok koşabilirsiniz . İkincisi ise biraz beyninizi kullanıp , kalitenizi gö ; sterebilirsiniz . Sakinliğini korumanız , oyunu aç ; manız gerekir . Bir derbiden sonra oyuncumuzun bö ; yle sö ; ylemesi ü ; zü ; cü ; bir durum ' aç ; ıklamasında bulundu .

Sahada iyi futbol oynamak isteyen bir Galatasaray olduğunu aktaran tecrü ; beli teknik adam , ' Ancak golü ; yedikten sonra oyuncularımızın bazıları demoralize oldu . Uzun toplarla oynamaya ç ; alıştık ve rakip savunma bize şans tanımadı . Sakin kalıp , topu ayağımızda daha ç ; ok tutmamız gerekirdi . Sahamızda oynuyoruz ve kazanmak istedik , pozisyon da bulduk ama olmadı ' dedi .

Rijkaard , Fenerbahç ; e karşısında aldıkları sonucun kendilerini şampiyonluk yarışında daha zor bir duruma dü ; şü ; rdü ; ğü ; nü ; ifade ederek , ' Bö ; yle bir yenilgide sonra şampiyonluk yarışında işimiz oldukç ; a zorlaştı . Şansımızı ç ; ok daha karmaşık bir hale getirdik . Kazansaydık daha rahat bir durumda olacaktık , ama bizim son maç ; a kadar ç ; alışıp , mü ; cadelemizi sü ; rdü ; rmemiz gerekiyor . Taraftarımız ve takımımızın onuru iç ; in bunları yapmamız lazım ' şeklinde konuştu .

Rijkaard , sakatlıktan yeni ç ; ıkan Arda Turan ' ı oyuna sü ; rmesinin yanlış bir değişiklik olduğunu da ifade ederek , ' Kendisi ç ; ok oynamak istiyordu . Ama şimdi baktığımızda doğru bir değişiklik değildi . Hala sakatlığının kalıntıları vardı ' diyerek sö ; zlerini tamamladı .

Galatasaraylı defans oyuncusu Servet Ç ; etin , bir pozisyon vermeden 1-0 mağlup olduklarını ifade ederek , ' Takım halinde iyi mü ; cadele ettiğimizi sö ; yleyemem ama pozisyon da vermedik . Tabi girdiğimiz pozisyonları değerlendiremeyince , ummadığımız bir golle yenildik . İstemediğimiz bir gol oldu ve bu hemen defansa mal ediliyor . Anlam veremiyorum . İyi oynuyoruz , ' defans kö ; tü ; ' , iyi oynuyoruz yine ' defans kö ; tü ; ' deniyor . Biz rakibimize pozisyon vermedik ' diye konuştu .

Şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldıklarını ifade eden Servet , ' Yarış sü ; rü ; yor ve Fenerbahç ; e ile Beşiktaş da ö ; nü ; mü ; ze geç ; ti . Ağır yara aldığımız doğru ancak biz kalan maç ; larımıza bakacağız ' ifadelerini kullandı .

DAUM : ' SON MAÇ ; TA ŞAMPİYONLUK BELLİ OLUR . KAYBETSEYDİK KOPABİLİRDİK '

Fenerbahç ; e Teknik Direktö ; rü ; Christoph Daum ise hafta iç ; inde Manisaspor ile kupa maç ; ı yaptıklarını hatırlatarak , ' Bu hafta iki maç ; ımız vardı , ancak tü ; m hafta boyunca bu maç ; iç ; in hazırlandık . Bu maç ; la ilgili takıma birç ; ok bilgi verdik . Bu maç ; ı gö ; rdü ; kten sonra gerç ; ekten takım verdiğimiz taktiğe gö ; re iyi oynadı ve bu maç ; ı hak ettik ' dedi .

Daum , orta sahada rakiplerinden ç ; ok daha iyi olduklarını sö ; yleyerek , ' Orta sahada da rakipten daha iyiydik . Bö ; yle bir maç ; ı kazanmak iç ; in iyi bir kaleciye de ihtiyacımız var . Volkan Demirel ' in yaptığı kurtarışı olağanü ; stü ; ydü ; . Bu maç ; ta oynayan her futbolcumuz giydiği Fenerbahç ; e formasının hakkını verdi . Zor bir dö ; nem yaşadık . Sezon sonuna doğru gidiyoruz . Bu dö ; nemlerde sinirlerinize hakim olmanız lazım . Ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; larda takımın bu şekilde oynayacağına eminim . Artık bizi final maç ; ları bekliyor . Bugü ; nkü ; galibiyetle iyi bir avantaj yakaladık . Daha yapacak şeylerimiz var , ama Ali Sami Yen Stadı ' nda maç ; kazanmak sevindirici . Bugü ; nkü ; galibiyetin tadını her Fenerbahç ; eli ç ; ıkarsın , ama ben teknik direktö ; r olarak ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; ı dü ; şü ; nü ; yorum ' ifadelerini kullandı .

Daum , derbi maç ; ların her zaman ' ö ; zel ' olduğunu ifade ederek , ' Derbilerde o gü ; nkü ; formunuz sonucu belirler . İki takım aynı seviyede gibi ama bu maç ; larda detaylar ç ; ok ö ; nemli . Biz de bazı pozisyonlarda daha akıllı davrandık ' dedi .

Bir gazetecinin , ' Uzaktan şutları ç ; alıştınız mı? Gol uzaktan atılan topla geldi ' şeklindeki sorusu ü ; zerine Alman ç ; alıştırıcı , ' Ben bir Tü ; rk antrenö ; r olsaydım ' evet tam bunu istedik ' derdim . Futbolu biliyoruz , biraz da şans lazım . Selç ; uk denedi , attığı şut da gol oldu . ' Evet Galatasaray ' ı ç ; ok iyi analiz ettim , uzaktan atılan şutlarda sıkıntı yaşıyor ' diyebilirdim . Bazı antrenö ; rler , ' Savunmanın arkasına girmeniz lazım gol atmak iç ; in ' der . Tabii ki oraya gireceksiniz yoksa gol atamazsınız . Uzaktan atılan şutlar her maç ; iç ; in ö ; nemlidir . Galatasaray ' ın da uzaktan şutları var . Bugü ; n şans bizden yanaydı ' aç ; ıklamasında bulundu .

Ligde henü ; z hiç ; bir şeyin sonuç ; lanmadığının altını ç ; izen Daum , ' Son maç ; ta şampiyonluk belli olur . Biz kaybetseydik kopabilirdik . Ama Galatasaray hiç ; bir şey kaybedilmiş değil . Her maç ; tan sonra her şey değişebilir ' diye konuştu .

Galatasaray maç ; ında alınan galibiyetin kendileri , camia ve Fenerbahç ; eli herkes iç ; in mutluluk verici olduğunu belirten Sarı-lacivertli takımın milli kalecisi Volkan Demirel , ' Bu kadar sö ; ylentilere , eylemlere , kö ; tü ; giden her şeye rağmen Ali Sami Yen Stadı ' nda Galatasaray ' dan ç ; ok gü ; zel bir oyunla 3 puan almak bizi mutlu etti . Bugü ; n bizim iç ; in sezon yeni başlıyor . İnşallah sezon sonunda bu gü ; zellikleri devam ettireceğiz . Daha ö ; nce kö ; tü ; oynadığımız maç ; lar oldu , belki bundan sonra da olacak . Şampiyonluğu ç ; ok istiyoruz . Fenerbahç ; e takımı bugü ; nkü ; gibi oynarsa Tü ; rkiye ' de yenemeyeceği takım yok ' diye konuştu .

Galatasaray kalecisi Franco ' nun yediği golle ilgili bir soru ü ; zerine Volkan , ' Kaleci adam , yalnız adamdır . Bugü ; nkü ; maç ; ta 85 dakika iyi oynayıp bir gol yeseydik , bizim iç ; in de aynı şeyler olabilir . Franco maç ; ta iyi oynadı . Ancak kö ; tü ; bir gol yediğinizde yerin dibine giriyorsunuz , kurtarış yaptığınızda yıldızlaşıyorsunuz . Franco iyi bir kaleci . Avrupa ' da kendini ispatlamış biri ' değerlendirmesinde bulundu .
Galatasaray - Fenerbahç ; e derbi maç ; ından fotoğraflar iç ; in tıklayın