Bu zaferi Cimbom kazandı

Fenerbahçe'ye bu sezon ligde iki kez boyun eğen Galatasaray, rövanşı Teknosa Türkiye Kupası finalinde aldı. Sarı-kırmızılı ekip coach Zafer Kalaycıoğlu yönetiminde ezeli rakibini ilk kez devirirken, 12 yıl sonra kupa sevinci yaşadı.

  Basketbolda , Bandırma ' nın ev sahipliğini yaptığı Teknosa Bayanlar Tü ; rkiye Kupası 8 ' li finallerinde mutlu sona Galatasaray ulaştı . Finalde son 6 yılın şampiyonu Fenerbahç ; e ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip , 57-55 ' lik sonuç ; la 12 yıl sonra kupa sevincini yaşadı .
Karşılıklı basketlerle başlayan mü ; cadelede ilk periyot 20-17 Fenerbahç ; e ü ; stü ; nlü ; ğü ; yle geç ; ildi . İkinci ç ; eyrekte iki takım da skor bulmakta zorlanırken , devre de 27-23 sarı-lacivertlilerin ü ; stü ; nlü ; ğü ; yle bitti .

Yabancılarıyla coştu


İkinci yarıda Leuchanka ve Cathings ikilisiyle etkili olan Galatasaray , son ç ; eyreğe girilirken skoru 45-43 ile lehine ç ; evirmeyi başardı . Sor periyotta nefesler tutulurken , bitime 20 saniye kala başladığı hü ; cumu Sutton-brown ile kullanamayan Fenerbahç ; e , son 7 saniyede topu kenardan oyuna sokan Galatasaraylı oyunculara faul yapmayı da başaramayınca kupa sarı-kırmızılıların oldu .

MAÇ ; IN KARNESİ
SALON : Kara Ali Acar
GALATASARAY : Tuğba ( 5 ) 3 , Nilay ( 6 ) 2 , Bahar ( 6 ) 2 , Leuchanka ( 8 ) 14 , Yasemin ( 7 ) 8 , Douglas ( 7 ) 8 , Cathings ( 9 ) 13
FENERBAHÇ ; E : Birsel ( 4 ) , Esmeral ( 6 ) 8 , Powell ( 7 ) 13 , Nevriye ( 7 ) 8 , Taylor ( 7 ) 13 , Sutton-brown ( 6 ) 13 , Hoffman ( 4 )
1 . PERİYOT : 17-20 , DEVRE : 23-27 , 3 . PERİYOT : 45-43



' Polat ' a armağan olsun '
Sezon başında Galatasaray ' ın başına geç ; en ve ligde iki kez yenildiği eski takımını kupada devirmeyi başaran Coach Zafer Kalaycıoğlu , kupayı yeniden başkan seç ; ilen Adnan Polat ' a ve kendilerine Bandırma ' da mü ; thiş bir destek veren seyircilerine armağan etti . Ö ; te yandan finalin En Değerli Oyuncusu ( MVP ) sarı-kırmızılı ekibin yıldızı Leuchanka seç ; ildi .



Şampiyonluk kupası Işıldar ' dan
İlk gü ; n Ceyhan , ikinci gü ; n ise Mersin Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ' ni yendikten sonra finalde de ezeli rakibini devirerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ' da kaptan Yasemin Horasan ' a kupayı Tü ; rkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar verdi . İstanbul Ü ; niversitesi ve Beşiktaş Cola Turka maç ; larını kazanarak , finale gelen ve art arda 7 . kez Tü ; rkiye Kupası ' nda final oynama başarısı gö ; steren Fenerbahç ; e ise ikincilik plaketini Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ' ın elinden aldı .



Bandırma ' da tarihi gü ; n
Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu tarihi gü ; nlerinden birisini yaşadı . Bandırmalı basketbolseverler finale bü ; yü ; k ilgi gö ; sterirken salonun hınca hınç ; dolduğu gö ; zlerden kaç ; madı . İki takımın taraftarları da takımlarına karşılaşma sü ; resince bü ; yü ; k destek verirken , sarı-kırmızılı basketbolcular , maç ; ın bitişiyle birlikte tribü ; nlere koşarak sevinç ; lerini seyircileriyle paylaştı .



Nilay ' ın koleksiyonu
Uzun yıllar Fenerbahç ; e forması giyen , ardından Kayseri ' ye transfer olan ve şimdi de sarı-kırmızılı formayı terleten Galatasaray ' ın yıldız guardı Nilay Yiğit , maç ; sonunda geleneksel kutlamasını yaptı ve fileyi hatıra olarak aldı . Arkadaşlarının yardımıyla fileyi kesen Nilay , sarı-kırmızılı forma ile ilk şampiyonluğunu tatmış oldu .